روزنامه های امروز، درختکاری رهبر انقلاب در هفته منابع طبیعی و همچنین کشمکش های انتخاباتی میان دولتی ها و مخالفان دولت را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که با توجه به تحرکات اخیر احمدی نژاد در موسم انتخابات، اصلاح طلبان حمله به احمدی نژادی را آغاز کرده اند. موضوع روابط ایران و عربستان نیز از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
به گزارش «تابناک»، روزنامه های اصلاح طلب حمله به احمدی نژاد را آغاز کرده اند.
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی جالب با تیتر «گاف هفتگانه احمدینژاد» به هفت گاف اخیر احمدی نژاد در روزهای اخیر پرداخته است و می نویسد:«ده روزی است که محمود احمدی نژاد و یارانش توانستهاند به آرزوی همیشگی خود دست یابند و پس از یک دوره دوری از لنزهای دوربین و صدرنشینی در اخبار روز، دوباره تاپ نیوز رسانهها را به تسخیر خود درآورند. چگونگی استیلا بر راس خبرها برای آنها از اهمیت خارج است و آنچه در این میان برای احمدینژادیها مهم جلوه میکند تنها، دیده شدن و خوانده شدن است.
در این 10 روز شخص محمود احمدی نژاد هفت گاف واضح داده است که در ادامه میخوانید؛
*گاف های احمدی نژاد
1) نامه به اکانت بستهتوئیتری ترامپ
2) تقلید از پروفایل اوباما
3) انگلیسی صحبت کردن به سبک خاص دوستانش
4) پست عجیب برای چاوز
5) کاشت درخت با پیت حلبی
6) نامه به نگهبان سفارت سوئیس
7) برگشت خوردن نامه ترامپ
در همین حال روزنامه قانون در گزارشی با عنوان «سفارت پست خانه نیست» به ماجرای ذلت بار برگشت خوردن نامه احمدی نژاد به ترامپ می پردازد.
روابط ایران و عربستان
سعدالله زارعی در روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «رابطه ایران و عربستان با «آل سعود» نمیشود» نوشت: «بعضی از تحلیلگران بدون توجه به خصلت تجاوزکارانه آلسعود، برقراری روابط عادی و مبتنی بر احترام متقابل ایران با این رژیم را امکانپذیر و مطابق با منافع دو ملت ارزیابی مینمایند و این در حالی است که رژیم سعودی اساسا به رابطهای انسانی و توام با احترام به هیچ ملتی در منطقه از مصر، ترکیه، کویت، امارات، یمن تا دیگر ملتها نگاه نمیکند و تفرعن قارونی آن مانع چنین ارتباطی است پس برای اصلاح روابط باید تغییری در این سیاستها و سیاستگذاران و آمران پشت صحنه روی دهد وگرنه فکر کردن به رابطه مفید آب در غربال ریختن است.»
روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان «مجازات قضايي آلسعود رنگ نبازد» به این پرسش می پردازد که چرا دستگاه ديپلماسي هيچ گزارشي از تعقيب قضايي آلسعود به جامعه ارائه نميدهد؟ این روزنامه در بخشی از این گزارش می نویسد: «اگر چه حضور زائران بيتالله الحرام ايراني براي حضور در عربستان براي مراسم معنوي حج مسألهاي مهم و قابل اهميت و اعتبار است اما اين موضوع نبايد موجب غفلت از رويكردهاي رژيم آلسعود درباره ايران يا مقدمهاي براي ناديده گرفتن حقوق زائراني شود كه در حوادث سه سال اخير قرباني بيمبالاتي و سوءنيتهاي مسئولان سعودي شدهاند.
به نظر ميرسد قبل از مسجل شدن حج 96 بايد مسئولان و نمايندگان كشورمان در جهت تأمين مطالبات عمومي جامعه ايراني برآيند و ضمن احقاق حقوق از دست رفته قربانيان ايراني حوادث بيتاللهالحرام، تضمينهاي لازم را جهت تأمين امنيت زائران ايراني از سعوديها بگيرند و سپس در مورد ساير خواستهها بحث و گفتوگو كنند.
به راستي در شرايطي كه هنوز رژيم آلسعود اصل تقصير خود در كشته شدن نزديك به 500 نفر زائر ايراني را نپذيرفته و موضع آنها همچنان گستاخانه است چرا نبايد درباره احقاق حقوق خانوادههاي قربانيان ايراني بحث شود و از طرف مقابل به صورت جدي در خواست عذرخواهي و تأمين ديه مناسب كنند.
بهراستي چه تضميني وجود دارد كه با چشمپوشي از «پرداخت ديه» و «عذرخواهي رسمي آلسعود از جامعه ايراني» درباره آنچه طي سالهاي اخير زائران ايراني آن را تحمل كردهاند، اين رفتارها و غرض ورزيها از سوي عربستان ادامه نداشته باشند و بار ديگر جامعه ايراني شاهد حوادثي نظير آنچه در روز عيد قربان اتفاق افتاد باشند.»
سید هادی خسروشاهی، رئیس پیشین نمایندگی ایران در مصر نیز در یادداشتی در روزنامه شرق می نویسد: «ایران هیچگاه شروعکننده جنگ نیست و تعامل از موضع عزت میتواند نقش و سهم بسزایی در کاهش تنشها و البته حل مسائل در مذاکرات رودررو بهجای تنشهای لفظی و تریبونی داشته باشد. اگرچه وضعیت سوریه و عراق نسبت به گذشته، تفاوت بسیاری کرده و نیروهای حامی مقاومت، دست بالا را دارند اما همچنان به زمان نیاز است تا کشورهایی مانند عربستان، خود را با تحولات جدید وفق دهند. رسیدن به این مرحله تکاملی درباره منطقه و تلاش برای ایجاد تفاهم و رفع سوءتفاهمها، هنوز نیازمند زمان است. در عربستان، چهرههای منطقمحور حاکم نیستند؛ کمتجربههايي هستند که فکر میکنند با سلاحهای خریداری شده و تجهیز تروریستهای تکفیری میتوانند در منطقه به مانور خود ادامه دهند. ازسویدیگر فردی در جایگاه وزیر خارجه نشسته که اگرچه منویات آلسعود را تکرار میکند اما تنشآفرینی کلامی و ایراد اتهام به ایران، به نظر یک مأموریت برای او -شاید از طرف برخی کشورهای غربی یا اسرائیل- باشد. سناریوپردازی دروغ ترور وی در زمان سفارت در ایالات متحده، هنوز از خاطرمان نرفته است درحالیکه اساسا ایران به دنبال چنین اقداماتی نیست و افراد کوچک در سیاست خارجی را نادیده میگیرد. نگارنده، وزیر خارجه قبلی عربستان، سعود الفصیل را ملاقات کرده بودم و هر چه بود، عقلانیتی در عملکرد خود داشت؛ بنابراین تا زمان درک درست سعودیها و مصر از لزوم تعامل بر پایه احترام متقابل با ایران، ارتباط با سایر کشورهای عربی حتما میتواند در راستای منافع ایران و جهان اسلام باشد.»
ناگفته های رد صلاحیت آیت الله
عباسعلی کدخدایی سخنگوی وقت شورای نگهبان در گفت وگو با ویژه نامه نوروزی «ایران» با عنوان «ناگفتههای سخنگوی شورای نگهبان از ردصلاحیت <آیتالله>» می گوید «یک وقتی مسئولی می آید درباره یک شخص گزارش میدهد؛ مثلاً آن کارشناسی که از وزارت میآید، میگوید بله ما میدانیم مسائل به این صورت بوده و آن چیزی که در پرونده بوده، این موارد را هم دارد. خب توضیح بیشتری میدهد و آقایان نسبت به وضعیت فرد اطلاعات بیشتری کسب می کنند و بعد تصمیمگیری میکنند، ولی نکته اصلی بنده این است که اعضای شورای نگهبان نظرات کارشناسان داخلی خودمان، نظرات کارشناسان بیرونی را، چه وزارت اطلاعات، چه نیروی انتظامی و... را اصطلاحاً «طریقیت» تلقی میکنند، یعنی این گزارشها طریق و راهی است برای کشف بهتر موضوع اما تنها مبنای تصمیمگیری نیست، حتی ممکن است گاهی تصمیمگیریها، مغایر گزارشهای دریافتی باشد«.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که «اگر دوباره جلسه بررسی صلاحیت آیتالله هاشمی تشکیل میدادید و فرضاً دولت احمدینژاد، مستقر و مصلحی وزیر اطلاعات بود، باز هم از مصلحی برای حضور در جلسه دعوت میکردید؟» گفت: الان اگر بودیم، شاید بهتر بود ایشان دعوت نشود تا این شائبهها ایجاد نشود. عباسعلی کدخدایی در این گفت وگو همچنین از تلاش حسن روحانی برای پیدا کردن راهی برای تأیید صلاحیت هاشمی خبر میدهد.