LEZ؛ طرحی که حتی اجرای ناقصش نیز دوام نیاورد؛

عمر شش روزه طرح ترافیکی که قرار بود تهران را نجات دهد!

پس از جرح و تعدیل های فراوان بود که پلیس با اجرای طرح کاهش موافقت کرد و قرار شد از آغاز مهرماه، اجرای آن در دستور کار قرار گیرد و بنابراین، به شهروندان اعلام شد که برای دریافت معاینه فنی اقدام کنند؛ اما مگر می‌شود پای ما ایرانیان در میان باشد و کارها به روزها و ساعات آخر واگذار نشود؟!
کد خبر: ۶۲۶۶۶۶
|
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹ 27 September 2016
|
13174 بازدید
|
طرح کاهش که اجرای آن از ابتدای مهرماه آغاز شد، در ششمین روز حیاتش متوقف شد. آن هم در شرایطی که قرار بود در سایه اجرای این طرح، غول کهنسال آلودگی هوای تهران از پای درآید!
 
به گزارش «تابناک»، نیمه های تابستان امسال، زمانی که حاضرین در شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور، گزارش رسمی شکست طرح تردد زوج و فرد خودروها در راستای هدف کنترل و کاهش آلودگی هوای تهران را شنیدند، به نظر می‌رسید همه چیز برای اجرای طرح جایگزین آن فراهم شده، اما این گونه نبود.

آن گونه که در آن نشست درباره طرح جایگزین سخن به میان آمد، LEZ یا طرح کاهش، ایده ای نوین بر پایه برخی طرح های ترافیکی به اجرا درآمده در برخی کشورهای جهان بود که بر اساس آن، قرار بود خودروها از نظر فنی ارزیابی شده و بر پایه نتایج این ارزیابی، در چند گروه دسته بندی شوند؛ به این صورت که خودروهای کمتر آلاینده در یک گروه قرار گیرند، خودروهای آلاینده در دسته ای دیگر و خودروهای با آلایندگی متوسط و خودروهای پاک نیز در دسته بندی های جداگانه ای جای گیرند و سرانجام بر اساس این دسته بندی ها، محدوده ای که اجازه تردد در آن را به دست خواهند آورد، مجزا شود.

معنای اجرای این طرح، برچیدن بساط طرح تردد زوج و فرد و طرح ترافیک ویژه مناطق آلوده مرکزی پایتخت بود، اما ندید گرفتن یک نکته مهم و کلیدی، موجب شد، پلیس با اجرای این طرح جایگزین موافقت نکند و ماجرا وارد فاز اظهار نظرها و مخالفت ها در سطح رسانه ها شود.

اشکالی که ناشی از تمرکز طراحان طرح کاهش بر مسائل آلودگی محیط زیست و غافل شدن از ویژگی های کنترل میزان ترافیک طرح های قبلی بود؛ به این معنا که بر اساس طرح کاهش، اگر همه خودروها در دسته پاک قرار گیرند، خواهند توانست در همه جای شهر تردد کنند که با توجه به ظرفیت کم معابر ترافیکی شهر، زندگی در تهران را مختل خواهد کرد؛ بماند که بعید به نظر می‌رسد خودروهای حمل و نقل عمومی در دسته خودروهای پاک قرار گیرند و بتوانند به مناطق مرکزی شهر دسترسی یافته و در جابجایی مردم نقش ایفا کنند.
 
عمر شش روزه طرح ترافیکی که قرار بود تهران را نجات دهد! 
بدین ترتیب به نظر می‌رسید که اجرای این طرح به بن بست خواهد رسید تا اینکه طراحان بخش هایی از آن را موقتا کنار گذاشتند تا رفع مشکل شود. به این صورت که دسته بندی خودروها کنار گذاشته و صرفا بر معاینه فنی خودروها متمرکز شدند؛ با این یادآوری که حتی برچیدن بساط طرح زوج و فرد نیز به آینده موکول شد و از طرح تفصیلی کاهش، تنها تردد مکانیزه خودروها در معابر ورود به طرح زوج و فرد، برای شناسایی خودروهای فاقد معاینه فنی ماند. شبیه شیر بی یال و دم و اشکم معروف که در ضرب المثل ها آمده است!

این گونه بود که پلیس با اجرای طرح کاهش موافقت کرد و قرار شد از ابتدای مهرماه، اجرای آن در دستور کار قرار گیرد و بنابراین به شهروندان اعلام شد، برای دریافت معاینه فنی اقدام نمایند، اما مگر می‌شود پای ما ایرانیان در میان باشد و کارها به روزها و ساعات آخر واگذار نشود؟!

کافی است کمی درباره خصایص زشت و زیبای خودمان تأمل کرده باشیم تا حدس زدن فرجام ماجرا عجیب نباشد. اینکه ازدحام شدید مراکز معاینه فنی، شمار بالای خودروهای متقاضی دریافت برگه این معاینه و موکول شدن همه چیز به روزهای پایان تابستان و ابتدای مهر، بالاخره امروز کار خودش را کرد و مسئولان نیروی انتظامی از توقف اجرای این طرح خبر دادند.

این خبر را سرهنگ حسن عابدی، جانشین رئیس پلیس راهور تهران اعلام کرد و در توضیحش گفت: با توجه به اینکه محور اصلی اجرای طرح ترافیکی کاهش، معاینه فنی خودروست، در روزهای اخیر شاهد حجم سنگین مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی در تهران هستیم. به همین دلیل و به منظور همراهی با شهروندان در راستای انجام معاینه فنی خودروها، مقرر شد اجرای طرح ترافیکی کاهش تا اطلاع ثانوی متوقف شود.

خبری که مخالفت هایی نیز از جانب برخی مسئولان داشته و به عنوان مثال، یکی از اعضای شورای شهر تهران اقدام پلی در توقف این طرح را غیرقانونی خوانده، اما چه اتفاق قانونی رخ داده و چه عدول از قانون در رقم زدنش نقش آفرینی کرده باشد، فعلا شاهد توقف اجرای طرحی هستیم که حتی اجرای بسیار ناقص و نصفه و نیمه اش نیز متوقف شده؛ آن هم به مدت نامعلوم و «تا اطلاع ثانوی!»

طرحی که قرار بود سهم هوا در ریه های پرجمعیت ترین شهر کشورمان را افزایش دهد اما کاهش بندها و ماده هایش هم نتوانست عمری بیشتر از شش روز برایش به ارمغان آورد و جلوه جدیدی از آزمون و خطای مسئولان به رخ همگان کشید!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۲۱
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
فقط دنبال راه کارهای جریمه میگردند
يك شهروند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
آقاي من ازقديم گفتن اول بايد چاه راكند بعد منار رو دزديد . آخه شما كه نمي تونين ده تا مركز معاينه فني در مركز كشور اضافه كنين تا ساده ترين بخش اين طرح كه معاينه فني است به موقع انجام بشه !چگونه مياين ازاول مهر كه اين همه مشكلات مردم دارن يكمرتبه اجراي چنين طرحي را شروع ميكنين!! واقعا يه جو عقل وفكر ميتونه خيلي از بدبختي هاي ماروكم كنه ومارو ازاين روشهاي حساب نشده كه فقط شرايط زندگي راسخت تر ميكنه نجات بده!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
متاسفانه این حرکت پلیس و متوقف کردن یک قانون به هرعلتی باعث بی اعتنایی مردم به سایر اخطارها و اجرای قوانین می شود و هر قانونی وضع میشود به دلیل سابقه این گونه حرکات ناشیانه جدی گرفته نمیشود چون مطمئن هستند راه گریزی توسط خود پلیس و مسئولین برای آن در نظر گرفته میشود. بهتر بود این قانون اجرا میشد ولی بر اساس حروف الفبای پلاک خودروها در یک بازه زمانی مشخص تا مراکز معاینه فنی نیز با آرامش انجام فعالیت نمایند.
فریبرز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
با سلام و عرض ادب و احترام
باید به عرض برسانم که اینگونه طرحها که در حال حاضر اجرا می شود کارائی لازم را ندارد و حتی نمی توان با نسخه طرحهای دیگر مثل lez که در کشورهای دیگر جواب داده برای ترافیک تهران و شهرهای ایران پیاده کرد. تاکنون در این باره مواردی را به عنوان کسی که با نگاه ریز به ترافیک تهران دقت کرده بیان کرده ام متاسفانه هیچ کدام از مسئولین ظاهرا قصد اینکه حداقل به اینگونه سایتها سر بزنند و یا در مورد آن چیزی که مردم می نویسند قدری تامل کنند وجود ندارد. فقط از مسئولین امر یک سوال می کنم . چگونه می شود که یک اتوبان مثل همت که هیچگونه چراغ راهنمائی ندارد که باعث توقف شود از ابتدای صبح تا آخر شب همیشه درگیر ترافیک است؟ آیا بهتر نیست از مردم هم در این موارد استفاده کنید؟ آیا بهتر نیست بجای طرحهایئ که تاکنون جواب نداده است و می توان گفت باطل شده است از روشهای بهتری بهره برد؟
كمال
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
اكثر طرحها تو كشور ما همينجوريه،
چون كار كارشناسانه روش انجام نميشه،
و چون خيلي از كارشناسان مربوطه، كارشناس اون كار نيستند و خيليها تو جاي خودشون بكار گرفته نشده اند.
بچه مايدار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
اين ماشين هاي لوكس هر چي باشه حداقل باعث حق الناس نميشه و هوا رو آلوده نمي كنه.
پاسخ ها
مهدی م
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۷
به هر حال تهران قرار نیست مال پولدارها باشه. مردم هم تا یه حدی صبر دارن و بالاخره قاطی می کنن. خصوصا وقتی می بینن همه پولدارها زحمت نکشیدند مثل این حقوق های نجومی
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
با سلام. اگر برای برطرف کردن آلودگی هوا بود چرا من که خانه ام در محدوده طرح ترافیک زوج و فرد هست هر هفته مجبور بشم سه بار مجوز طرح بخرم و تا به خونه ام بروم. خانه من نقش مهمانسرا شده برایم. باید روزی حدود 40000 تومان بدهم تا بتونم برم خانه ام. وگرنه باید عمر و وقتم را تا ساعت 10 شب تلف کنم.
bashir
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
ما که متوجه نشدیم علت آلودگی چیست ؟ تا همین دو سال پیش مشکل بنزین پتروشیمی ها باعث و بانی آن بود که با واردات بنزین خارجی بارها مقامات گفتند مشکل آلودگی حل شده است . حال که با تدابیر صورت گرفته مشکل حل شده ایجاد دردسر برای مردم چه توجیهی دارد. راستی اتوبوسها و مینی بوسهای عمومی را دیده اید؟ اگر ماشین شخصی کسی دارای یک تصادفی کوچک باشد در معاینه فنی رد میشود ولی اتوبوس و مینی بوسی که اتاقش در حال افتادن از شاسی خودرو است با ده ها نفر سرنشین مشکل ندارد .تاکسی های فرسوده و ... خدایا ما را از سیاست زدگی رها کن تا عاقلانه فکری اساسی برای آسایش این مردم محجوب و در صحنه بکنیم .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
وسایل عمومی را زیاد کنید
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
1- قانون طرح ترافیک فعلی یک طرح صددرصد غیرعادلانه است. یعنی اون شخصی که چند میلیون میده و طرح میخره حق داره هوا رو آلوده کنه ولی اونی که با ماشین نون زن و بچه شو درمیاره ولی پول نداره طرح بخره اجازه تردد نداره.
2- قانون معاینه فنی رو برای خودروهای 4 سال به بالا اجباری میدونه در حالی که طبق آمارهای رسمی درصد بالایی از خودروهای تولیدی داخلی و حتی وارداتی از همون ابتدای تولید دارای آلایندگی های فراتر از حد مجاز هستن. یعنی این خودروها حق دارن تا 4 سال بدون هیچ قید و شرطی هوارو آلوده کنن.
3- طرحهایی مثل این طرح 6روزه هیچ دردی رو از این آلودگی هوا درمان نمیکنه و فقط سهم راهنمایی و رانندگی رو از جیب مردم بالاتر میبره (از طریق قبض های جریمه معاینه فنی)
4- مسئولین خیلی تخصصی تر و عمیقتر باید این مساله رو بررسی کنن که البته این آرزو یک خیال احمقانه است. پس باید به ریه هامون بگیم به آلودگی بیش از پیش عادت کنن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟