وحید شقاقی سه عامل را موجب جریان پیدا نکردن این حجم نقدینگی در دست مردم و در اقتصاد می داند. اول اینکه 50 تا 70 درصد منابع بانکی بلوکه شده است؛ دوم اینکه نرخ دلار افزایش پیدا کرده و دیگری این است که با رکود اقتصاد سرعت خرید و فروش کاهش یافته و در نتیجه سرعت چرخش حجم نقدینگی کاهش یافته.
به گزارش
تابناک اقتصادی، طبق آمار های داده شده حجم نقدینگی به یک میلیون و دویست هزار میلیارد تومان رسیده است، اما مردم و سرمایه گذاران احساس می کنند که منابع مالی از سوی نظام بانکی تأمین نمی شود و اثری از تزریق حجم عظیمی از پول به اقتصاد درک نمی شود. در این رابطه خبرنگار تابناک اقتصادی مصاحبه ای داشته با وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و مشاور کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام.
به نظر او نظام بانکی ایران اکنون با 30 درصد حجم نقدینگی چرخش پیدا می کند چراکه 70 درصد منابع بانکی بلوکه شده. او سه عامل را موجب جریان پیدا نکردن این حجم نقدینگی در دست مردم و در اقتصاد می داند. اول اینکه 50 تا 70 درصد منابع بانکی بلوکه شده است در نتیجه قدرت تسهیلات دهی نظام بانکی کاهش یافته است؛ دوم اینکه نرخ دلار افزایش پیدا کرده و در نتیجه قدرت خرید این حجم نقدینگی به حدود یک سوم کاهش یافته است و دیگری این است که با رکود اقتصاد سرعت خرید و فروش کاهش یافته و در نتیجه سرعت چرخش حجم نقدینگی کاهش یافته. همچنین، چنان که شقاقی گفته است، حدود 60 درصد از تسهیلاتی هم که داده می شود به سمت خدمات و بازرگانی می رود، چرا که حاشیه سود بالایی دارد و فقط 30 تا 40 درصد به سمت تولید می رود.
در ادامه می توانید فایل کامل مصاحبه را بشنوید.