موج اول آنفلوآنزا در راه است

کد خبر: ۶۳۵۲۵۳
|
۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۵ 26 October 2016
|
6896 بازدید
|
۱
موج اول آنفلوآنزا در راه است؛ این اظهار نظر را روز گذشته معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به دنبال شایعاتی که مبنی بر ورود آنفلوآنزای خطرناک از خارج از مرز‌ها به ایران مطرح شده بود، انجام داد تا از طرفی به شهروندان اطمینان دهد حداقل تا یکی دو هفته دیگر از هجوم بیماری فصل سرد در امان هستند و همچنین به آنها هشدار‌های لازم برای مقابله با این بیماری که می‌تواند به مرگ افراد هم بینجامد، داده شود. محمود نبوی در گفته‌های تازه خود شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا را هم تشریح کرده است.

به گزارش آرمان، آنفلوآنزا اولین باری نیست که در ایران خودنمایی می‌کند؛ ویروسی که به گفته پزشکان هر سال وحشی‌تر هم می‌شود. نخستین مورد مشاهده شده آنفلوآنزای خوکی در ایران در ۱ تیر ۱۳۸۸ اعلام شد. اولین مورد تایید شده مربوط به دانش‌آموز ۱۶ ساله ایرانی‌الاصل مقیم آمریکا بود که به همراه خانواده وارد تهران شده بود. براساس گزارش وزارت بهداشت ایران تا شهریورماه ۱۳۸۸ بیشتر مبتلایان به آنفلوآنزا را افرادی که به حج عمره رفته بودند تشکیل می‌دادند، ولی پس از آن افزایش افراد مبتلا به بیماری بیشتر شامل دانش‌آموزان می‌شد. یک زن ۳۶ ساله اهل مراغه از جمله کسانی بود که دراثر ابتلا به بیماری جان خود را از دست داد. بیماری آنفلوآنزا از فروردین سال ۱۳۸۸ به صورت پاندمی (عالم گیری) آغاز و در اقصی نقاط دنیا هر ساله در فصول سرد خود را نشان می‌دهد. سال گذشته، این بیماری در کرمان و سیستان و بلوچستان بروز کرد و ۳۳ نفر به علت این بیماری جان خود را از دست دادند. از مجموع ۳۳ جانباخته بر اثر آنفلوآنزا، ۲۸ نفر در استان کرمان و پنج نفر در استان سیستان و بلوچستان بوده اند که در میان آنها چهار زن باردار مشاهده شده است. ایران بعد از آمریکا و کانادا رتبه ۳ ویروس‌شناسی در جهان را داراست و بر همین اساس طی چند سال اخیر ویروس‌های شدید بررسی شده اند. بیماران مبتلا به برونشیت و آسم، سرطان و همچنین افرادی که پیوند عضو کرده یا دیالیز می‌شوند، همچنین بیمارانی که مصرف بالای کورتن داشته یا مبتلا به دیابت انسولینی هستند، تزریق واکسن آنفلوآنزا در آنها ضرورت دارد. تب، سرفه، تنگی نفس و عطسه از علائم بیماری آنفلوآنزاست و همه کسانی که این علائم را دارند باید در خانه مانده و استراحت کنند و در صورت تشدید علائم به پزشک مراجعه کنند.

توصیه به زائران اربعین


بر اساس اعلام پزشکان، از دست دادن و روبوسی‌ها تا حد امکان بکاهید. در صورت داشتن علائم سرماخوردگی از حضور در اجتماعات بپرهیزید تا دیگران را بیمار نکنید. دست‌های خود را مرتب و با دقت با آب و صابون بشویید، به ویژه هنگامی که از بیرون به منزل بر می‌گردید. در مدارس سعی شود دانش‌آموزان مبتلا به علائم سرماخوردگی تا زمان بهبودی کامل به منزل هدایت شوند، همچنین این اصل در مهد کودک‌ها نیز رعایت شود. در صورت بروز علائم سرماخوردگی، با مصرف مایعات سبب تسریع در بهبود بیماری شوید. در صورت شدید بودن علائم به پزشک مراجعه نمایید. همچنین استفاده از ماسک معمولی در بیماران به منظور پیشگیری از گسترش ویروس در جامعه توصیه می‌شود و هنگام عطسه و سرفه جلو دهان و بینی خود را با گودی آرنج بگیرید. این اصول در مورد خانم‌های باردار بیشتر مورد توجه قرار گیرد. تزریق واکسن آنفلوآنزا به تمام شرکت کنندگان در پیاده روی اربعین توضیه نمی‌شود، اما برخی افراد بنا به توصیه‌های پزشکی باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. به طور کلی تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کسانی که سن بالایی دارند، سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، بیماری دیابت، بیماری قلبی یا تنفسی دارند توصیه می‌شود. افرادی که نیاز به تزریق واکسن دارند حتما ۲ هفته قبل از اعزام این تزریق را انجام دهند. روز گذشته معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه هنوز موجی از بیماری آنفلوآنزا در کشور نداریم، بایدها و نبایدهای تزریق واکسن برای گروه‌های حساس و پرخطر را تشریح کرد. دکتر محمود نبوی ضمن تاکید بر اینکه هنوز موجی از آنفلوآنزا در کشور ایجاد نشده است، اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزا هر سال در همه جای دنیا و در فصل سرد شایع می‌شود. در ایران نیز معمولا از نیمه دوم آبان تا اول آذر موج اول آنفلوآنزا آغاز می‌شود. موج‌های دوم و سوم نیز تا اسفند و فروردین ممکن است ادامه پیدا کند. او افزود: واکسن آنفلوآنزا از نیمه دوم شهریور و تا اواخر مهر ماه باید تزریق شود. چون تاثیرگذاری آن دو هفته زمان می‌برد، بیمار می‌تواند نسبت به آنفلوآنزایی که اواخر آبان شروع می‌شود ایمن باشد. اما اگر کسی که ضعف ایمنی دارد و تا این زمان واکسن تزریق نکرده است، بعد از آن هم می‌تواند از آن استفاده کند؛ چرا که سه موج آنفلوآنزا در کشور داریم و ممکن است در موج‌های بعدی به این بیماری مبتلا شود. اما تزریق واکسن به افراد سالم و عادی ضرورتی ندارد. معاون اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تزریق واکسن را به کسانی که دچار بیماری‌های‌ ضعف ایمنی مانند برونشیت مزمن، آسم و دیابت شدید هستند و همچنین مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی، زنان باردار و همچنین سالمندان توصیه کرد.

چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند


نبوی در ادامه تصریح کرد: ۵۰ درصد بیماری آنفلوآنزا، مربوط به ویروس آن و نیمی دیگر به ویروس سرماخوردگی مرتبط است. وقتی این واکسن تزریق می‌شود، احتمال ابتلا همچنان وجود دارد، اما در صورت مبتلا شدن به بیماری از میزان سرماخوردگی و شدت بیماری کاسته می‌شود. کسانی که قرار است این واکسن را تزریق کنند، نباید به تخم مرغ حساسیت داشته باشند. در عین حال عوارض بسیار نادر عصبی مانند ابتلا به بیماری گیلن‌باره نیز وجود دارد، اما از سال ۶۸ تا ۹۵، تنها یک مورد ابتلای کادر پزشکی به این بیماری دیده شده است. او به بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و همچنین کسانی که قصد مراقبت از آنها را دارند نیز توصیه کرد: بیماران در موقع عطسه و سرفه حتما دستمال به همراه داشته باشند یا با آرنج جلو دهان خود را بگیرند. همچنین باید دو تا سه روز اول را استراحت و در صورت بهبود نیافتن به پزشک مراجعه کنند. در مدت بیماری نیز از فعالیت سنگین و سرد و گرم شدن بپرهیزند. به طور کلی در بیماری‌های عفونی اگر کسی علائم بالینی سرماخوردگی را داشت، باید از دست دادن با او پرهیز کرد. اگر کسی نیز می‌خواهد از یک بیمار مبتلا پرستاری کند، باید از ماسک جراحی یک بار مصرف، استفاده کند و حتما بعد از مراقبت از بیمار، دست‌های خود را بشوید. سایر افراد نیز فاصله یک متری خود را از بیماران رعایت کنند. کودکان نیز به آنفلوآنزا زیاد مبتلا می‌شوند، ولی عارضه کمتری برای آنها به دنبال دارد. نبوی به شیوع این بیماری در سال گذشته و در کرمان نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته آگاهی رسانی در این استان به درستی انجام نشد و نگرانی مردم را در پی داشت، در حالی که هرسال اپیدمی آنفلوآنزا از شمال غرب کشور آغاز می‌شد و بعد به جنوب شرق می‌رسید. اما در سال ۹۴ این موج شروع شد و استان‌های کرمان و زاهدان را گرفت. در کرمان شیوع بیماری نسبت به نقاط دیگر کشور شدید نبود، در استان‌های شمال غرب، مردم دو سه برابر این استان به بیماری مبتلا شدند. در صورتی که هر سال این موج در کشور وجود دارد و باید گفت که آنفلوآنزا در بیشتر مردم کشنده نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
امیر مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
خدابا خودت رحم کن، خصوصا به کودکان و سالخوردگان
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟