شتاب منحنی افزایش سن ازدواج در شمال تهران

کد خبر: ۶۶۴۲۱۳
|
۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷ 06 February 2017
|
7215 بازدید
|
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ۷۰ درصد جمعیت کشور را بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال عنوان کرد و گفت: باید از این فرصت و سن مولد برای توسعه پایدار و فرزندآوری استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در رفسنجان اظهار کرد: مقام معظم رهبری ۱۴ بند سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ فرمودند که متولی پنج بند آن ما هستیم که باید در کشور اجرایی شود.

وی افزود: در بند اول سیاست‌های کلی جمعیت آمده که جمعیتی مانند جمعیت کنونی می‌خواهیم که پنجره طلایی جمعیت نام گرفته که جمعیتی پویا، بالنده و جوان می باشد و این هنگامی امکان پذیر خواهد بود که ما نرخ باروری را به بیش از سطح جانشینی برسانیم.

وی بیان داشت: در بند دوم این سیاست‌ها به رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد می‌باشد.

مطلق ادامه داد: در بند سوم به اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری یا شیردهی، پوشش بیمه‌ای، هزینه‌های زایمان، درمان باروری مردان و زنان و تقویت نهادهای حمایتی ذیربط اشاره شده و در بند چهارم تحکیم بنیان خانواده با اصلاح و آموزش مهارت‌های فرزندپروری، تأکید بر آموزش مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش های اسلامی ایرانی، توسعه و تقویت نظام اجتماعی و خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری اشاره دارد.

وی افزود: مضمون بند پنجم سیاست‌های کلی جمعیت، ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیت، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تصریح کرد: این بندهای سیاست جمعیت به ما مربوط است و روی تک تک این کلمات ساعت‌ها کارشناسان علمی و بهداشتی در کشور کار کرده‌اند تا این مجموعه ایجاد شده است. ضمن اینکه کارشناسان سلامت کشورهای دیگر نیز اذعان کرده‌اند که این مباحث بهترین مباحث علمی در رابطه با جمعیت است.

مطلق با تعریف نرخ باروری، گفت: برای پیشگیری از منفی شدن نرخ جمعیت، میزان نرخ باروری باید ۲.۱ باشد. جمعیت شناسان معتقدند که اگر میزان باروری زیر ۲.۱ باشد در آینده آن جمعیت آسیب خواهد دید و برای آن جمعیت یک تهدید سلامت است. در کشور ما در سال ۱۳۶۲ میزان باروری کلی ۶.۸ بوده است که این میزان پایین آمده و در سال ۱۳۹۰ به ۱.۸ درصد رسیده است.

به گفته وی، جمعیت شناسان کشور معتقدند که نرخ باروری بعد از سیاست‌های ابلاغی جمعیت به ۱.۹ رسیده است. در رفسنجان نیز این میزان ۱.۹ درصد بوده که کمتر از میزان جایگزینی به شمار می رود.

مطلق، افزایش میانگین سن ازدواج، کاهش تعداد ازدواج، افزایش فاصله بین ازدواج تا فرزند اول و دوم و سوم، افزایش طلاق، طلاق های عاطفی، تمایل به تک فرزندی، آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، سقط و ناباروری از جمله عوامل کاهش نرخ باروری دانست.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در بررسی که انجام شده از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۹۰ منحنی سن ازدواج در کشور ۴ تا ۶ سال افزایش یافته که در برخی شهرها مانند تهران و در شمال تهران ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است. شتاب منحنی افزایش سن ازدواج در خانم‌ها بیشتر است.

مطلق بهترین سن ازدواج را ۱۸ تا ۳۵ سالگی برشمرد و افزود: بهترین سن بارداری نیز ۱۸ تا ۳۵ سالگی است که این بدین معنی نیست که ۳۵ سال به بالا مشکل است، بلکه باید مراقبت بیشتری انجام شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از وجود سه میلیون زوج نابارور در کشور خبر داد و گفت: در مناطق محروم و آسیب پذیر ۴۴۰ هزار زوج نابارور داریم که در حال برنامه ریزی برای آنها هستیم و بسیاری از داروهای آن تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ۱۳ میلیون زوج جوان در کشور وجود دارد که در آستانه ازدواج هستند، خاطرنشان کرد: نرخ باروری این زوج‌ها از دست می‌رود و باید در این زمینه کمک کرد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ۷۰ درصد جمعیت کشور را بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال اعلام کرد و گفت: از این فرصت و سن مولد برای توسعه پایدار و فرزندآوری استفاده کنیم. سه یا چهار دهه فرصت داریم که دچار سالخوردگی و پیری جمعیت نشویم و باید از الان برنامه ریزی کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
مربا بده بابا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
اینا برای 1 هفته دیگه نمی تونن برنامه ریزی کنن، دیگه چه برسه به 3 دهه دیگه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
انقدر کار پیدا نکردند تا دکترا خواندند حالا از خارج آمده های رانتی را استخدام می کنند و اینها را که در ایران با استادهای رانتی بی سواد دمار از روزگارشان در آمده استخدام نمی کنند
به جه گناهی دختر تحصیلکرده ایرانی هیچ کاری ندارد
شوهر هم که نیست پس یک کوره آدم سوزی درست کنید و دختران را در آن بسوزانید تا جمعیت تان متعادل شود
محمدزمان
|
Germany
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
سلام
می شود در کنار آیتمهای : مطلق، افزایش میانگین سن ازدواج، کاهش تعداد ازدواج، افزایش فاصله بین ازدواج تا فرزند اول و دوم و سوم، افزایش طلاق، طلاق های عاطفی، تمایل به تک فرزندی، آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، سقط و ناباروری از جمله عوامل کاهش نرخ باروری دانست.
به مشکلات اقتصادی و عدم آموزش مهارتهای زندگی (عامل مهم در طلاق) اشاره کرد. چه خوب است به جای انداختن گناه افزایش طلاقبه گردن ماهواره و فرهنگ غربی، به کتب آموزشی مدارس هم توجه کرد. باید قبول کرد که این همه منبر و روزه و مدرسه و حوزه و مجامع و ستادهای مذهبی، تاثیری بر مهارتهای زندگی و اخلاق عملی نگذاشته است.
دو صد گفته چون نیم کردار نیست. یا به قول فروید عقل راهبر نیست و افعال متاثر از عادات و فرهنگ رفتاری یا در زمان تحریک یکی از غرائض هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
محمدزمان خان ، خود شما چقدر از منبر و روضه استفاده کردی؟ آیا بررسی کردی که این آسیبها در بین منبر و روضه ایها بیشتر است یا در بین کسانیکه رنگ منبر را هم ندیده اند؟ رفتار ما معلول فرهنگ ماست و فرهنگ بسیاری از مردم ما هم منبعث از تبلیغات ماهواره و ... ، البته این بدین معنا نیست که مسائل اقتصادی بی تاثیر است ، خیر به قول معصوم علیه السلام فقر در نهایت ممکن است منجر به کفر شود منتها مسائل اقتصادی برای همه مردم مشکل ایجاد کرده ولی مسائل فرهنگی بیشتر در قشر غیر معتقد به مبانی دینی پررنگ تر است.
دانش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
جوان ها را به هم معرفي كنيد. در محل كار،دانشگاه ،خانواده. تا همكف هر كس پيدا بشه. من يك دختر چادري كم توقع هستم با اينكه دانشگاه و سركار رفتم يكي پيدا نشد يك نفر را معرفي كنه. نمي دونم يا بايد بي حيا باشي يا ....
پاسخ ها
محتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۹
سلام خانم دانش
فقط توکل کن به خدا انشالله همسر مورد نظرت رو پیدا می کنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
توی این روزگارزن گرفتن فقط درد سره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
کشور ما حتی صرفنظر از مشکلات اقتصادی و بیکاری گسترده جمعیت کنونی، بدلیل واقع شدن در اقلیم بسیار خشک و بیابانی امکان افزایش جمعیت ندارد. باید مدبرانه عمل کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
عاقبت تماشاي برنامه ها و فيلمهاي مبتذل ماهواره اي كه مروج اصلي فساد و روابط آزاد و غير شرعي و همچنين مبلغ زندگي تجملي و دوري از ساده زيستي در زندگي هستند همين است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
ازدواج ؟
تاهل ؟
تعهد؟
من مجرد 38 ساله با تحصیلات دکتری از دانشگاه سراسری در بیکاری مطلق به ولگردی در شبکه های مجازی سرگرم هستم
مریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
تحصیلات بودن پشتوانه علمی در بین برخی جوانان
اهمیت نداشتن حرفه در بین جوانان
نداشتن انگیزه کار افرینی
خود بزرگ بینی برخی از جوانان و انتظارات بیش از حد توان انها
پناه بردن به شبکه های اجتماعی و تنوع طلبی انها و عدم درک واقعیت
نداشتن انگیزه مستقل شدن از خانواده
را میتوان برخی از دلایل عدم ازدواج جوانان دانست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟