اتصال ۷۷ میلیون شیء به اینترنت اشیاء پارس‌نت

کد خبر: ۶۷۰۳۲۵
|
۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹ 22 February 2017
|
24565 بازدید
تهران، ۴ اسفند ۱۳۹۵- تمامی شرکت‌ها و متقاضیان ایرانی می‌توانند از 6 ماه دیگر به شبکه اینترنت اشیاء پارس‌نت و سیگفاکس متصل شوند.
 
چندی پیش قرارداد همکاری میان پارس‌نت و سیگفاکس در خصوص شبکه ملی اینترنت اشیا مبتنی بر پروتکل LPWAN به امضا رسید، قراردادی که احمد جعفرآبادی، مدیرعامل شرکت پارس‌نت، هدف از این مشارکت را ایجاد زیرساخت ارتباطی برای اینترنت اشیا تا شهریور ماه سال آینده عنوان کرد.
 
با راه‌اندازی این شبکه در ایران، کشور ما یکی از ۳۱ کشوری می‌شود که به شبکه سیگفاکس متصل هستند، شبکه‌ای که هفته‌ آینده سه کشور دیگر هم به آن می‌پیوندند و طبق هدف‌گذاری سیگفاکس تا سال ۲۰۱۸ تعداد کشورهای متصل به آن ۶۰ کشور خواهد شد.
 
 
در حاشیه نمایشگاه اینترنت اشیا که همزمان با دومین کنفرانس اینترنت اشیا ایران در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، عبدالله فاتح، مدیرعامل پارس آنلاین، درباره علت انتخاب سیگفاکس گفت: «تاکنون اپراتورهای موبایل در حوزه اینترنت اشیا اقداماتی کرده بودند. ما برای ورود به بستر اینترنت اشیا، تمام تکنولوژی‌های روز دنیا را بررسی کردیم. دو گزینه داشتیم: لورا و سیگفاکس. تیم فنی ما به این نتیجه رسید که تکنولوژی سیگفاکس پایدارتر خواهد بود، چون بین‌المللی است و بستری را فراهم کرده که در سراسر دنیا بتواند کار کند. در حالی که هنوز شبکه ملی لورا وجود ندارد.»
 
آن‌گونه که فاتح مدیرعامل پارسان لین می‌گوید: «مذاکرات با سیگفاکس حدود ۱۵ ماه به طول انجامیده و در نهایت آنها تصمیم گرفتند وارد بازار ایران شوند.»
 
نیکولا آندریو، مدیر منطقه خاورمیانه سیگفاکس، نیز علت ورود به بازار ایران را این‌گونه توضیح داد: «ایران مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بازار خاورمیانه است. هم اندازه و هم جمعیت این کشور، هم پتانسیل فعالیت‌های مردم آن در پذیرش فناوری اینترنت اشیا دلایل اصلی این انتخاب ما بودند.»
 
اتصال ۷۷ میلیون شیء به شبکه پارس نت و سیگفاکس
 
یکی از قابلیت‌های شبکه سیگفاکس، پشتیبانی از دستگاه‌های مختلف است، دستگاه‌هایی که تا ۱۵ سال می‌توانند شارژ خود را نگه‌ دارند. عبدالله فاتح مدیرعامل پارسان لین در خصوص تعداد اشیایی که از طریق این بستر قابلیت اتصال پیدا می‌کنند اعلام کرد: «برداشت ما این است که اگر هرکس یک شیء داشته باشد، ظرف دو یا سه سال آینده می‌توانیم ۷۷ میلیون شیء را به شبکه پارس نت و سیگفاکس وصل کنیم.»
 
شبکه اینترنت اشیاء پارس‌نت و سیگفاکس مزیت‌های دیگری هم دارد. آن‌طور که نیکولا آندریو مدیر منطقه خارومیانه این شرکت بیان می‌کند: «شاید بزرگ‌ترین تفاوت ما این باشد که شبکه ما در سطح جهانی گسترده است. هرچند ما در خصوص تولید چیپ‌ست‌ها و ماژول‌ها توانایی خاصی نداریم. اما اگر در آینده شرکت‌های ایرانی قادر شوند دستگاه‌ها و چیپ‌ست‌های خود را بسازند می‌توانند با ما همکاری کنند. تفاوت دیگر ما در هزینه کلی مالکیت است. برای همکاری با لورا شما نیازمند خرید ایستگاه‌های بیشتری برای پوشش‌دهی به شبکه هستید. همچنین باید نرم‌افزار و ادغام‌کننده سیستم بخرید. اما در صورت همکاری با سیگفاکس و پارس‌نت نیازی به سایرین نخواهید داشت.»
 
دنبال انحصار نیستیم
 
به گفته آندریو «پارس‌نت نماینده انحصاری سیگفاکس در ایران است». با این وجود او معتقد است که آغاز همکاری پارس‌نت و سیگفاکس برای سایر فعالان حوزه اینترنت اشیا در کشور می‌تواند ثمرات بسیار مثبتی داشته باشد.
 
عبدالله فاتح مدیرعامل پارسان لین در این زمینه تاکید می‌کند: «نه پارس‌نت و نه سیگفاکس به دنبال انجام یک کار انحصاری نیستند. بستری ایجاد می‌کنیم تا هر شرکت و استارت‌آپی که دارای پلتفرم است و می‌خواهد ماژول بسازد یا اپلیکیشن‌های مختلف ایجاد کند، بتواند از شبکه پارس نت و سیگفاکس استفاده کند.»
 
آندریو نیز از امکاناتی که شبکه سیگفاکس می‌تواند برای سایر بازیگران حوزه اینترنت اشیای ایران فراهم کند چنین می‌گوید: «شبکه ما کاملاً عملیاتی است، هر شرکت ایرانی که متقاضی اتصال به این شبکه باشد می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد. مثل اینکه شما بخواهید در جی‌اس‌ام ثبت‌نام کنید، می‌روید سیم‌کارت خود را خریداری می‌کنید و با آن مکالمات خود را انجام می‌دهید. در آینده نیز هرکس در ایران خواهان دسترسی به شبکه اینترنت اشیاء پارس‌نت و سیگفاس باشد باید سراغ پارس‌نت برود.»
 
کنتور و حمل‌و‌نقل در اولویت هستند
 
اینترنت اشیا حوزه‌های کاربرد متفاوتی دارد؛ از جمله سلامت، حمل‌ونقل، انرژی و ساختمان‌های هوشمند. اما آنچه به طور مشخص در بازار ایران مورد نیاز است و ممکن است در همکاری میان پارس‌نت و سیگفاکس هم پررنگ‌تر شود، یکی بحث کنتورهای هوشمند است و دیگری مربوط به حوزه حمل‌ونقل. عبدالله فاتح مدیرعامل پارس‌آنلاین در این رابطه می‌گوید: «جمع‌آوری اطلاعات کنتورهای آب، برق و گاز در ایران حوزه‌‌ای است که می‌توان روی آن کار کرد. بازار دیگری که در ایران به دنبال آن هستیم، مدیریت ناوگان (Fleet management) است. چون قیمت ماژول‌های سیگفاکس خیلی ارزان است می‌توانیم کانتینرها، ماشین‌ها و کلیه وسایل مربوط به حمل‌ونقل را ردیابی و رصد کنیم.»
 
فاتح در این‌باره به تجربیات سیگفاکس در سایر کشورها اشاره می‌کند که با شرکت‌های هوایی مذاکراتی انجام داده تا کانتینرهایی که در هواپیماها مخصوص حمل چمدان‌ها هستند مفقود نشوند. به گفته فاتح «ما هم می‌توانیم یک ماژول ارزان قیمت را روی هر یک از این کانتینرها نصب کنیم تا مثلاً بتوانیم کانتیر هواپیمای ایران‌ایر را که به فرانسه می‌رود و فرانسه هم تحت پوشش شبکه سیگفاکس است، از تهران ردیابی کنیم».
 
 
احمد جعفر‌آبادی، مدیرعامل شرکت پارس‌نت، نیز ضمن تاکید بر اینکه هدف این شرکت ایجاد بستر ارتباطی است، در زمینه بازارهای هدف گفت: «ما چندان تمایلی به توسعه برنامه های کاربردی نداریم، بلکه در پی فعالسازی شرکتهای متخصص و با تجربه در بازارهای عمودی مختلف هستیم تا از بستری که ما فراهم می‌کنیم استفاده نموده و برنامه کاربردی مورد نظر کاربران خود را تولید نمایند. با این حال حوزه‌های انرژی همچون آب و برق حوزه‌هایی پرتقاضا و آینده‌داری هستند. چون چالش بزرگ

دنیا موضوع انرژی است و سرمایه‌گذاری برای استفاده از اینترنت اشیا در این حوزه می‌تواند به صرفه‌جویی و حفظ محیط‌زیست کمک کند.»
 
فقط اطلاعات پایه‌ای را جابه‌جا می‌کنیم
 
یکی از دغدغه‌های مهم در رابطه با اینترنت اشیا بحث امنیت اطلاعاتی است که از طریق این تکنولوژی منتقل می‌شود. عبدالله فاتح در این زمینه اعلام کرد: «طبق توافق صورت‌گرفته با سیگفاکس، با وجود اینکه تکنولوژی آنها مبتنی بر بستر ابری است، آن بخش از شبکه را که به ایران مربوط می‌شود به داخل ایران منتقل می‌کنیم. به این ترتیب هیچ اطلاعاتی از ایران خارج نمی‌شود. ضمن اینکه این اطلاعات بسیار پایه‌ای و در حد قرائت یک کنتور هستند که از شبکه ما به یک اپراتور پلتفرمی منتقل می‌شود؛ مثلاً شرکت آریا همراه رسانه چنین پلتفرمی را برای قرائت کنتور و پردازش آنها دارد. ما فقط بستر ارتباطی خواندن آن عدد را منتقل می‌کنیم. پس از اینکه وارد بستر پلتفرم آب، برق یا گاز شد، آنجا پردازش‌های مختلفی انجام می‌گیرد.»
 
احمد جعفرآبادی، مدیرعامل پارس‌نت، نیز در این زمینه به دو بحث در مورد امنیت اشاره کرد و می‌گوید: «در حوزه امنیت تکنولوژی حتماً پدیدآورندگان آن توجه ویژه به دغدغه‌های امنیتی داشته‌اند و آن را در راه حل خود لحاظ کرده‌اند. اینکه تا چه سطحی امنیت آن تضمین می‌شود چالشی است که برای همه فناوری‌ها در حوزه اینترنت و کاربرد‌های آن وجود دارد که با کمک توسعه‌دهندگان تکنولوژی و ارائه‌کنندگان خدمات دستیابی به سطوح بالاتر امنیتی امکان‌پذیر است. بحث مهم‌تر در امنیت، محرمانگی اطلاعات و صیانت از اطلاعات شخصی کاربران در مقابل دسترسی‌هایی غیر مجاز داخلی و خارجی است. به همین دلیل راه حل سیگفاکس را به‌گونه‌ای باز تعریف نمودیم که ضمت بهره‌مندی از مزایای آن، جریان اطلاعات داخلی از کشور خارج نشده و داده‌ها در بانک‌های اطلاعاتی داخل کشور میزبانی شوند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟