صادرات به چه قیمتی؟! سیب صادراتی کیلویی هزار تومان!

سیب یکی از محصولات باغی صادراتی است که در نیمه نخست امسال صادرات آن به کشورهای مختلف ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده اما قیمت صادراتی این محصول بسیار کاهش یافته و به کیلویی حدود هزار تومان رسیده است در حالیکه مصرف‌کنندگان ایرانی برای خرید این محصول قیمتی بسیار بیشتر از این میزان پرداخت کرده‌اند.
کد خبر: ۶۳۳۰۶۰
|
۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۸ 18 October 2016
|
5442 بازدید
|
۲
سیب یکی از محصولات باغی صادراتی است که در نیمه نخست امسال صادرات آن به کشورهای مختلف ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده اما قیمت صادراتی این محصول بسیار کاهش یافته و به کیلویی حدود هزار تومان رسیده است در حالیکه مصرف‌کنندگان ایرانی برای خرید این محصول قیمتی بسیار بیشتر از این میزان پرداخت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، در شش ماهه نخست امسال ۱۶۷ هزار و ۲۹۶ تن سیب به ارزش ۵۷ میلیون و ۴۴۸ هزار دلار به ۱۱ کشور مختلف صادر شده است که از نظر وزنی ۳۰۲.۲ درصد و از نظر ارزشی ۲۲۰.۵۳ درصد نسبت به شش ماهه گذشته افزایش یافته است.

پاکستان، گرجستان، آذربایجان، افغانستان، امارات، ترکمنستان، عراق، روسیه، قزاقستان، کویت و هند ۱۱ مشتری سیب ایرانی در نیمه نخست امسال بوده‌اند که در این میان کشورهایی مانند عراق، امارات، افغانستان و پاکستان بیشترین سهم را در بازار سیب داشته‌اند.

البته قیمت هر کیلوگرم سیب صادراتی نسبت به شش ماهه سال گذشته حدود ۳۰۰ تومان ارزان‌تر شده است و به کیلویی حدود ۱۰۳۰ تومان رسیده است که البته هیچ‌گاه ایرانی‌ها سیب را کیلویی هزار تومان خریداری نکرده‌اند در حالی که این محصول با قیمتی کمتر از یک‌پنجم قیمت بازار داخلی صادر می‌شود که با توجه به معیارها و شاخص‌های اقتصاد آب و مصرف ۷۰ لیتری برای تولید هر کیلوگرم سیب به نظر می‌رسد صادرات این محصول صرفه اقتصادی چندانی ندارد.

چرا که در شش ماهه نخست سال گذشته هر کیلوگرم سیب به طور متوسط ۴۳۰ سنت معادل حدود ۱۲۹۲ تومان به کشورهای مختلف صادر شده بود که امسال با کاهش قیمت به کیلویی ۳۴۳ سنت معادل ۱۰۳۰ تومان در نیمه نخست امسال رسید.

اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که صادرات کالاهای غیرنفتی در صورتی که با قیمت پایین و بدون صرفه اقتصادی باشد نباید انجام شود چراکه به گفته عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی نباید به نام صادرات کالاهای غیرنفتی، آب را صادر کنیم. چراکه به عنوان مثال با صادرات محصولاتی مانند سیب‌زمینی و هندوانه که توجیه اقتصادی ندارد دو میلیارد مترمکعب آب شیرین نیز به کشورهای هدف صادر کرده‌ایم.

بنابراین وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی و سیاست‌گذار تولید و تجارت محصولات کشاورزی باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا نه‌تنها قیمت صادراتی سیب در راستای منافع صادرکنندگان و تولیدکنندگان افزایش پیدا کند، بلکه قیمت آن را در بازار داخلی نیز باید با بازار صادراتی آن تطبیق دهد تا مردم نیز به عنوان مصرف‌کنندگان داخلی رقبت بیشتری برای خرید و مصرف این محصول باقی داشته باشند که البته در این میان با توجه به مشکلات بحران آب در کشور و اهمیت مسائل مرتبط با اقتصاد آب و صادرات آب مجازی باید به صادرات انواع محصولات کشاورزی از منظر میزان آب مصرفی برای تولید آنها و قیمت صادراتی این محصولات بیش از پیش توجه شود تا سرمایه‌ها و منابع استراتژیک کشور (آب و خاک) بیهوده هدر نرود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۷
حداقل میوه را ارزان کنید ونزارید صادر شود تا مردم مریض نشوند وخودتون پول بیمه ها را بخورید .چرا این مردم صبور را اذیت میکنید .ای مسسئول به فرمایش امام راحل اگر این مردم نباشند شما هم کاره ای نیستید .پس به فکر مردم باشید قبل از اینکه پشیمان شوید .به والله قیامت هست بترسسید همش خودتان نیستید .مردم را دریابید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۷
کاشت و صادرات میوه هایی را که مصرف آب زیاد برای رشد و نمو لازم دارند تازمانی که معزل کم آبی وجود دارد باید ممنوع کرد و جالب اینجاست که کشوری مثل ترکیه که یکی از پرآب ترین کشورهای دنیاست از ایران هندوانه وارد میکند که یکی از میوه هایی است که برای پرورش به آب فراوان نیاز دارد .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟