در روز جمعه با افزایش موجودی ذخایر نفت خام ایالات متحده برای هفتمین هفته و به خطر افتادن تعادل میان عرضه و تقاضا، علی رغم توافق کاهش تولید تولیدکنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک)، قیمت نفت یک درصد کاهش یافت.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز (تا ساعت ۱۹) قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده دیروز ۶۸ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۵.۹۰ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۵۴ سنت کاهش، بشکهای ۵۳.۹۱ دلار صورت گرفت.
به گفته اداره اطلاعات انرژی، در هفته منتهی به ۱۷ فوریه، ذخایر نفت خام ایالات متحده آمریکا ۵۶۴ هزار بشکه افزایش یافت، این در حالی ست که تحلیلگران انتظار افزایش ذخایر تا ۳.۵ میلیون بشکه را داشتند.
افزایش موجودی ذخایر نفت خام ایالات متحده، پس از انتشار خبر پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولید از سر گرفته شد.
محمد بارکیندو دبیر کل اوپک در یک کنفرانس صنعتی واقع در لندن بیان داشت اطلاعات ژانویه نشان می دهد که انطباق ملت های شرکت کننده در اوپک با کاهش تولید در حدود 90 درصد بوده است و مخازن نفت در سال جاری بیشتر از این کاهش خواهد داشت. بارکیندو گفت "تمام کشورها در تصمیم خود برای انطباق و پایبندی با قرارداد مصمم هستند.”
سازمان کشورهای صادر کننده نفت و سایر تولیدکنندگان خارج از این گروه در نوامبر توافق کردند تا تولید خود را تا متوسط 1.8 میلیون بشکه در روز کاهش دهند. این توافق به منظور تخلیه مازاد عرضه و کاهش اشباع بازار صورت می گیرد که باعث شده بود تا قیمت ها به مدت دو سال بسیار پایین بماند.
بارکیندو درباره تمدید قرارداد برای نیمه دوم سال گفت هنوز خیلی زود است تا درباره تمدید قرارداد صحبت کنیم. این مسئله باید در نشست بعدی اوپک در ماه می بررسی شود.
قرارداد فعلی از اول ژانویه عملیاتی شده است و تا 6 ماه یعنی تا پایان نیمه اول 2017 ادامه خواهد داشت.
تحت قرارداد فعلی برخی کشورها از جمله ایران از کاهش تولید معاف شده اند. ایران مجاز است تا تولید خود را از سطح اکتبر افزایش دهد و تهران انتظار دارد تا اواسط آپریل تولید خود را به 4 میلیون بشکه در روز برساند. مدت زیادی است که تهران خواستار بدست آوردن مجدد سهم خود از بازار نفت جهانی است که به علت تحریم های غرب از دست رفته بود.