ترامپ، برجام و ایستادگی بر مواضع ملی

کد خبر: ۶۳۹۷۷۷
|
۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۵ 11 November 2016
|
5457 بازدید
پارسینه نوشت: حقیقت این است که از جانب تعهدات بانکی بین المللی که جزو تعهدات طرف مقابل ما در برجام است، هنوز راضی نیستیم. این بخشی از صحبت های رئیس کل بانک مرکزی است که در نمایشگاه مطبوعات مطرح کرده است. ولی الله سیف در عین حال ابراز امیدواری کرده است: در ماه های آینده از حیث عمل طرف مقابل به تعهداتش وضعیت بهتری داشته و به شرایط مطلوب برسیم.
 
بالاخره رقابت نفس‌گیر میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا به پایان رسید و با وجود بهت و ناباوری بسیاری از ناظرین و کارشناسان سیاسی، دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه به کاخ سفید راه یافت.

مردی که در کارزار انتخاباتی با رقیب خود درباره مسائل مختلفی از جمله زنان، پناه جویان، سیاه پوست‌ها، لاتین‌تبارها، مکزیکی‌ها و بسیاری از موضوعات دیگر نظرات عجیبی داشت، به طوری که حتی هم حزبی های جمهوری خواهش را نیز به واکنش های تند واداشت. 

در این بین یکی از موضوعات اصلی در این هماورد انتخاباتی موضوع برجام و توافق بین المللی1+5 با ایران بود که وی آن را مورد حمله قرار داده و تهدید به پاره کردن آن کرده بود که همان موقع نیز واکنش های ملی و بین المللی گسترده ای را شاهد بودیم.  

پس از انتخاب ترامپ به عنوان مستاجر جدید چهار ساله کاخ سفید نیز واکنش ها و نظرات به موضع جنجالی وی در مورد توافق هسته ای ادامه دارد. در این میان، موضع قابل تقدیر شخص اول پولی و بانکی ملت ایران در این مدت در خور توجه است.  

سخنان رئیس کل بانک مرکزی در شورای سیاست خارجی آمریکا در به چالش کشیدن بدعهدی های آمریکا در عمل به تعدات مندرج در برجام با عبارت «تقریبا هیچ» از دستاورد برجام توسط رسانه های بین المللی بازتاب داشت و او با زبان مطالبه گری عدم رعایت به عهد توسط آمریکا را به چالش کشید. هرچند موضع سیف از طرف برخی تنگ نظران  و با استفاده از هیاهوی رسانه ای اعتراف به هیچ بودن برجام برای ایران تلقی شد!

نکته مهمی که تحلیل گران و ناظران بر آن تاکید دارند، این است که ایران و 1+5، برجام را ذیل قطعنامه سازمان ملل قرارداده اند، به این ترتیب اگر ایران به مفاد برجام پایبند باشد که تا به حال بنابرگزارش های آژانس اتمی چنین بوده است، ترامپ راه دشواری برای ابطال تعهد دولت آمریکا به دیگر اعضای شورای امنیت پیش رو خواهند داشت.

همچنانکه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق هسته ای با ایران را یک توافق دوجانبه بین امریکا و ایران ندانسته، بلکه  بر این امر تاکید کرده که برجام یک توافق چند جانبه بین المللی است و توافق چندجانبه در چارچوب سازمان ملل است که در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل گنجانده شده است.

علاوه بر مواضع مطالبه گرانه مسئولان دستگاه دیپلماسی واکنش شخص اول پولی کشور و رئیس کل بانک مرکزی نیز هم راستا با آن و حمایت های بین المللی از برجام است و برای سربازان عرصه دیپلماسی اقتصادی و سیاسی کشور هیچ مساله ای بیشتر از احقاق حقوق حداکثری ملت ایران از خلال برجام و یا هر توافقنامه بین المللی دیگری، شیرین تر نیست. بدون شک، ایجاد اجماع ملی و بین المللی بر اجرای تمام تعهدات طرف مقابل مخصوصا آمریکا در توافق برجام بیش از رقابت های جناحی و زودگذر اهمیت دارد، موضوعی که علی رغم انتقادات برخی جناح ها بر روند اجرای برجام، رئیس بانک مرکزی را همچنان بر ایستادگی موضع شفاف و مطالبه گرانه در پیگیری حقوق ملت قرار داده است.

به نظر می رسد مساعدت و حمایت رسانه ای دیگر جناح ها و پیوستن به ایجاد اجماع ملی و بین المللی جهت دستیابی به حقوق ملت ایران در این توافق بین المللی ، و القای این نکته واضح که اجرای دقیق برجام قائم به شخص (ترامپ) نیست، چندان کار سختی نباشد. اندکی اغماض از مطامع جناحی می تواند ضمن کمک به بال های نظامی و دیپلماسی به عنوان ابزار قدرت کشور، مطالبات این ملت را در این عرصه نیز جامه تحقق بپوشاند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟