به گزارش «تابناک» تلاش های اخیر دولت اوباما در واپسین لحظات برای حفظ میراث بزرگ دیپلماسی اش در رابطه با برنامه هست های با ایران، منجر به آن شده است که رهبران حزب جمهوری خواه در سنا و مجلس نمایندگان با ارسال نامه ای به باراک اوباما از وی درخواست کنند تا تلاش های خود در این راستا را در زمانی که انتقال قدرت در حال رخ دادن است متوقف کند.
روز گذشته – سه شنبه – سه تن از رهبران حزب جمهوری خواه یعنی پل رایان، سخنگوی سنا، رهبر حزب اکثریت جمهوری خواه کوین مک کارتی، و رئیس کمیته امور خارجه سنا سناتور اد رویس در نامه ای به اوباما نوشتند: ما محترمانه از شما درخواست میکنیم که دولت شما اقدامات دیگری در راستای تسهیل سرمایه گذاری های بین المللی در ایران صورت ندهد.
آنها ادامه دادند: رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ حق آن را دارد که سیاست های آمریکا در قبال ایران را مورد ارزیابی قرار دهد بدون آن که اقدامات شما پیچیدگی های بیشتری را در راستای اتخاذ سیاست گذاری های جدید در این خصوص اضافه کند.
در همین رابطه یکی از مقامات مرتبط با این موضوع به خبرگزاری سی ان ان گفته است: هیچ اقدام غیر قابل جبرانی تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری فعلی در حال انجام نبوده است و آنچه صورت گرفته تنها انجام تعهداتی است که طبق برجام بر عهده آمریکا است.
ایم مقام گفته است که دولت فعلی به دنبال برداشتن و لغو تحریمهای بیشتر از روی ایران نیست بلکه به دنبال آن است که مانع از آن شود که کنگره که اکنون کاملا در دست جمهوری خواهان است، اقدام به تمدید قانون تحریم های ایران برای بیش از 10 سال کند.
هفته گذشته قانون تحریم های ایران برای مدت 10 سال دیگر از سوی مجلس نمایندگان آمریکا تمدید شد و این قانون علاوه بر وضع تحریمهایی از سوی آمریکا بر روی ایران به دلیل آنچه مقامات آمریکایی حمایت از تروریسم میخوانند، به رئیس جمهور این کشور این اختیار را میدهد که چنانچه ایران از تعهدات خود در توافق هسته ای سر باز زند اقدام به وضع تحریم های جدید کند.
این مقام به خبر گزاری سی ان ان گفته است که علاوه بر این ها، دولت اوباما در تلاش اس تا در آخرین لحظه های حضور خود در کاخ سفید شرکت های امریکایی را نیز مجاب کند تا هرچه بیشتر با ایران وارد مراوده تجاری شوند تا به این ترتیب اطمینان ایران را از توافق جلب کرده و روند ادامه انجام تعهدات از سوی ایران را تضمین کند.
تلاش های دولت اوباما در حالی است که تا 20 ژانویه قرار است دولت جدید آمریکا در کاخ سفید حضور پیدا کند و وی در رقابت های انتخاباتی خود گفته بود که در اولین روز حضور خود در کاخ سفید توافق هسته ای را لغو خواهد کرد. موضوعی که متحد اصلی وی تام کاتن آن را ممکن میداند.
کاتن هفته گذشته در واشنگتن گفت: من به دونالد ترامپ توصیه میکنم که آنچه – در مورد توافق هسته ای – گفته است را عینا اجرا کند... این که این توافق فاجعه بار را زیر پا گذاشته و ملغی کند.
این در حالی که کاخ سفید رسما انجام اقدامات جدید و مضاعف برای تثبیت برجام را منکر شده است و اخیرا جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید بیان کرده که هر اقدامی که اکنون در حال انجام است، چیزی است که پیش از این شروع شده و در راستای تلاش های قبلی ما برای جلوگیری از ایران برای دسترسی به سلاح اتمی طبق برجام است.