قیمت نفت:

بوی خوش افزایش قیمت نفت

در روز سه شنبه قیمت نفت کمی افزایش یافت. اما همچنان با انتشار پیشبینی آژانس بین المللی انرژی از رشد نفت شیل آمریکا، تلاش تولیدکنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) برای کاهش تولید و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، در خطر بی نتیجه ماندن است.
کد خبر: ۶۷۴۸۱۶
|
۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۶ 07 March 2017
|
7233 بازدید
در روز سه شنبه قیمت نفت کمی افزایش یافت. اما همچنان با انتشار پیشبینی آژانس بین المللی انرژی از رشد نفت شیل آمریکا، تلاش تولیدکنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) برای کاهش تولید و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، در خطر بی نتیجه ماندن است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده دیروز ۵۴ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۶.۵۵ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۵۳ سنت افزایش، بشکه‌ای ۵۳.۷۳ دلار صورت گرفت.

بوی خوش افزایش قیمت نفت

دیروز طی گزارشی، آژانس بین المللی انرژی گفت که تا سال ۲۰۲۲، با پیش فرض گرفتن بشکه ای ۶۰ دلار، تولید نفت شیل آمریکا ممکن است روزانه ۱.۴ میلیون بشکه افزایش یابد. این در حالی ست که اگر قیمت نفت به بشکه ای ۸۰ دلار برسد، تولید نفت شیل می تواند بیش از ۳ میلیون بشکه در روز رشد داشته باشد.

این در حالی ست که تولید کنندگان عضو و غیر عضو اوپک در تلاش اند تا با کاهش تولید خود، برای بالا بردن قیمت نفت، میان عرضه و تقاضا تعادلی ایجاد کنند.

این هفته مدیران شرکت های نفتی، وزرای انرژی (از جمله عربستان سعودی و روسیه)، و دیگر مقامات ارشد مانند رئیس اوپک در نشستی در هوستون برای شرکت در کنفرانس انرژی ‘سی ای آر اِی ویک’ (CERAWeek) گرد هم می آیند. ناظران مشتاق شنیدن هر گونه اظهار نظری هستند که ممکن است نشان از تمدید توافق کاهش تولید اوپک داشته باشد.

در ماه نوامبر سازمان کشور های صادر کنندۀ نفت توافق کردند تا برای ایجاد تعادل در بازار و پایان بخشیدن به عرضۀ بیش از تقاضایی که در دو سال گذشته گریبان گیر صنعت نفت شده بود، تولید خود را کاهش دهند. تا کنون چند تولید کنندۀ عضو اوپک به تعهدات خود عمل کرده اند و تولید نفتشان را کاهش داده اند.

در ۳۰ نوامبر اوپک توافق کرد تا تولید خود را ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهد و به طور میانگین در شش ماه اول سال ۲۰۱۷ به ۳۲.۵ میلیون بشکه در روز برساند. این در حالی ست که کشورهای غیر عضو نظیر روسیه، مکزیک و عمان نیز پذیرفته‌اند تا در مجموع تولید خود را به طور متوسط روزانه ۵۵۸ هزار بشکه کاهش دهند. 

بنابر ارزیابی های معدل شش منبع ثانویه که اوپک برای نظارت بر تولید خود استفاده می کند، عرضه 11 عضو این سازمان، با هدف تولید تحت قرارداد، در ژانویه تا 29.921 میلیون بشکه کاهش داشته است. طبق محاسبات اوپک این میزان معادل است با 92 درصد پیروی و همکاری.

همکاری 92 درصدی به وضوح از 60 درصد قرار قبلی اوپک برای کاهش در سال 2009 بسیار بیشتر است و آمار و ارقام اوپک نشان می دهد که این همکاری تا بحال بسیار بالا بوده است.

محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک، درباره تمدید قرارداد برای نیمه دوم سال گفته بود که هنوز خیلی زود است تا درباره تمدید قرارداد صحبت کنیم. این مسئله باید در نشست بعدی اوپک در ماه می بررسی شود.

قرارداد فعلی از اول ژانویه عملیاتی شده است و تا 6 ماه یعنی تا پایان نیمه اول 2017 ادامه خواهد داشت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟