علاوه بر سه ایالت آمریکا که علیه دستور اجرایی ممنوعیت مهاجرت به آمریکا اقدام قانونی به عمل آورده اند، ایالت های ماساچوست، نیویورک، ویرجینیا و ایالت واشنگتن نیز از طریق دادگاه این فرمان جنجالی را به چالش کشیده اند.
به گزارش جماران، این ایالت ها استناد به مفاد قانون اساسی آمریکا کرده ادعا می کنند ترامپ آزادی های مذهبی مصرح در قانون اساسی را زیر پا گذاشته است.
ایالت سانفرانسیسکو نخستین ایالتی بود که به این اقدام قانونی دست زد و اظهارداشت: این دستور موجب قطع بودجه ای خواهد شد که دولت مرکزی به شهر های مختلف آمریکا پرداخت می کرد تا هزینه برنامه های حمایت از پناه جویانی که مدارک کافی در اختیار ندارند را فراهم کنند.
مدیران ارشد ایالت سانفرانسیسکو در متن شکایت نامه خود به دادگاه اظهار داشته اند که پناه جویان تحت پوشش ایالتی، کمک شایانی به پلیس محلی درتهیه گزارش در مورد جرایم اجتماعی انجام می دهند.
این اقدام های قانونی توسط مقام های ارشد ایالات مختلف آمریکا به موازات تظاهرات گسترده در شهر های بزرگ صورت می گیرد که نسبت به دستور اجرایی رییس جمهور اعتراض می کنند و آنرا تبعیض آمیز و خلاف قانون اساسی آمریکا می دانند.
مورا هیلی، دادستان کل ایالت ماساچوست، می گوید: دستور اجرایی رییس جمهور در تعارض با متمم اول قانون اساسی آمریکا بوده که برتری یک مذهب به دیگری را منع کرده است.
او گفت که دستور رییس جمهور برای اعمال ممنوعیت 90 روزه ورود اتباع ایرانی، عراقی، لیبیایی، سومالیایی، سودانی، سوری و یمنی و توقف 120 روزه پذیرش پناه جویان سوری به آمریکا بر خلاف مفاد متمم اول قانون اساسی آمریکاست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.