توضیح نوبخت درباره دخل و خرج هدفمندی

کد خبر: ۶۵۳۹۹۲
|
۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱ 04 January 2017
|
3819 بازدید
|
۱
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها طبق تکالیف قانونی هزینه می‌شود و بخش عمده آن نیز به پرداخت یارانه نقدی خانوادها اختصاص می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمدباقر نوبخت در گفتگوی زنده با خبر ۲۱ شبکه یک سیما با بیان اینکه قانون هدفمندی یارانه ها در قبال منابعی که از اصلاح قیمت حامل های انرژی به دست می آید مصارفی هم تعیین کرده است افزود: به طور مشخص در ماده ۷ این قانون تصریح شده حداقل ۵۰ درصد از این رقم را به صورت نقدی بین خانوارها توزیع کند، ۳۰ درصد را به تولید اختصاص دهد و ۲۰ درصد را به خزانه عمومی واریز کند و هزینه های جاری و عمرانی دولت نیز از این محل تامین شود.

وی گفت: از سال ۸۹ که این قانون اجرا شد متاسفانه نه تنها آن ۵۰ درصد به خانوار ها فقط بسنده نشد و ۳۰ درصد سهم مرتبط با تولید و دولت پرداخت نشد بلکه همه آنچرا که دولت در سال ۸۹ به دست آورد و حتی بخشی از خزانه روی آن گذاشت و به خانوارها داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین افزود: برای سال ۸۹ از محل افزایش قیمت بنزین که اکنون ۱۰۰۰ تومان برای بنزین معمولی و ۱۲۰۰ تومان برای بنزین سوپر است و همچنین از بابت فروش گاز و برق و صادرات فرآورده های نفتی که مجموعا چیزی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان می شود به سازمان هدفمندی یارانه ها تحویل می شود اما قانون برای همین رقم تکالیفی تعیین کرده که پنج درصد از رقم فروش بنزین به نوسازی لوله ها در شرکت نفت، حدود هفت هزار میلیارد تومان برای بهینه سازی انرژی، هزار میلیارد تومان برای تولید قیر و جاده سازی، ۱۴ و نیم درصد از این رقم به خود تولید نفت اختصاص می یابد که مجموعا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان می شود.

نوبخت گفت: آن چیزی که باقی می ماند حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که ما باید از خزانه طبق قانون مقداری هم به آن اضافه کنیم تا بتوانیم مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان را در ماه بین خانوارها توزیع کنیم بنابراین اگر از این محل بخواهد برای واحدهای تولیدی صرف شود با توجه به اینکه طرح تحول سلامت و شیر مدارس نیز از این رقم بهره می‌برد دیگر چیزی نمی‌ماند اما آن اقلامی که برای بهینه ساز ی انرژی به شرکت گاز، برق، قیر رایگان و نوسازی جاده ها که چیزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است، اینها هم به نوعی به تولید باز می‌گردد.

وی درباره راهکارهای دولت برای کاهش مشکلات تولیدکنندگان در دریافت تسهیلات افزود: دولت برای خروج از رکود و سرعت بخشیدن به رشد اقتصادی برای سال جاری دو مسیر را انتخاب کرد که یکی از آن پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به حداقل ۷ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی راکد بود اما بر اساس آخرین امار تا ششم دی ماه توانسته ایم به ۱۹ هزار و ۵۰۹ واحد مبلغ ۱۳ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان تسهیلات بدهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از صدا و سیما خواست به سراغ واحدهایی که از این تسهیلات استفاده کرده اند نیز برود.

نوبخت گفت: ما همچمنان از طریق ستاد رفع موانع تولید استان ها که در استانداری ها تشکیل می شود همه تلاشمان را برای شناسایی واحدهای غیر فعال و فعال کردن انهابه کار می‌بریم.

وی افزود: هم اکنون ۳۳ هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی تخصیص داده ایم که با این کار توانسته ایم در شش ماهه اول سال رشد ۶/۵ درصدی با نفت و ۴/۵ درصدی بدون نفت ایجاد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره نتایج تسهیلات ارائه شده به واحدهای تولیدی گفت: خوشبختانه همه استان های کشور به تفکیک امار از این دست واحدهای غیر فعال دارند و در هر استانی مشخص است که چه مقدار تسهیلات دریافت کرده اند و صرف چه اموری شده و چقدر بر میزان تولید و اشتغال این واحدها افزوده شده است.

نوبخت در پایان از صدا و سیما خواست با مراجعه به استانداری ها از میزان تسهیلات داده شده به واحدهای تولیدی سوال کنند و با مراجعه به واحدهای دریافت کننده تسهیلات از میزان عملکرد آنها گزارش تهیه کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱
مستمربگیر تامین اجتماعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
آقای نوبخت عزیز شما درباره دخل و خرج میگویید که هنوز دولت محترم بدهی تامین اجتماعی نداده که حق الناس هست که تا حالا تکلیفافزایش حقوق مان معلوم نیست مدیون اگر چاپ نکنی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟