بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ نسبت به خطر استفاده از دانش مهندسی ژنتیک به عنوان یک سلاح تروریستی هشدار داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی شهر مونیخ آلمان نسبت به خطر کشته شدن دهها میلیون نفر از انسانها توسط بیو تروریسم هشدار داد.
بیل گیتس که در طول 20 سال گذشته به تامین یک کمپین جهانی بهداشت و سلامت به همراه همسرش پرداخته، اظهار داشت: ما ارتباط میان امنیت سلامت و امنیت بینالملل را نادیده میگیریم که این برای ما خطرناک است.
وی اظهار داشت: ممکن است دفعه بعدی گسترش یک بیماری واگیردار ناشی از صفحه کامپیوتر یک تروریست باشد که میخواهد از دانش مهندسی ژنتیک برای تولید یک نسخه مصنوعی از ویروس آبله یا یک نسخه بسیار واگیردار و مرگبار از ویروس آنفولانزا استفاده کند.
این در حالی است که آژانسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس اعلام کردند که گروه تروریستی داعش تلاش میکند تا در پایگاههایش در سوریه و عراق سلاحهای بیولوژیک تولید کند با این حال این آژانسها تهدید مربوط به این مساله کم دانستند زیرا تروریستها برای این کار نیاز به افراد دانشمند، لابراتوارهای خوب و محیطی آرام به دور از آشوب و سردرگمی منطقه جنگی دارند.
با این وجود یکسری متخصصان امنیتی دیگر میگویند، در یک دهه گذشته تهدید بیو تروریسم واقعی تر شده که این مساله به ویژه برای 5 سال اخیر که شاهد تغییرات دانش بیولوژی مولکولی بوده و تولید سلاحهای بیولوژیک را در دسترس تر کرده، مصداق دارد.
بیل گیتس که نخستین حضورش در کنفرانس امنیتی مونیخ را در روز شنبه تجربه کرد، تاکید کرد: چه علت این مساله تغییر ناگهانی طبیعت و چه اقدامات یک تروریست باشد اما اپیدمیولوژیستها میگویند، یک پاتوژن سرگردان در هوا که سرعت زیاد داشته باشد میتواند در کمتر از یکسال بیش از 30 میلیون نفر را بکشد و آنها همچنین میگویند احتمال بالایی وجود دارد که جهان در طی 10 تا 15 سال آینده یک چنین شیوع بیماری را تجربه کند.
وی افزود: شاید درک یک فاجعه در این ابعاد دشوار باشد اما این اتفاق در سالهای نه چندان دوری افتاد. در سال 1918 یک نسخه بسیار بدخیم از ویروس آنفولانزا بین 50 تا 100 میلیون نفر را در دنیا کشت.
بیل گیتس ادامه داد: ممکن است فکر کنید که این سناریوهای روز قیامتی چه قدر واقعی هستند اما این حقیقت که در تاریخ معاصر جهان یک شیوع بیماری مرگبار را تجربه نکرده نباید به اشتباه ما را قانع کند که در آینده نیز یک چنین اتفاقی نخواهد افتاد حتی اگر که شیوع بعدی بیماری در ابعاد آنفولانزای سال 1918 نباشد اما عاقلانه این است که ما تبعات مربوط به آشوب اقتصادی و اجتماعی به وجود آمده در صورتی که ویروسی مثل ابولا راهش را به مراکز شهرنشینی باز کند، در نظر بگیریم.
بیل گیتس خاطر نشان کرد: پیشرفتها در بیو تکنولوژی، واکسنهای جدید و داروها میتواند جلوی از کنترل خارج شدن بیماریهای واگیردار را بگیرد.
وی افزود: بیشتر کارهایی که ما باید برای محافظت در مقابل یک بیماری واگیردار طبیعی انجام دهیم همان کارهایی است که ما باید برای مقابله با حمله بیولوژیکی عمدی انجام دهیم.
بیل گیتس گفت: آماده شدن در مقابل یک بیماری واگیردار جهانی همان قدر مهم است که بازدارندگی هستهای و جلوگیری از یک فاجعه آب و هوایی مهم است. نوآوری، همکاری و برنامه ریزی دقیق میتواند تا حد چشمگیری خطرات ناشی از هر یک از این تهدیدات را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: جامعه بینالمللی باید همانطور که نظامیان را برای یک جنگ آماده میکنند خود را نیز برای شیوع بیماریهای واگیردار آماده کنند.