آژانس جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد به عنوان اصلیترین مظنون در قتل شماری از دانشمندان مسلمان در سراسر جهان محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آنادولو، ترور یک مهندس هوانوردی تونسی در اواخر سال گذشته میلادی به اتهام ارتباط با گروه مقاومت حماس تمام توجهات را به سمت موساد جلب کرد؛ آژانس اطلاعات رژیم صهیونیستی که به کشتن دشمنان این رژیم متهم است.
محمد الزواری دسامبر گذشته مقابل منزلش در شهر صفاقس، واقع در جنوبشرقی تونس به ضرب گلوله کشته شد. مقاومت حماس فورا رژیم صهیونیستی را عامل این قتل دانست و تاکید کرد که این مهندس بر برنامه پهپادی این گروه نظارت داشته است. الزواری تازهترین مورد از دانشمندان و فعالان مسلمان است که گمان میرود اسرائیل در گذشته کشته باشد.
در ۱۹۶۷ یک دانشمند هستهای مصری به نام سمیر نجیب در یک تصادف رانندگی در آمریکا کشته شد. ظاهرا قرار بود که نجیب در بحبوحه جنگ با اسرائیل به مصر بازگردد تا به راهاندازی برنامه هستهای مصر کمک کند اما کشته شد.
یک دانشمند هستهای مصری دیگر به نام یحیی المشد که ریاست برنامه هستهای عراق را در دست داشت، سال ۱۹۸۰ در اتاق هتلی در پاریس کشته شد.
در سال ۱۹۹۱ فیزیکدان لبنانی در شاخه ماده چگال به نام رمل حسن رمل مرگ مرموزی در فرانسه داشت.
در ۱۹۹۳ یک نویسنده مصری به نام جمال حمدان در جریان آتشسوزی منزلش در قاهره کشته شد. با این حال بستگان او میگویند که جمال حمدان از ناحیه سر ضربه خورده بود و در حال نگارش کتابی با عناوین یهودیان و صهیونیسم بود که ناپدید شد.
عوامل موساد همچنین در سال ۱۹۹۷ تلاش ناکامی کردند تا خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت حماس را از طریق اسپری کردن ماده سمی در داخل گوشش در اردن ترور کنند.
در سال ۲۰۰۴ ابراهیم الظاهری، دانشمند هستهای عراق حین رانندگی در شهر بعقوبه در غرب عراق به ضرب گلوله کشته شد.
در سال ۲۰۱۰ مسعود علیمحمدی دکترای فیزیک با گرایش ذرات بنیادی بود که در مقابل منزلش در تهران ترور شد. ایران، آمریکا و رژیم صهیونیستی را عامل این کشتار میداند اما واشنگتن تمامی اتهامات را رد میکند. اسرائیل هم مشارکت در این حمله را تایید یا تکذیب نکرده است. در همان سال، مجید شهریاری، فیزیکدان و دانشمند هستهای ایرانی در جریان بمبگذاری خودرو در تهران کشته شد.
همچنین گمان میرود موساد عامل پشت پرده ترور سال ۲۰۱۰ محمود المبحوح فرمانده ارشد حماس در هتلی در دبی باشد. اسرائیل هرگز مشارکت در این قتلها را تایید یا تکذیب نکرده است.
تاکتیک رژیم صهیونیستی
تحلیلگران معتقدند که کشتار دانشمندان مسلمان یک تاکتیک اسرائیلی است تا مانع از آن شود که کشورهای مسلمان به فناوری هستهای و نحوه کارکرد آن دست یابند. مصطفی اوزجان، تحلیلگر سیاسی ترکیهای به خبرگزاری آنادولو گفت: اسرائیلیها دستیابی مسلمانان به ابزارهای فناوری را خطرناک میدانند. آنها نمیخواهند که مسلمانان در این رشته پیشرفت کنند، بنابراین مسلمانان کشورهای مسلمانی چون مصر، عراق، ایران و پاکستان را هدف میگیرند.
این تحلیلگر ترکیهای به تخریب رآکتور هستهای عراق در حملات هوایی اسرائیل به عنوان نمونهای از تلاشهای رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از دستیابی کشورهای مسلمان به دانش هستهای اشاره کرد.
در اواسط ۱۹۸۱ هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی یک رآکتور هستهای را که در جنوبشرق بغداد ساخته شده بود، هدف حمله قرار دادند. اوزجان گفت: با این حال اسرائیل از اظهارنظر درباره ترور دانشمندان مسلمان به منظور جلوگیری از مطرح شدن این مسائل در سطوح بینالمللی خودداری میکند.
حاتم الزعیبی، یک نویسنده سوئدی با اصالت سوری است که عقیده مشابهی دارد. او به خبرگزاری آنادولو گفت: قتل دانشمندان مسلمان به دست موساد با هدف جلوگیری از دستیابی کشورهای مسلمان به فناوری و پیشبرد تحقیقاتشان است.
این نویسنده معتقد است که رژیم صهیونیستی هر مسلمان کارآمدی را که بتواند به پیشرفت کشورش در هر زمینهای کمک کند، هدف قرار میدهد.