بازدید هیات ایتر از توکامک‌های سازمان انرژی اتمی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی از بازدید هیأت پروژه بین‌المللی ایتر از توکامک‌های سازمان انرژی اتمی و دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
کد خبر: ۶۳۸۲۶۳
|
۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۷ 06 November 2016
|
4113 بازدید
سخنگوی سازمان انرژی اتمی از بازدید هیأت پروژه بین‌المللی ایتر از توکامک‌های سازمان انرژی اتمی و دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی با اشاره به سفر برنارد بیگوت مدیرکل پروژه بین‌المللی ایتر که در سفری دو روزه به تهران سفر کرده است، اظهار کرد: روز شنبه دیدار و نشست کارشناسی میان نمایندگان ایتر و سازمان انرژی اتمی به طور مفصل برگزار شد. هم‌چنین آقای بیگوت به همراه همراهانش از دستگاه توکامک مستقر در سازمان انرژی اتمی بازدید کرد و قرار است روز یک‌شنبه نیز از دستگاه توکامک دانشگاه آزاد اسلامی بازدید کنند.

وی در رابطه با متولی نمایندگی ایران در پروژه ایتر خاطر نشان کرد: سازمان انرژی اتمی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم‌زمان در این پروژه فعالیت دارند و سعی می‌کنند هر کدام از ظرفیت‌های خود استفاده کنند. در پروژه ایتر در زمینه‌های مختلف دانشگاهی و علمی نیازمند نیروی انسانی هستیم که دانشگاه‌های کشور باید این نیاز رابه لحاظ نیروی انسانی تامین کنند. هم‌چنین سازمان انرژی اتمی ظرفیت‌های گسترده‌ای به لحاظ فنی، تکنولوژی و نیروی انسانی در ا ختیار دارد.

وی افزود: هم‌چنین معاونت علمی از طریق شرکت‌های دانش بنیان گام‌های مهمی در راستای تامین نیازمندی‌های ما برای فعالیت در ایتر برداشته است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این‌که بودجه‌ای که باید ایران برای عضویت در ایتر بپردازد چقدر است؟ گفت:‌ تا زمانی که عضویت ما در ایتر کامل نشده است، هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنیم و به عنوان یک عضو «همراه» محسوب می‌شویم اما در صورتی که عضویت ما در این پروژه کامل شود سالانه بیش از ده میلیون دلار هزینه عضویت‌مان در این پروژه است.

وی اضافه کرد:‌ علاوه بر این بودجه با عضویت کامل‌مان در ایتر باید به لحاظ تجهیزات، نیروی انسانی و هزینه‌ها بخشی را که این پروژه تعیین می‌کند تامین کنیم.

کمالوندی خاطرنشان کرد: فعلا و تا ماه‌های آینده ایران هزینه‌ای برای عضویت در ایتر پرداخت نخواهد کرد. باید دید در چه زمینه‌هایی آن‌ها علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت‌های ایران هستند و در گزارشی که مدیر کل ایتر به شورای ایتر می‌دهد در این زمینه توضیح خواهد داد و آن‌ها تصمیم می‌گیرند که ایران در این پروژه « همراه »باشد یا «همکار».

وی در پاسخ به این پرسش که « همراه»‌ بودن ایران در پروژه ایتر مانع ورود ایران به بخش‌های سخت‌افزاری این پروژه خواهد شد با رد این مطلب گفت: با عضویت ایران در این پروژه به طور کلی ایران می‌تواند از ابعاد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آن بهره‌مند شود و هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد.

کمالوندی هم‌چنین در رابطه با مذاکرات ایران و چین بر سر بازطراحی راکتور اراک اظهار کرد: پیشرفت‌ها در مذاکرات خوب بوده است و رایزنی و رفت و آمدها میان چین و ایران در جریان است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟