در حالی که از چندی پیش، روسیه برای افزایش حمله به تروریست ها در این کشور، یک ناو جدید جنگی به سواحل دریای مدیرترانه اعزام کرده است، به گفته تحلیلگران روزنامه وال استریت ژورنال، این تسلیحات و نیروهای جدیدی که روسیه عازم جنگ سوریه کرده، به نوعی ضعف نظامی و دفاعی روس ها را نشان می دهد.
به گزارش «تابناک»؛ چندی پیش، ناوچه رزمی آدمیرال کوزنتسو روسیه، وارد آب های مدیترانه در سواحل سوریه شد. این ناوچه از چندی قبل نیز عملیات خود را برای هدف قرار دادن مواضع تروریست های داعش به وسیله موشک و پرواز جنگنده ها آغاز کرده است. در همین حال، روسیه یکی از مهمترین تسلیحات هوایی خود یعنی میگ 29 را نیز در جنگ سوریه عملا به کار گرفته است.
اما اکنون تحلیلگران روزنامه وال استریت ژورنال بر این باور هستند که به کارگیری این تسلیحات و در واقع به شکل کلی، ورود روسیه به صحنه نبرد سوریه، ضعف های نظامی و دفاعی این کشور را نشان می دهد.
این روزنامه به نقل از مقامات ارشد نظامی ناتو می نویسند: در حالی که ناو جنگی کوزنتسو، مشغول عملیات مهمی در سوریه است، این شناور ـ که عمر آن به حدود 25 سال می رسد ـ از سیستم آتش باری قدرتمند که روی ناوهای آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرد، بی بهره است و در نتیجه، روس ها را مجبور کرده تا از میزان سوخت و مهمات کمتری بر روی این ناو استفاده کنند.
همچنین گفته می شود، کمبود تعداد خلبان های آموزش دیده برای عملیات پروازی از روی یک ناو جنگی، روسیه را مجبور کرده تا از شمار محدودی خلبان آموزش دیده بر روی این ناو استفاده کند. این در حالی است که روس ها طی ماه گذشته نیز یکی از جنگنده های خود را در یک عملیات آزمایشی برای پرواز و فرود بر روی این ناو از دست داده اند.
اریک ورتیم، یکی از تحلیلگران نظامی در این باره می نویسد: در سال های گذشته، نیروی دریایی روس ها تجربه عملیاتی چندانی در صحنه های واقعی نبرد نداشته است. وی این موضوع را یکی از دلایل بزرگ ضعف نظامی روس ها در مقایسه با نیروی دریایی آمریکا می داند.
البته روس ها به هیچ وجه رسما اعلام نکرده اند که ناو کوزنتسو برای عملیات نیروهای روسی و سوری در حلب به کار گرفته شده، ولی مقامات ناتو معتقدند که هدف اصلی از اعزام این ناو همین موضوع بوده است.
این در حالی است که به گفته وال استریت، روس ها از بسیاری جنبه ها، تنها بخشی از نیروی عظیم نظامی که آمریکا در اختیار دارد، هدایت می کنند. هم اکنون ایالات متحده، ده ناو هواپیما بر هسته ای را در اختیار دارد که به این کشور اجازه می دهد، دسته های نظامی گسترده را در هر زمان و به هر نقطه ای از جهان اعزام کند.
تحلیلگران نظامی و اطلاعاتی می گویند، نبرد سوریه تا به اینجا نشان داده است که روسیه تجربه بسیار اندکی در استفاده از تجهیزات و تسلیحات در جنگ های طولانی مدت دارد. همچنین تجربه فعلی روس ها برای برخاستن و نشاندن هواپیماها از سطح ناو کوزنتسو، نشان میدهد، خلبان های روس در این موضوع و به ویژه در دریاهای مه گرفته و مواج مشکلات اساسی دارند؛ اما با این حال، به گفته مقامات غربی، اکنون روسیه این فرصت را دارد تا از تجربیات و نجهیزات جنگی خود با استفاده از نبرد سوریه، زنگ زدایی کند!
این در حالی است که به گفته نورمن پولمار، تحلیلگر موضوعات روسیه، استفاده از کوزنتسو، دست کم نفع بزرگ دیگری برای روسیه داشته و آن اینکه اکنون این ناو به سرخط خبر رسانه ها تبدیل شده و توانسته است برای نیروی دریایی روسیه، اعتبار و پرستیژی دست و پا کند.
اما وی نیز هنوز بر این باور است که عملیات دریایی روس ها نشان داده که این کشور در این حوزه، از محدودیت های بسیاری در مقایسه با آمریکا و توان آن برای اعزام و استفاده از ناوهای هواپیمابر رنج می برد.