قلی خسروی، با اشاره به انباشت تقاضا در بازار مسکن طی سال های اخیر تصریح کرد: به دلیل رکود ایجاد شده در بازار مسکن طی سه سال گذشته ما شاهد انباشت تقاضا در بازار مسکن بودیم. به طوری که پیش بینی می شود طی سال آینده در صورت رونق بازار با سونامی افزایش قیمت مسکن مواجه شویم.
به گزارش
تیتر شهر: با توجه به وضع کنونی بازار مسکن و وضعیت عرضه و تقاضا، معاملات تا کنون تعریف چندانی نداشته است از طرفی بازار مسکن هم در شک اتمام مذاکرات به رکود ادامه می دهد و به نظر می رسد در سال آینده به دلیل انباشت تقاضای حاصل از رکود در صورت رونق بازار با سونامی افزایش قیمت در بازار مواجه شویم.
به گفته کارشناسان، بازار مسکن در ایران سالانه حدود 20 درصد رشد قیمت را تجربه میکند که در این چند سال گذشته خیلی بیشتر از این رقم بوده است. درحالی است که نرخ مصوب دستمزدها در کشور سالانه کمتر از 10 درصد رشد دارد.
با در نظر گرفتن رشد درآمد ایرانیها و سایر هزینههای جاری زندگیشان و مقایسه آن با رشد سالانه نرخ مسکن، به راحتی میتوان پی برد که قدرت خرید مسکن در ایران روزبهروز درحال کاهش است.
آمارهای جهانی نیز از وضع ناخوشایند ایرانیها برای خانهدار شدن حکایت دارد. براساس این گزارشها ایرانیها از نظر توان مالی خرید خانه، بین 122 کشور جهان رتبه107 را از آن خود کردهاند. در این شرایط که کاهش قدرت خرید و رشد غیرقابل مهار هزینههای ساخت مسکن در ایران به رکود در بازار مسکن دامن زده است، سیاست های افزایش سقف تسهیلات مسکن به نرخ 120 میلیون تومان نیز نه تنها دردی را از بازار آشفته مسکن دوا نمی کند بلکه به ایجاد فضای دلالی نیز در بازار مسکن دامن خواهد زد.
مصطفی قلی خسروی رئیس سابق اتحادیه مشاوران
املاک در گفت و گو با تیتر شهر، با بیان این که پرداخت وام های 100 تا 120 میلیونی نمی تواند حال آشفته بازار مسکن را خوب کند تصریح کرد: با توجه به افزایش بی رویه قیمت مسکن در سال های اخیر پرداخت تسهیلات محدود نمی تواند پاسخگوی نیاز متقاضیان بازار مسکن باشد.
وی میانگین قیمت مسکن را در کلان شهرهایی نظیر تهران، 400 تا 500 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در این شرایط پرداخت تسهیلات 120 میلیونی، تنها زمینه های دلالی را برای فروشندگان وام فراهم می کند.
قلی خسروی، رونق بازار مسکن را در گروی افزایش سقف تسهیلات مسکن دانست و گفت: در کشورهای پیشرفته دولت برای کمک به متقاضیان 80 درصد قیمت مسکن را به عنوان تسهیلات پرداخت می کند. بنابراین دولت باید برای کمک به متقاضیان و رونق بازار سقف تسهیلات مسکن را سه برابر کند.
رئیس پیشین اتحادیه مشاوران
املاک، با انتقاد از عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه ساخت مسکن یاد آور شد: دولت طی سه سال گذشته به منظور کنترل نرخ تورم رکود را در بخش های کلان اقتصاد کشور به ویژه مسکن ایجاد کرد. این در حالی است که اجرای طرح هایی نظیر مسکن اجتماعی برای اقشار کم درآمد می توانست رونق را به بازار مسکن بازگرداند اما متاسفانه وزارت راه از اجرای طرح های این چنینی خودداری کرد.
قلی خسروی، با اشاره به انباشت تقاضا در بازار مسکن طی سال های اخیر تصریح کرد: به دلیل رکود ایجاد شده در بازار مسکن طی سه سال گذشته ما شاهد انباشت تقاضا در بازار مسکن بودیم. به طوری که پیش بینی می شود طی سال آینده در صورت رونق بازار با سونامی افزایش قیمت مسکن مواجه شویم.
رئیس سابق اتحادیه مشاوران
املاک با بیان اینکه کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن موجب شده تا بازار مسکن با رکود مواجه شود اظهار داشت:رکود حاکم بر بازار مسکن به دلیل رشد قیمتها در گذشته و کاهش قدرت خرید است اما این رکود به این معنی نیست که تقاضا در بازار وجود ندارد بلکه در حال حاضر بازار با یک تقاضای پنهان بالقوه مواجه شده است.
وی ادامه داد:کمبود تقاضا که به دلیل کاهش قدرت خرید برخی از متقاضیان به دلیل رشد قیمتها در گذشته بوده موجب شده تا تقاضا برای خرید مسکن در بازار به شکل قابل توجهی کاهش یابد.