تحلیل 15شهریور بازار سرمایه

آیادوشرط مهم‌درقراردادهای‌خارجی‌عملیاتی می‌شود؟

در تحلیل امروز به بررسی گروه هایی پرداخته ایم که جو فروش و جو خرید در آن ها در بازار امروز کاملا اشکار بود، سپس به جزئیات شرکت های خارجی که می خواهند در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری کنند پرداخته ایم و در پایان هم اشاره ای به شنیده ها و شایعات مهم در بازار امروز کردیم.
کد خبر: ۶۲۰۶۵۸
|
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۸ 05 September 2016
|
7487 بازدید
به گزارش تابناک اقتصادی،در تحلیل امروز به بررسی گروه هایی پرداخته ایم که جو فروش و جو خرید در آن ها در بازار امروز کاملا اشکار بود، سپس به جزئیات شرکت های خارجی که می خواهند در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری کنند پرداخته ایم و در پایان هم اشاره ای به شنیده ها و شایعات مهم در بازار امروز کردیم.در بازار امروز حقوقی ها بیشتر دست به خرید زدند و در مقابل حقیقی ها بیشتر فروختند. امروز شاخص به نقطه حمایتی خود واکنش مثبت نشان داد و با افزایش تقاضا باعث رشد هر چند اندک آن شد.در گروه خودرو نیز حقوقی ها خریدهای خوبی انجام دادند که می تواند با توجه به کف های تکنیکالی نشان از پایان روند نزولی این گروه باشد.امروز حجم و ارزش معاملات نسبت به روز کاری قبل با افزایش بیش از 25درصدی مواجه شد به طوری که مجموع ارزش بورس و فرابورس در روز کاری قبل بیش از 2017میلیارد ریال بود که امروز به بیش از 2524میلیارد ریال رسید.


گروه فرآورده های نفتی،کک و سوخت هسته ای


امروز در گروه فرآورده های نفتی،کک و سوخت هسته ای شاهد جو خرید بودیم  و استقبال سهامداران از این گروه نسبت به روز کاری قبل افزایش یافته بود.از 12 شرکت فعال و قابل دادو ستد در این گروه، سهام 8 شرکت با افزایش قیمت و سهام 4 شرکت با کاهش قیمت امروز را به پایان رساندند.صف های خرید این گروه را شرکت های پالایش نفت تهران،پالایش نفت شیراز و پالایش نفت تبریز به خود اختصاص دادند. تنها صف فروش این گروه هم متعلق به شرکت نفت سپاهان بود. بیشترین حجم معلملات این گروه را با بیش از 9.9 میلیون سهم در نماد شتران اتفاق افتاد.در این گروه همچنان منتظر گزارشات 3 ماهه پالایشگاهی ها و پیش بینی سود هر سهم آنها براساس عملکرد 3 ماهه شان هستیم. در این گروه شرکت پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت اصفهان به ترتیب با بیش از 20 و 13 واحد، تاثیر مثبت بر شاخص داشتند.
 

گروه خودرو و قطعات ساخت
 
در گروه خودرو و قطعات ساخت،امروز هم مانند دیروز شاهد معاملات اکثرا منفی و نیز کم حجم تر در این گروه نسبت به روز کاری قبل بودیم. 10 شرکت از 30 نماد قابل معامله، با افزایش قیمت و نماد 20 شرکت با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند. صف های خرید متعلق به سهام شرکت های  آهنگری تراکتورسازی ایران،صنایع ریخته گری ایران و الکتریک خودرو شرق و در مقابل شرکت های ایرکا پارت صنعت و لنت ترمز ایران با صف فروش  به کار خود خاتمه دادند. بیشترین حجم معاملات این گروه را شرکت های سایپا و ایران خودرو دیزل به ترتیب با بیش از 23 و 21 میلیون سهم به خود اختصاص دادند. بیشترین ارزش معاملات در این گروه متعلق به شرکت های سایپا و ایران خودرو دیزل به ترتیب با بیش از 25 و 24 میلیارد ریال می باشد.


گروه موادومحصولات دارویی
 
در گروه موادومحصولات دارویی ، شاهد معاملات اکثرا مثبت ولی کم حجم بودیم و حتی برخی شرکتها در نزدیکی صف خرید، امروز را به کار خود پایان دادند. سهام 15 شرکت از 32 سهام شرکت های قابل معامله امروز در این گروه، با افزایش قیمت و سهام 17 شرکت با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند.صف های خرید امروز متعلق به شرکت های داروسازی سینا، لابراتورداروسازی دکتر عبیدی و شیمی داروئی داروپخش و در مقابل سهام شرکت های داروسازی زاگرس فارمد پارس،داروسازی فارابی،داروپخش و دارویی رازک صف های فروش این گروه را تشکیل دادند.بیشترین حجم معاملات این گروه متعلق به شرکت  گروه دارویی سبحان در نماد دسبحا با خرید و فروش بیش از 354 هزار سهم بود.بیشترین ارزش معاملات این گروه نیز متعلق به شرکت دارویی رازک با بیش از 6میلیارد ریال بود.
 

گروه فلزات اساسی
 
 در گروه فلزات اساسی،  معاملات شرکت های این گروه نسبتا معاملات پرحجم تر  و اکثرا متمایل به مثبت نسبت به روز یکشنبه کاری بورس  بودیم.از 24 سهام شرکت های فعال در این گروه،سهام10شرکت با کاهش قیمت و سهام 14 شرکت با افزایش قیمت امروز را به پایان رساندند. صف های خرید در این گروه متعلق به شرکت های فولاد خراسان و ملی سرب و روی ایران و در مقابل صف های فروش متعلق به شرکت های صنعت روی زنگان،فرآوری مواد معدنی ایران،فولاد امیرکبیر کاشان و سپنتا اختصاص یافت.بیشترین حجم معاملات متعلق به نمادهای میدکو2و فولاد به ترتیب با بیش از 215 و 24 میلیون سهم بود. بیشترین ارزش معاملات در این گروه متعلق به شرکت های میدکو2 و فولاد به ترتیب با بیش از 441 و 29 میلیارد ریال می باشد. در این گروه شرکت فولاد خوزستان با بیش از 10 واحد تاثیر مثبت بر شاخص کل بورس داشت.
 

گروه محصولات شیمیایی
 
در گروه محصولات شیمیایی، شاهد معاملات اکثرا منفی و نیز تداوم کاهش حجم معاملات در این گروه بودیم.این گروه هم جزء گروه هایی بود که جو فروش در آن حاکم بود. از 26 نماد شرکت های قابل دادوستد در این گروه،سهام 8 شرکت با افزایش قیمت و سهام 18شرکت با کاهش قیمت امروز را به پایان رساندندصف های خرید این گروه را شرکت های کربن ایران و بین المللی محصولات پارس و در مقابل شرکت پتروشیمی فناوران با صف فروش بسته شدند. بیشترین حجم معاملات متعلق به شرکت سرمایه گذاری نفت،گاز و پتروشیمی تامین با خرید و فروش بیش از4.2 میلیون سهم بود. بیشترین ارزش معاملات نیز متعلق به  شرکت سرمایه گذاری نفت،گاز و پتروشیمی تامین با بیش از 8.38میلیارد ریال بود. در این گروه شرکت سرمایه گذاری نفت،گاز و پتروشیمی تامین با بیش از 36 واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس برجای گذاشت
 



از حاشیه های امروز می توان به شایعات و شنیده هایی از چند شرکت اشاره کرد. در نماد حتاید(شرکت تایدواتر خاورمیانه) شایعاتی مبنی بر برنده شدن این شرکت در مناقصه بندر شهید رجایی به گوش میرسد.در نماد قشير(شرکت قندو شکر شیروان و بجنورد)شنيده ميشود دليل طولانى شدن پروسه افزايش سرمايه ، حسابرس قبلى شركت بوده كه با تغيير آن و تاكيد سهامدار عمده بر افزايش سرمايه قطعا طى ماههاى آينده به سرانجام خواهد رسيد .در نماد رمپنا(شرکت مپنا) شنيده ميشود قرارداد جديدى با يك پيمانكار آلمانى تنظيم شده كه به زودى شفاف سازى خواهد شد .

 معاون وزیر نفت،مرضیه شاهدایی در پاسخ به پرسشی درباره نوع سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در صنعت پتروشیمی به فارس اظهار داشت: هر 4 شرکت خارجی که برای سرمایه‌گذاری در ایران ابراز تمایل کردند از بالادست و احداث واحد الفین شروع می‌کنند.وی افزود: همه آنها واحدهای الفین و تولید اتیلین و پروپیلن را خواهند داشت و تا پایان زنجیره پایین خواهند رفت. آنها در پایین دستی‌های پروپیلن و اتیلن نیز سرمایه‌گذاری خواهند کرد تا زنجیره ارزش را تکمیل کنند.
تاکنون با شرکت‌های توتال و لینده تفاهم‌نامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران امضا شده و این شرکت‌ها قرار است در ماه‌های آینده پینشهادات خود برای سرمایه‌گذاری به ایران ارائه کنند.بر اساس اعلام مسئولان دو شرکت دیگر خارجی نیز با ایران برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی وارد مذاکره جدی‌ شده‌اند و به زودی با آنها نیز تفاهمنامه‌های سرمایه‌گذاری امضا خواهد شد اما تاکنون نام آنها به صورت رسمی اعلام نشده است.
این گزارش حاکی است بیش از این بعضی مقامات مسئول در صنعت نفت از سرمایه‌گذاری شرکت باسف B.A.S.F آلمان به میزان 6 میلیارد یورو خبر داده بودند، اما از سرنوشت این سرمایه‌گذاری که قرار بود با همکاری هلدینگ خلیج‌فارس انجام شود خبر رسمی در دست نیست.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی همچنین از شرط‌های ایران برای شرکت‌های خارجی متمایل به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی خبر داده و گفته بود:« یکی از این شروط آن است که حتماً شریک ایرانی داشته باشند و حتماً از توانمندی داخلی استفاده کنند، اگرچه درصد آن هنوز مشخص نشده است و همچنین حتماً زنجیره ارزش را تکمیل کنند.
همچنین صنایع پایین دستی پتروشیمی وابسته به دانش فنی هستند که کسب آن مشکلات زیادی داشته است، چون ارزش افزوده بالا دارد و صاحبان لیسانس آن را دراختیار دیگران قرار نمی‌دهند، که به همین دلیل ما برای انتقال تکنولوژی هم با شرکت‌های خارجی شرط کرده‌ایم.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟