داوطلبان در نیوزیلند موفق شدهاند حدود ۱۰۰ نهنگ از ۴۰۰ نهنگ پایلوت که روز گذشته (جمعه) در یک نقطه دورافتاده به ساحل افتاده بودند را به آب برگردانند.
به گزارش ایسنا، بسیاری از نهنگها در طول شب در "فیر ول اسپیت" در دماغه "سات آیلند" تلف شدند اما نهنگهایی که نجات یافتند اکنون مشغول شنا در خلیج کنار ساحل هستند.
صدها نفر از مردم محل با تشکیل یک زنجیره انسانی نهنگها را شناور کردند. این اتفاق یکی از بدترین موارد به گل نشستن نهنگها در جهان توصیف میشود.
جمعه شب شماری از نهنگهایی که به آب بازگردانده شده بودند دوباره به ساحل برگشتند اما بالا آمدن آب در اثر مد و رسیدن گروه تازه ای از نهنگهای پایلوت در صبح روز شنبه به عملیات نجات کمک کرد.
"اندرو لاماسون" مدیر سازمان منطقه ای حفاظت از محیط زیست گفت: امیدواریم نهنگ های تازه آنها را به آب های عمیق تر هدایت کنند.
با این حال او گفت هنوز این احتمال وجود دارد که به ساحل برگردند.
روی بدن یکی از نهنگ های تلف شده جای گاز گرفتگی وجود داشت که باعث نگرانی نسبت به حضور کوسه در اطراف ساحل برای داوطلبان شد.
مقام ها همچنین مشغول بررسی این مساله هستند که چگونه باید لاشه نهنگ ها را دفع کنند.
لاماسون گفت که به آب انداختن آنها مشکل آفرین است چون ممکن است لاشه باد کند و در خلیج های محل سکونت مردم به ساحل بیفتد.
دانشمندان علت دقیق پدیده به گل نشستن نهنگها در ساحل را نمیدانند اما گاهی به دلیل کهولت و بیماری، جراحت یا اشتباه در جهتیابی به خصوص در سواحلی که شیب ملایمی دارد اتفاق می افتد.
نهنگهای به ساحل نشسته معمولا علائم وضعیت اضطراری میفرستند و سایر اعضای گروه را جلب میکنند که آنها هم با پس رفتن آب در جزر به ساحل می افتند.
حادثه تازه در نیوزیلند ابتدا عصر پنجشنبه گزارش شد اما شرایط آب و هوایی در آن زمان برای شروع عملیات نجات امن نبود.
مددیاران و عموم داوطلبان با "خنک و آرام" نگه داشتن بدن حیوانات به زنده ماندن بعضی از آنها کمک کردند.
به گزارش بیبیسی، در نیوزیلند هر سال حدود ۳۰۰ دلفین و نهنگ به گل مینشینند که بیشترین رقم در جهان است.
بسیاری از اینها در همین منطقه "فیر ول اسپیت" روی می دهد که به گفته کارشناسان می تواند به علت آب های کم عمق و سردرگم شدن نهنگ ها باشد.
در فوریه ۲۰۱۵ حدود ۲۰۰ نهنگ در همین نقطه به گل نشستند که حدود نیمی از آنها تلف شدند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.