صادقی: مسئه من حقوقی است نه سیاسی

کد خبر: ۶۴۴۵۶۷
|
۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۴ 29 November 2016
|
8723 بازدید
نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وکیلش امروز به داداسرا می‌رود، گفت: آقای پزشکیان من را از رفتن به دادسرا منع کرد.

محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، با اشاره به حواشی پیش‌آمده درباره حکم جلب وی به توضیحات مبسوطی در این باره پرداخت.

وی در ابتدای این گفت‌و‌گو با یادآوری مصاحبه خود با یکی از خبرگزاری‌های اصولگرا درباره پرونده بورسیه‌ها، اظهار داشت: ببینید موضوع شکایت دانشجوها که عنوان شده، به مصاحبه‌ای که من دو سه روز قبل از افتتاح مجلس دهم یعنی اردیبهشت‌ماه داشتم، برمی‌گردد. این مصاحبه هم به بعد از برگزاری انتخابات و موضوع نماینده شدن بنده برمی‌گردد. در فروردین‌ماه اعتبارنامه بنده صادر شده بود و من در واقع نماینده شده بودم. من در زمانی که نماینده بودم مصاحبه کرده‌ام و اعتبارنامه بنده نیز توسط وزارت کشور و با امضای شورای نگهبان در فروردین‌ماه صادر شده بود و در دوره نمایندگی خود مصاحبه کرده‌ بودم.

وی افزود: جدا از همه این مباحث، شما متن مصاحبه را ببینید حاوی هیچ‌گونه اهانت و تهمت به کسی نیست. در آن مصاحبه انتقاداتی مطرح کردم و کماکان نیز آن انتقادات را دارم و از مجاری قانونی نیز آن را دنبال خواهم کرد. بنده به‌ادله مختلف معتقدم برخی از آن بورسیه‌ها غیرقانونی بوده، ولی بشخصه علیه دانشجویانی که بورس گرفته‌ بودند هیچ اهانتی نکردم، حتی در وزارت علوم که مسئولیت داشتم تعدادی از دانشجویان به من مراجعه می‌کردند و کسانی که بورس‌شان به مشکل خورده بود، بنده به شکایت آنها رسیدگی کردم و حتی برای برخی از آنان و حل مشکل‌شان تلاش کردم.

عضو فراکسیون امید مجلس با بیان "بنده عضو کارگروه جذب وزارت علوم نیز بودم و براساس وظیفه‌ای که داشتم کارم را انجام می‌دادم و خیلی از پرونده‌های کسانی را که بورس شده بودند امضا می‌کردیم"، تصریح کرد: حرف من این است که هر چیزی در جای خود بررسی شود. آن زمان در مصاحبه با یک خبرگزاری ــ تأکید من به‌روی کلمه بعضی است و این قید بسیار مهم است ــ اعلام کردم که برخی معدل‌شان در موضوع بورسیه‌ها به‌دروغ جابه‌جا شده، کارهای‌شان غیرقانونی بوده و صحبت من نیز علیه آن افراد بود، به هر حال بعضی‌ها به‌لحاظ سنی مشکل داشتند. تمام حرف‌های من به ایرادهای قانونی بود، به هر حال این فرصتی بود که دولت در اختیار دانشجویان گذاشته بود و باید براساس یک فراخوان اعلام می‌شد و همه در آن آزمون شرکت می‌کردند و عده‌ای خلاف این جهت حرکت کرده بودند و من به آن اعتراض داشتم.

صادقی ادامه داد: همان زمان هرچند بعضی‌ها می‌گفتند این افراد مصاحبه کرده‌اند، اما بحث مصاحبه با آزمون متفاوت است؛ همه باید فرصت برابر برای شرکت در آن آزمون را برخوردار می‌شدند. نکته دیگر این است که بنده این نقد را به مسئولانی که بورس داده بودند، داشتم و نه دانشجویان و نسبت به هیچ دانشجویی تهمت نزدم، حتی اگر به متن مصاحبه مراجعه شود در هیچ یک از کلام‌های منعقد شده توهینی به هیچ کسی نشده است.

وی تصریح کرد: بنده تهمت نزدم و فقط ایرادهای قانونی را گفتم. بنده به‌طور مبهم گفتم که در بعضی از بورس‌ها از رانت استفاده شده و این مربوط به مسئولان وقت بوده که از آن رانت استفاده کردند. جالب است که درباره شکایت دانشجویان نیز تاکنون هیچ احضاریه‌ای به بنده داده نشده، نه از طریق دادسرا و نه از طریق مجلس هیچ‌گونه احضاریه‌ای به بنده داده نشده است.

وی درباره اظهارات دادستان تهران و یکی از اعضای هیئت رئیسه که گفته شده احضاریه به مجلس اعلام شده بود، اظهار داشت: بله، به هیئت رئیسه موضوع احضاریه اعلام شده است. این را اولین بار آقای وکیلی به من گفتند که چنین شکایتی آمده است. خود آقای وکیلی به آنها گفته بود که "فعلاً شروع کار مجلس است و باید صبر کنید و مطابق قانون عمل شود"، علاوه بر آن نیز هیئت نظارت باید تشکیل شود و ما آن را بررسی کنیم و این هئیت  نیز باید محتوای شکایت در اختیارشان قرار بگیرد تا بتواند اظهارنظر کند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: تا الان این موضوع(احضاریه) در خود هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی نشده و در هیئت مورد بحث قرار نگرفته و اگر هم بررسی شده هنوز نتیجه آن را به من نگفته‌اند. فقط تنها چیزی که به من گفتند این است که از دادسرای فرهنگ و رسانه تماس گرفته‌اند که بگویید فلانی بیاید، اما ما گفتیم که بعد از تصمیم‌گیری در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان ایشان می‌توانند تشریف بیاورند.

محمود صادقی با بیان اینکه از جهت آئین دادرسی کیفری جلب بعد از احضاریه و عدم مراجعه متهم صورت می‌گیرد که البته این هم در موارد نادری از جمله اینکه متهم جنایت کرده باشد، یا فرار یا احتمال فرار و یا تبانی درباره آن وجود داشته باشد، صورت می‌گیرد که این هم درباره من صدق نمی‌کند، اظهار داشت:  به هرحال جای من مشخص است، خانه‌ام مشخص است. جلب غیرقانونی بوده و هنوز هیچ‌گونه احضاریه‌ای نیز به من ابلاغ نشده، اما با وجود این من به وکیلم گفتم که امروز به دادسرا مراجعه کند و ببیند موضوع چیست، البته دادسرا باید از لحاظ حقوقی قرار جلب را لغو کند، چون قانونی نبوده و آن احضاریه را به من بدهند تا من محتوای آن ابلاغیه را بدانم.

وی با اشاره به اظهارات شب گذشته دادستان تهران مبنی بر اینکه احضاریه به وی ابلاغ شده است، گفت: ایشان(دادستان تهران) ادعا کردند که احضاریه را به دانشگاه تربیت مدرس ارائه کرده‌اند و این اشتباه است. من مأمور به مجلس هستم و حکم کارگزینی دارم و تمام وقت مجلس هستم و ابلاغ احضاریه به دانشگاه اعتباری ندارد.

عضو فراکسیون امید اضافه کرد: من نمی‌گویم حقوق‌دانم، اما به حقوق آشنا هستم و خود را تابع قانون می‌دانم و در برابر قانون گردنم از مو هم باریک‌تر است و اگر در این مسئله هم به قانون عمل شود به هیچ‌وجه امتناء نمی‌کنم.

« آقای دولت‌آبادی دانشجوی من بوده و انتظار نداشتم که ایشان دَرسش را خوب بلد نبوده باشد. اینکه ایشان اصولی از قانون اساسی گفتند و استناد کردند به اصل 19 و 20 قانون اساسی باید بگویم که همین قانون اساسی در اصل 86 آمده است؛ این اصل به مصونیت نماینده اشاره کرده است. این اصل به معنای نابرابری نماینده با دیگران نیست و در حقیقت مصونیت نماینده به نمایندگی از مردم است و احترام به آرای مردم است. مصونیت به صدای مردم است و این تفسیر بی‌معنا و عجیبی است که بگوییم تبعیض  وجود دارد. خیر؛ مصونیت به معنای نمایندگی از مردم است و این مسئله مصونیت ایجاد می‌کند. مصونیت به صدای مردم و تامین امینت صدای مردم است.»

صادقی بر همین اساس خاطرنشان کرد:‌ تفسیرهایی را آقای دولت‌آبادی انجام دادند، در این راستا چند تفسیر از شورای نگهبان وجود دارد. یک تفسیر از شواری نگهبان از زمان آیت‌الله صافی بوده که یکی از نماینده‌های طیف راست آن زمان تفسیری از ایشان گرفته بود و چون می‌خواست علیه دولت وقت صحبت کند از آقای صافی تفسیر کردند و ایشان هم کاملا موضوع مصونیت را تایید کردند، اما وی(دادستان تهران) تفسیری را از آیت‌الله جنتی کرده‌اند که استنادشان هم همین تفسیر بوده است، اما ایشان حقوق خوانده و قانون نظارت بر رفتار نمایندگان و همچنین قانون آئین‌نامه داخلی مجلس عیناً اصل 86 قانون اساسی را آورده و ذیل آن در این باره قانون‌گذاری شده و همانجا هم گفتند که تشخیص مصادیق با هیئت نظارت با نمایندگان است و همانجا هم گفتند که اگر مقام قضایی خلاف آن را عمل کند جرم مرتکب شده و همین را شورای نگهبان هم تایید کرده است. در مجلس نهم این قانون تصویب شده، ملاک ما قانون موضوعه مصوب مجلس و شورای نگبهان است.

وی با اشاره به اینکه صرف نظر از اینکه من نماینده هستم یا نه، تاکنون هیچ احضاریه‌ای به من ابلاغ نشده و اگر هم به مجلس ابلاغ شده آن را رسما به من اعلام نکرده‌اند، اظهار داشت:‌ کسی به من در این باره هم چیزی نگفته، اگر هم گفتند از این باب بوده که «برو دادسرا تا دردسری درست نشود» نه اینکه قانون اجرا شود.

نماینده مردم تهران در مجلس درباره حواشی پیش آمده و تجمع عده‌ای در برابر منزلش در شب رحلت پیامبر گرامی اسلام، گفت: روز یکشنبه که مجلس بودم آقای وکیلی به آقای قطبی(معاون دادستان تهران و رئیس دادسرای فرهنگ و رسانه) گفتند که الان ایام تعطیلات است و مجلس هم جلسه‌ای ندارد و علاوه بر آن نیز هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز باید تشکیل جلسه بدهد، اما دادسرا به این مسئله گوش نکرد و به آن شکل و آن هم در تاریکی شب به سراغ من آمدند. من این افراد را حتی نمیشناختم. این احتمال را هم باید می‌دادم که شاید آدم‌ربا بودند و بنای‌شان این بوده که نماینده مردم را بربایند که در این صورت برای نظام دردسر درست می‌شد. نصف شب به سراغ من آمدند واقعا کار عجیبی بود. من نهایتا متهم به تشویش اذهان عمومی هستم و آیا این جرمی است که باید نصفه شب به سراغ متهم رفت؟ آن هم در شب وفات پیامبر گرامی اسلام.

وی تصریح کرد: ببینید من در آن نطقم فقط یک سوال کردم. خود آیت‌الله آملی‌لاریجانی در واکنش به سوال من از اعداد و ارقام صحبت کردند. من در کجای نطقم به اعداد و ارقام اشاره کردم؟ ایشان خودشان رسانه‌ای کردند، آن هم از زبان یک مقام رسمی، در حالی که من صرفا سوال کردم.

عضو فراکسیون امید درباره تقاضا برای تجمع در برابر خانه‌اش، گفت:‌ درباره اعلام آدرس منزلم این‌طور نبود که تعمدا این آدرس را بدهم تا مردم بیایند. پسرم در تلگرام آدرس خانه را به کسی داده بود و آن آدرس پخش شده بود، علاوه بر آن نیز از رسانه‌ای با من تماس گرفتند و در انتها از من آدرس خواستند که من هم به گمان اینکه این مصاحبه مکتوب است گفتم. فکر نمی‌کردم فایل صوتی‌ام پخش شود. پس از تجمع عده‌ای از مردم نیز همه آن عزیزان را از طریق برادرم به آرامش دعوت کردم، حتی خودم هم به جمع آن عزیزان نرفتم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم دارید در روزهای آینده به دادسرا مراجعه کنید یا خیر اظهار داشت:  با آقای پزشکیان که عضو و رئیس هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است صحبت کردم و گفتم درست است که مجلس تعطیل است، اما شما به عنوان رئیس هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان هر تصمیم بگیرید من مطابق آن عمل می‌کنم. ایشان(پزشکیان) گفت که این درست نیست و چه ضرورت و فوریتی دارد که این‌گونه عمل می‌کنند؟ و اعلام کردند که نباید این کار(رفتن به دادسرا) را بکنید. تاکید ایشان این بود که این موضوع باید در هیئت بررسی شود و ما موضوع را به شما می‌گوییم، چون به هر حال شخص بنده که تنها مطرح نیستم و جایگاه حقوقی بنده هم مطرح است، حتی اگر همین امروز هم حکم را به من ابلاغ کنند قطعا به دادسرا مراجعه می‌کنم، اما بحث این است که اساسا احضاریه‌ای به بنده ابلاغ نشده، اما مطمئنا همه حقوقدان‌ها هم این حرف من را تایید می‌کنند که جلب پیش از احضاریه با اصل قانون مغایرات دارد.

صادقی در پایان گفت: این مسئله نباید سیاسی شود و خودم هم بارها بر این موضع تاکید کردم که این مسئله حقوقی است و نباید سیاسی شود، خود را خالق و مولود نظام می‌دانم  و نمی‌خواهم ضربه‌ای به نظام زده شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟