تأملی در بازگشت خوزستان به گذشته‌های دور؛

مسئولان خوزستان غافلگیر شدند یا غفلت کردند؟!

گویی مسئولان نمی خواهند زیر بار تکرار این وضعیت بروند تا در سایه تازه خواندن شرایط و توصیف آن با لغاتی مانند «کم سابقه» و «بی سابقه»، این گونه القا کنند که غافلگیر شده‌اند و غفلتی در رسیدگی به حال و روز هموطنان ساکن جنوب غرب کشورمان صورت نگرفته است. شاید به این دلیل که می‌شود با تازه خواندن ماجرا، از زیر بار فشار افکار عمومی برای مدتی رهید و همه چیز را به فردا موکول کرد.
کد خبر: ۶۶۶۶۹۰
|
۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۵ 12 February 2017
|
14525 بازدید
|
فرض کنید به چشم برهم زدنی همه وجوه زندگی مدرنمان از بین برود و به گذشته پرتاب شویم؛ به زمانی که نه شبکه آب و برق داشتیم، نه اینترنت و نه هیچ امکان دیگری که در دوران مدرنیته یا چند دهه اخیر به زندگی‌مان اضافه شده. اگر این فرض رنگ واقعیت بگیرد، چه احساسی خواهید داشت؟
 
به گزارش «تابناک»، پس از بارش برف در روزهای گذشته در استان گیلان ـ که زندگی در بسیاری از شهرها و روستاهای این خطه را برای چندین ساعت و حتی چند روز مختل کرد و ناتوانی مسئولان در تدبیر کردن اوضاع در مواقع بروز مشکل را به رخ کشید ـ دیروز نوبت خوزستانی ها بود که با مشکلات طبیعی و غیر طبیعی به حال خود رها شده و به چشم بر هم زدنی، از همه مواهب روزگار بی بهره شوند.

همه چیز از تیره شدن رنگ آسمان شروع شد؛ اتفاقی بسیار تکراری برای اهالی این دیار که تنها نکته جدید درباره‌اش، چرایی بروز آن است. اینکه تا چند سال پیش گفته می‌شد گرد و غبار وارداتی از عراق مسبب آن است و اکنون می‌دانیم خودمان در تولید گرد و غبار تا حدود زیادی خودکفا شده‌ایم و نیاز چندانی به واردات غبار غلیظ از عراق نداریم.

البته این بار تنها پای تکرار شدت گرفتن گرد و غبار و تنگ شدن نفس اهالی این خطه در میان نبود و تکرار اتفاق دیگری موجبات رنج خوزستانی ها را فراهم می‌کرد. اینکه با شدت گرفتن گرد و غبار، برق نیز قطع می‌شد و به دنبال آن، آب هم قطع می‌شد و دیگر جلوه های زندگی مدرن نیز از دست می‌رفت؛ از تلفن و اینترنت گرفته تا چیزهای دیگر.

سلسله اتفاقاتی که زنجیروار رخ می‌‌دادند و ظاهرا کسی یارای توقفشان را نداشت. آنقدر که چراغ قرمز تقاطع ها نیز از کار افتاده و بلبشو سراسر شهرها را فرا گرفته بود. گویی کسی دکمه پرتاب خوزستان به گذشته های دور را زده و مشکلات فراوان مردم را به نظاره نشسته است. در زمانی که خودپرداز بانک ها هم از کار افتاده بودند تا توان خرید بطری های آب معدنی و گذران زندگی نباشد و دست همگان از همه چیز کوتاه شده باشد.
 
مسئولان خوزستان غافلگیر شدند یا غفلت کردند؟!
 
رویدادی که مسئولان برای بی سابقه خواندنش از یکدیگر سبقت می‌گرفتند، اما حافظه مردم تکرارش را در روزهای گذشته به یاد می‌آورد و نگرانی از رویه شدن این وضعیت در آینده، همگان را عذاب می‌داد. آیا قرار است از این به بعد شاهد تکرار فراوان این ماجرا و تبدیل شدنش به رویه ای ثابت، به مانند تیره شدن آسمان و تنگی نفس مدام اهالی خوزستان باشیم؟

این نگرانی از این روی مطرح می‌شود که می‌بینیم وزیر نیرو گفته: «این پدیده‌ها، پدیده‌های بی‌سابقه‌ای بوده که شرایط جدیدی برای ما ایجاد کرده است» و می‌شنویم استاندار خوزستان در تکرار این ادعا می‌گوید: «هیچ‌وقت این‌ میزان گردوخاک را تجربه نکرده بودیم.» آن هم در حالی که به یاد می‌آوریم هشتم بهمن‌ماه جاری، آسمان اهواز تیره و تار شد و قطعی برق ۷۰ درصد اهواز را به دنبال داشت.

گویی مسئولان نمی خواهند زیر بار تکرار این وضعیت بروند تا در سایه تازه خواندن شرایط و توصیف آن با لغاتی مانند «کم سابقه» و «بی سابقه»، این گونه القا کنند که غافلگیر شده‌اند و غفلتی در رسیدگی به حال و روز هموطنان ساکن جنوب غرب کشورمان صورت نگرفته است. شاید به این دلیل که می‌شود با تازه خواندن ماجرا، از زیر بار فشار افکار عمومی برای مدتی رهید و همه چیز را به فردا موکول کرد.

درست مثل رویکردی که در مقابل شدت گرفتن پدیده گرد و غبار در سال ها پیش اتخاذ شد تا درمان دردی که به جان خوزستان و دیگر شهرهای کشورمان افتاده، از دولت قبل به دولت فعلی موکول شده و در سایه فرسایشی شدن ماجرا، همه چیز رنگ تکراری بودن بگیرد و لاعلاج جلوه کند.

آنقدر لاعلاج که دیگر کسی نمی‌پرسد چه خبر از وعده های فراوانتان برای مذاکره با عراقی ها برای مالچ پاشی، یا وعده احیای تالاب ها و آبگیرهای خشک شده که کانون تولید گرد و غبار هستند، یا حتی چه خبر از به کارگیری علوم نوین و تکنولوژی های به روز و شرکت های دانش بنیان برای مقابله با گردو غبار؟

پرسش هایی که اگر قرار باشد به آنها پاسخ داده شود، احتمالا ناکارآمدی و غفلت عظیم صورت گرفته در این خصوص، افشا خواهد شد و فرجام خوبی برای وعده دهندگان پرشمار در خصوص آلودگی روز افزون خوزستان و دیگر شهرهای غربی و جنوب غربی کشورمان رقم نخواهد خورد و از این رو بهترین چاره، توصیف مشکلات با لغاتی مانند «بی سابقه» و «کم سابقه» است؛ انگار نه انگار که در مقابل شرایط پرسابقه نیز واکنشی جز سکوت از مسئولان ندیده‌ایم!


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۳۳
مش كاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
لب كارون
چه گِل بارون!
یاد فیلم مه افتادم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
به نظرم از این شرایط آب و هوایی میشه به عنوان یک سلاح جدید استفاده کرد و بدون شلیک حتی یک تیر کل یک کشور را اشغال کرد چون در دو آزمایش قبلی در خوزستان این سیستم به خوبی جواب خود را پس داده است و باعث قطع کلیه ارتباطات الکترونیکی شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
از زمان ،حملهٔ امریکا به عراق ،این پدیده بوجود آمده، ودر قسمتهایی از خاک عراق است .که حاکمیت رژیم عراق در آنجا نفوذ کمی دارد ،و شاید هم عمدی باشد ،ترکیه خق وبهٔ رودخانه های دجله،و فرات را کم کرده باطلاقها خشک شده ،با درگیری گروهها هم سطح زیر کشت کم شده ،در داخل ،هم با احداث سدهای متوالی و خشک سالی ،مسیر وبها تغیر نموده ومکانهایی برای تولید گرد و غبار فراهم شده ،در سطح استان هم چاه های بسیار حفر شده ،همهٔ اینها باعث این معضل شده ،در دولتهای قبل هم بود ،پس چی شده که معضل سی ساله را از دولت روحانی میخواهید؟ خدایی یک ذره انصاف خوب است ،با این همه مخالفت از همهٔ تریبونها ،و سنگ اندازی باز هم ایشان هستند که توان اداره نیم بند کشور را دارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
شما اگر خوزستانی هستی حتما دولت یه جوری بشما رسیده اگر هم خوزستانی نیستی لطفا حرف نزن
آرش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
من متاسفم کلانشهری همچون اهواز با مردمانی غیور جنگ دیده به معنی وجود و خلق حماسگران جدید همچون مدافعان حرم چگونه است که مدیریت کلان این شهرها و حتی مشاوران این مدیران یک دسته انسانهای بی تدبیر هستند که فقط بدنبال افزایش نرخ فیش حقوقی هستند تا خدمت !!! برای شرم و عذرخواهی هم که شده باید در برابر این مردم و رهبری در نحوه خدمت رسانیشان استعفاء میدادند . من گیلانیم و عجیب این خوزستانی ها مخصوصا بچه های خرمشهر و آبادان علاقه دارم . همگان مخصوصا قشر جنگ دیده و بخش اندکی تحصیلکرده واقعی میدانند که پدافند غیر عامل یعنی چه؟ و این مانورهای سالنه به کجا ختم میشود؟ تمامی مراکز حیاتی (نظامی، درمانی، آب و مخابرات ) حتما باید دارای پنراتورهای قوی با سوخت دیزل باشند که با قطع برق سراسری به هر علتی سیستمهای مخابراتی و آب و کلیه مراکز حیاتی منطقه سریع وارد مدار شوند و وقفه ای در خدمات رسانی بوجود نیاید. جای بسی تاسف است که حوادثی همچون پلاسکو و یا اهواز باید غبار ریزگردها را از چشمان مسئولین بی توجه را باز نماید. ما وام گذار مردم جنوب هستیم آهای گوش فرا دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
به جای اینکه تو عراق کارهای ساخت وساز راه بندازید وبراشون مدرسه وبیمارستان بسازید پول رو خرج کارهای اساسی برای مردم خودمون خرج کنید .......
محمد از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
می دانم منتشر نمی شود ولی باز هم تکرار می کنم نتیجه انتخاب مدیران سهمیه ای بدنبال مدارک تحصیلی سفارشی و سهمیه ای این می شود شما را بخدا کشور را به فنا ندهید اگر به کسی مدیون هستید طور دیگری از وی تکریم کنید نه اینکه جان و مال مردم را به کسانی که از عهده کمترین کارها عاجزند بسپارید بخدا دیگر دارد کم کم 40 سال می شود کشور عرصه آزمایش و خطا و دست گرمی افراد ناشی نیست کم کم افغانستان هم برای ما کلاس می گذارد کی می خواهید بیدار شوید این مدیریت مد نظر شما جواب نداد حالا هم دیر است چه زمانی کارها درست می شود با آمار سازی های الکی کار پیش نمی رود مردم کور نیستند اگر اوضاع کشورو زندگی شان درست شود خودشان می بینند و احساس می کنند آمار های غلط انداز که حتی خودتان هم سر در نمی آورید کارساز نیست برف می بارد یا نمی بارد باران هست یا نیست هوا گرم است یا سرد است تعطیل داریم یا نداریم وووو همه پدیده هایی است که در کل دنیا وجود دارد فقط در کشور ماست که موجب مصیبت وبلا می شود وگرنه در سایر کشورها هم از این پدیده ها وجود دارد چرا چیزی نمی شود
علی
|
Ukraine
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
با سلام
خرمشهر را خدا ازاد کرد... کشور را خدا اداره میکند... حادثه پلاسکو را خدا جمع کرد... مسوولان بی مسوولیت فقط جیره خوار مردمند... با وجود نفت و منابع خدادادی و خود خدا اصلا ایا ما نیاز به چنین مسوولانی داریم؟؟؟ به خدا این نوع کشورداری هنر نیست... بحران مدیریت بحران مملکت با حادثه پلاسکو بر همگان عیان شد... خدا خودمان را هم ازاد کند...
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
دیگه برای مدیران و مسوولان غافلگیری ناشی از غفلت عادت شده !!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
باید#استاندارخوزستان_استعفا بده
محمد منجی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
من متوجه نشدم که کدام غبار را می گویند. ما که غبار شدید ملاحظه نکردیم و موزائیک های حیاطهایمان گواهمان بودند. لطفا به گزارشهای هواشناسی آن روز و مقایسه غبارآلودگی با روزهای دیگر رجوع شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
از اون استاندار سوپرسیاسی ، اصلاح طلب تندرو با افکار خطرناکش ولی ظاهر غلط اندازش غافل نشین
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟