نخستین اظهار نظر روحانی درباره تغییرات کابینه

رئیس جمهوری روز شنبه در همایش روز ملی روستا و عشایر که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر این که باید دعواهای کودکانه در کشور خاتمه یابد، گفت: باید رسانه های ما از دروغ، اتهامات، اختلاف، ایجاد تفرقه و جناح بندی های غیر ضررور دست بردارند.
کد خبر: ۶۳۳۹۹۶
|
۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳ 22 October 2016
|
5921 بازدید
رئیس جمهوری در نخستین اظهار نظر رسمی درباره تغییر کابینه گفت: هدف کشور توسعه و تعالی است و هدف دولت، خدمت به جامعه و مردم است؛ در راه خدمت گاهی نیاز به تثبیت مدیر است و گاهی نیز نیاز به تغییر.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در همایش روز ملی روستا و عشایر که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر این که باید دعواهای کودکانه در کشور خاتمه یابد، گفت: باید رسانه های ما از دروغ، اتهامات، اختلاف، ایجاد تفرقه و جناح بندی های غیر ضررور دست بردارند.

وی به تغییرات اخیر در کابینه یازدهم هم اشاره کرد و افزود: اگر دولت برای ثبات وزیر عوض نکند، سایت های بداخلاق می گویند چرا دولت این وزرا را عوض نمی کند، می رود تغییر ایجاد کند، همان بداخلاق ها می گویند چرا عوض می کند؟

رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: برادرعزیز من، هدف کشور توسعه و تعالی است و هدف دولت خدمت به جامعه و مردم است؛ در راه خدمت گاهی نیاز به تثبیت مدیر است و گاهی نیز نیاز به تغییر است.

روحانی یادآور شد: اینطور نیست که در یک شرایط واحد باشیم اما من نکته ای دیگر می گویم؛ همه ما به فکر معضل اصلی کشور یعنی عدم اشتغال بیکاری نسل جوان تحصیلکرده و به ویژه زنان و دختران ما باشیم.

روحانی گفت: متاسفانه در آمارها بیکاری دختران و زنان بالاتر از مردها و پسران جوان است البته در روستاها و عشایر بیشتر بار بر دوش زنان جامعه است ولی برای نسل جوان ودختران باید به فکر اشتغال باشیم.

وی بار دیگر با بیان اینکه اشتغال مشکل اصلی کشور است، تصریح کرد: پیشنهاد و انتقاد کنیم ولی حرف های صد من یک غاز که ارزشی ندارد و ذهن مردم را مشوش می کند، نزنیم. دست به دست هم دهیم با نیکوکاری و پرهیزکاری کشور را احیا کنیم.

تلاش دولت یازدهم برای توسعه روستا/روستائیان پایه های اصلی زندگی اجتماعی هستند

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود روستا را دارای ویژگی هایی همچون صداقت، امانت، شهامت، شجاعت، مقاومت، وطن دوستی و مرزبانی دانست و گفت: روستاییان پایه ها و ریشه های اصلی زندگی اجتماعی هستند.

روحانی افزود: بسیار خوشحالم که در جمع روستاییان عزیز و عشایر غیور هستم. امروز به مناسبت بزرگداشت روز روستا و عشایر البته با کمی تاخیر در اینجا دور هم گردآمدیم.
وی ادامه داد: در سال های گذشته هم این توفیق را داشتم تا در جمع روستاییان و عشایر نکاتی را به عرض شما و ملت ایران برسانم.

رئیس جمهوری اضافه کرد: این تصور که شرایط زندگی روستایی را با شرایط شهری و توسعه و تعالی علمی ، فناوری و فرهنگی متفاوت می بینند و به این نتیجه می رسند که برای کار، اشتغال، درآمد بیشتر، دستیابی به علم و دانش، امکانات سلامت و درمان ، باید هجرت را به سمت شهرها و یا به یک تعبیر دیگر به حاشیه شهرها برگزینند، تصور نادرستی است و هم بار مسوولیت سنگینی را بر دوش ما می گذارد.

روحانی خاطرنشان کرد: شهرهای ما هم ریشه در روستاهای گذشته داشته اند. ما همواره روستا را با ویژگی فرهنگی، صداقت، امانت، راستگویی، شهامت ، شجاعت ، مقاومت و همچنین وطن دوستی و مرزبانی، می شناختیم و می شناسیم.

وی با بیان این که دولت یازدهم بار سنگینی را به دوش خود احساس می کند،تصریح کرد: در این سه سال و چند ماه، دولت یازدهم همه تلاش خود را برای توسعه روستایی برداشته است اما در عین حال تا رسیدن نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.

رئیس جمهوری تاکید کرد: این فاصله برای حراست از روستاها ، حفظ فرهنگ روستایی، حفظ تولید در روستا و جلوگیری از مهاجرت و رفع مشکلات آینده شهرها به جد باید مورد توجه همه دولتمردان باشد.

روحانی گفت: روستاییان را به عنوان مدافعان غیور از مرزهای کشور و مرزهای فرهنگی- اعتقادی این سرزمین و مدافعان در دوران نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی و غیور مردم مبارز در هشت سال دفاع مقدس می دیدیم، می بینیم و می شناسیم.

وی اضافه کرد: واقعیت این است که باید به مشکلات روستا و عشایر توجه کنیم و اگر به مشکلات آن ها توجه نشود به مفهوم سرآغاز مشکلات شهرها است. حاشیه نشینی شهرها که امروز معضلی برای شهرهای بزرگ است و بسیاری از آسیب های اجتماعی از آن نشات می گیرد، یا از بیکاری و عدم اشتغال است که به عدم توجه به شرایط زندگی روستاییان مربوط است.

رئیس جمهوری افزود: روستایی به خوبی می داند محیط روستا از لحاظ فرهنگی، مهربانی، ارتباطات، پیوندهای اجتماعی، شرایط زیست محیطی، هوا، غذا و محصولات سالم بهتر و مناسب تر از شهر است و روستایی ویژگی و مزایای روستا را می داند؛ پس چرا به شهرها و حاشیه شهرها مهاجرت می کند، باید به این پرسش پاسخ دهیم.

دولت همه تلاش خود را برای توسعه روستایی برداشته است

روحانی تصریح کرد: دولت یازدهم بار سنگینی را نسبت به روستاها بر دوش خود احساس می کند و در سه سال گذشته دولت همه تلاش خود را برای توسعه روستایی برداشته است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و این فاصله برای حراست از روستاها، حفظ فرهنگ روستایی، تولید در روستا، جلوگیری از مهاجرت و رفع مشکلات آینده شهرها باید با جدیت مورد توجه همه دولتمردان قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: البته در سه سال گذشته به طور منظم محصولات کشاورزی، دامی و باغی کشور رو به فزونی بوده و در سال جاری از لحاظ محصول گندم به خودکفایی رسیدیم که به معنای حرکت روستاها در مسیر تولید و توسعه کشاورزی و توسعه اقتصادی است.

رئیس دولت یازدهم گفت: اینکه شرایط آموزش و پرورش در روستاها و شرایط بهداشت و درمان، وضع آب، برق و ارتباطات، شرایط مسکن و نوسازی آن بهتر شده به معنای آن است که دولت در حد توان همه امکان خود را برای توسعه روستاهای کشور و شرایط زندگی عشایر به کار گرفته است.

روحانی اضافه کرد: اینکه در آمار می بینم جمعیت روستایی کشور کمتر از 30 درصد است به معنا تاسف و ادامه مهاجرت از روستا به شهرها است و باید کاری کنیم مهاجرت روستا به شهر متوقف و مهاجرت معکوس در آینده آغاز شود؛ ولی برای اینکار باید مشکلات روستایی را حل و فصل کنیم.

سرشماری زمینه ساز برنامه ریزی بهتر

وی با اشاره به اجرای سرشماری نفوس و مسکن گفت: امیدوارم در این سرشماری اخیر که با مشارکت همه مردم، روستاییان و عشایر به تحقق خواهد رسید، با جمع بندی آمار، زمینه بهتری را برای برنامه ریزی آینده در اختیار دولت قرار دهد و به همین دلیل، مسئله آمار و سرشماری برای برنامه ریزی در سال های آینده کشور حائز اهمیت است.

روحانی با بیان این پرسش که چرا روستایی به شهر نگاه می کند، گفت: یک بخش به دلیل خدماتی است که در شهر بهتر و با کیفیت بیشتر ارائه می شود و از دیگر موارد، مسائل بهداشتی و درمانی، آموزشی و خدماتی است.

رییس دولت یازدهم افزود: روستایی برای بسیاری از کارهای اداری ناچار است، شهر را ببیند که باید بتوانیم از طریق دولت الکترونیک و اتصال به شبکه های ارتباطی سفر به شهرها را کم کنیم.

روحانی گفت: گاهی روستایی برای مایحتاج عمومی خود به شهرها مراجعه می کند، حتی در زمینه محصولات کشاورزی و باغی و در برخی روستاها شرایط به گونه ای است که به دلیل بی آبی و کم آبی و تخریب زمین ها این مهاجرت آغاز می شود که باید شرایط رفاهی را برای روستاییان فراهم کنیم.

تاکید بر حراست از آب و خاک

وی اضافه کرد: مسئله حراست از آب و خاک، جنگل و مراتع واستفاده درست از آب، رودخانه و آبزیان مهم است و باید این شرایط برای روستاییان آماده شود و راهی جز این وجود ندارد؛ چرا که آب و خاک بعنوان بزرگترین سرمایه روستاییان است و باید از آنان حفاظت کنیم.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما در دوران سال های خشکسالی هستیم و ممکن است این خشکسالی ادامه داشته باشد اگرچه سال گذشته در برخی استان ها شرایط ریزش رحمت آسمانی به نسبت خوب بود ولی نسبت به بلند مدت، کمتر از حد انتظار بود و طبق آمارها امسال و سال آینده با این مشکلات مواجه هستیم؛ هرچند بسیاری از کشورها که از نظر بارش وضع خوبی داشتند دچار این مشکلات هستند ولی باید از موجودی بهینه استفاده کنیم.

روحانی افزود: البته بحث شیرین کردن آب دریاها و یا خرید آب از دیگر کشورها راه هایی که است که پیگیری می شود ولی اساس آن است که از آب به خوبی و درستی استفاده کنیم.

افتتاح 10 سد در سال 95

وی با اشاره به اینکه قدم های مناسبی طی سه سال گذشته در این زمینه ها برداشته شده است، گفت: بغییر از طرح های مهمی که در کشور برای مهار آب ها داریم و در سال آینده بخشی از آن به بهره برداری خواهد رسید، در دولت یازدهم شاهد راه اندازی 17 سد در کشور بوده و هستیم که امسال 10 سد افتتاح خواهد شد که تاکنون 6 سد افتتاح شده است.

زهکشی 135 هزار و 636 هکتار شبکه آبیاری اصلی/ایجاد 70 هزار شغل روستایی

رییس جمهوری با اشاره به اجرای شبکه های آبیاری و زه کشی در کشور اظهار داشت: در طول دولت یازدهم و تا پایان دوره 135 هزار و 636 هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اصلی اجرا شده و خواهد شد و 21 هزار و 988 هکتار شبکه آبیاری و زهکشی فرعی اجرا خواهد شد که این طرح ها به معنای بهره برداری صحیح از نعمت آب برای کشاورزی است.
روحانی افزود: با اجرای این طرح ها 70 هزار اشتغال برای روستاییان ایجاد خواهد که یکی از مشکلات اساسی در روستاها مسئله کار، اشتغال و درآمد است.

وی تصریح کرد: البته قبول ندارم روستاها منحصر به کشاورزی باشد بلکه کشاورزی پایه اصلی در کار روستایی است و باید به سمت کشاورزی صنعتی و صنعت کشاورزی حرکت کنیم.

تاکید بر استفاده از خدمات روستا

رییس جمهوری با اشاره به اینکه باید به مسئله گردشگری روستاها نیز توجه کرد، گفت: یکی دیگر از برنامه ریزی ها در بخش روستاها توجه به معماری سنتی روستاها برای جذب گردشگر است و نمی توانیم بگوییم در روستا فقط کشاورزی باشد بلکه از خدمات هم باید استفاده شود.

روحانی با اشاره به اینکه امروز روستاهای ما جوانان تحصیلکرده بیشماری در خود دارد، اظهار داشت: علت اینکه تلاش می کنیم اینترنت به روستاها برسد که برخی خیلی خوشحال نیستند و فکر می کنند اینترنت کالای شهری است، آن است که برخی از اشتغال جوانان تحصیلکرده و حتی توانمندی بیشتر علمی و فرهنگی آن ها در سایه سیستم ارتباطات امکانپذیر خواهد بود.

72 درصد جمعیت روستایی کشور آب شرب سالم دارند

وی با ارائه گزارشی در زمینه طرح های آبی خاطرنشان کرد: در سال گذشته و امسال قدم های مناسبی در زمینه مجتمع های آبرسانی ورساندن آب شرب سالم به روستا ها برداشته شده و امروز با همه تلاش ها 72 درصد از جمعیت روستایی از آب شرب سالم استفاده می کنند و تا پایان سال 94، 37 هزار و 952 روستا در کشور با جمعیت بیش از 20 میلیون و 220 هزار نفر در پوشش خدمات آبرسانی قرار گرفتند که این روند در سال جاری نیز ادامه دارد.
روحانی افزود: همچنین هزار و 500 مجتمع آبرسانی برای 19 هزار روستا در دست اجرا داریم که در سال جاری 811 مجتمع برای 15 هزار و 40 روستا در دست اقدام می باشد؛ بنابراین باید از طریق آب موجود، کشاورزی را توسعه دهیم و درآمد روستایی را اضافه کنیم تا روستایی در روستا بماند.

56 هزار و 633 روستا برق دار می شوند

وی با اشاره به گزارشی از وضعیت برق روستاها نیز گفت: از سال 92 تا پایان شهریور سال جاری هزار و 661 روستا برق دار شدند که در سال جاری مجموعا 580 روستا در دستور برق رسانی قرار دارد و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان سال دو هزار و 19 روستا برق دار خواهد شد که در مجموع 56 هزار و 633 روستای کشور برق دار می شوند.
رییس جمهوری با ارائه گزارشی در زمینه گاز روستاها نیز گفت: روستاهای برخوردار از گاز در خرداد سال 92، 14 هزار و 329 روستا و در پایان شهریور امسال 21 هزار و 273 روستا گاز دار شده است و تا پایان دولت یعنی تا مرداد 96 برنامه داریم تا 26 هزار روستا صاحب گاز شوند.

افزایش 6 برابری اعتبار خدمات بهداشت روستایی

روحانی در زمینه وضعیت بهداشت روستاها نیز اظهار داشت: در سال 93 و 94، عملیات هزار و 986 خانه بهداشت در روستاها آغاز شده است که از دی ماه سال گذشته 336 مرکز بهداشتی روستایی در دست اقدام است.

وی ادامه داد: 6 هزار و 852 پزشک عمومی در روستاها مستقر هستند و 5 هزار و 285 ماما نیز در روستاها حضور دارند که این حرکت برای ایجاد سلامت جامعه روستایی است.
رییس جمهوری همچنین افزود: 436 قلم داروی اساسی با 4 هزار و 94 داروخانه دولتی و خصوصی در زمینه خدمات بهداشت روستایی فعال است و به طور کلی در زمینه خدمات بهداشتی روستایی در سال 92، 450 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته بود که در سال 95 به حدود 3 هزار میلیارد تومان می رسد، یعنی به بیش از 6 برابر افزایش می یابد.

روحانی تصریح کرد: این اقدامات به معنای این است که مردم در روستاها بتوانند قدم به قدم از رفاه مناسب برخوردار شوند و دغدغه سلامتی، آموزش فرزندان، ارتباط با شهرها و جهان، آب بهداشتی، توسعه کشاورزی با آبیاری نوین را نداشته باشند.

وی در زمینه طرح های مخابراتی نیز خاطرنشان کرد: برای تلفن خانگی در سال 92 و 93 هزار و 50 روستا تحت پوشش قرار گرفته که در سال 93 و 94 به یک هزار و 700 روستا و تا پایان دولت هیچ روستایی نخواهد بود که بالای 20 خانوار داشته باشد و از نعمت تلفن برخوردار نباشد. روحانی افزود: تا پایان سال 95، 25 هزار روستا دارای خدمات الکترونیکی و اینترنت پر سرعت خواهد شد که به معنای حرکت در مسیر توسعه روستایی است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه با اجرای همه این طرح ها و تکمیل پروژه ها، کمبود دیگری نیز در روستاها وجود دارد، تصریح کرد: اشتغال روستایی باید مورد توجه همه مسئولان قرار گیرد و اگر می خواهیم روستاییان در روستا با همان روحیه بهتر و سلحشوری، وطن دوستی و عشق به تولید زندگی خود را ادامه دهند و شاهد پیشرفت و تعالی روستا باشیم باید با بیکاری مقابله کنیم.

روحانی تصریح کرد: امروز بیکاری و عدم اشتغال یک معضل بزرگ برای سراسر کشور است و از روز اول دولت یازدهم هم به دولتمردان و مسئولین و هم در سخنرانی ها گفته ام که بزرگترین مشکل کشور در سال های آینده بیکاری است.

وی اضافه کرد: عمده ریشه همه آسیب ها در بیکاری است چرا که بیکاری یعنی، بیماری روانی، آسیب اجتماعی، طلاق، جرم و آلودگی و همه چیز از بیکاری شروع می شود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه هر سال یک میلیون و 500 الی 600 هزار موالید در کشور داریم، گفت: برای اولین بار بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر متقاضی شغل در کشور داشتیم که وارد صحنه اشتغال شدند که با این امکانات نمی شود برای همه اشتغال ایجاد کرد و باید یک حرکت بزرگ آغاز کنیم و نیازمند جذب سرمایه داخلی و خارجی هستیم.

درخواست ستاد اقتصاد مقاومتی برای برداشت یک میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی 

رئیس دولت یازدهم اظهار داشت: برای اینکه روستاها در مسئله اشتغال دیده شود، ستاد اقتصاد مقاومتی پیشنهادی را به رهبر معظم انقلاب ارائه کرد تا یک میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره برای اشتغال روستاییان اختصاص یابد.

روحانی اضافه کرد: اگر این پیشنهاد محقق شود شاهد حرکت بزرگ برای اشتغال روستاها خواهیم بود و می تواند به تولید، صنایع دستی، متوسط و کوچک، کشاورزی، مدرن سازی آبیاری، محصولات دامداری، باغی و محیط زیست کمک کند و برای جذب گردشگر مفید باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟