پیمانه اقتصادی؛

از «کاندیدای بهترین خودروی سال ۲۰۱۷» تا «سهم ۶ درصدی قطعه‌ساز ایرانی در پژو۲۰۰۸»

این پیمانه موضوعاتی همچون تب و تاب بازار نفت، سامسونگ از مکزیک به سمت آمریکا رفت، کاهش قیمت اونس جهانی طلا، آخرین روزکاری سیستم بانکی کشور در سال جاری، اقتصاد ونزوئلا هر روز بدتر از دیروز، رکود صنعت فولاد سال ۹۶ ادامه می‌یابد، رشد واردات طلای هند در ماه فوریه، روسیه بخشی از تحریم‌های ترکیه را لغو کرد، کشف ۴.۵ تن میوه قاچاق، تحریم سه بانک کره‌ای توسط سوئیفت و تأثیر فرمان تجارتی ترامپ بر ایرلاین‌های امارات را در بر دارد.
کد خبر: ۶۷۵۸۰۲
|
۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱ 11 March 2017
|
20100 بازدید
|
۹
 در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون تب و تاب بازار نفت، سامسونگ از مکزیک به سمت آمریکا رفت، کاهش قیمت اونس جهانی طلا، آخرین روزکاری سیستم بانکی کشور در سال جاری، اقتصاد ونزوئلا هر روز بدتر از دیروز، رکود صنعت فولاد سال ۹۶ ادامه می‌یابد، رشد واردات طلای هند در ماه فوریه، روسیه بخشی از تحریم‌های ترکیه را لغو کرد، کشف ۴.۵ تن میوه قاچاق، تحریم سه بانک کره‌ای توسط سوئیفت و تأثیر فرمان تجارتی ترامپ بر ایرلاین‌های امارات را در بر دارد.



فروکش تب و تاب بازار نفت

روز جمعه و به دنبال افت قیمت های نفت تا پایین ترین حد خود در بیش از 3 ماه گذشته، قیمت نفت تا حدی بهبود یافت. کاهش مزبور به علت عرضه بیش از حد نفت می باشد و این در صورتی است که کشورهای تولید کننده نفت به رهبری اوپک، تولید نفت خود را کاهش داده اند. به نقل از رویترز، نفت خام برنت تا 35 درصد رشد داشته است و به قیمت 52.24 دلار به ازای هر بشکه معامله شد. روز پنجشنبه نفت برنت 1.7 درصد کاهش داشت و روز قبل از آن نیز 5 درصد کاهش داشته است که در یک ساله گذشته بیشترین درصد کاهش برای برنت بوده است. بدنبال خبرهای افزایش زیاد ذخائر نفت خام آمریکا و تولید نفت این کشور که به طور پیوسته در سال جاری افزایش داشته است، اعتماد به نفس بازار از بین رفته است.

سامسونگ از مکزیک به سمت آمریکا رفت؟

شرکت سامسونگ الکترونیک (با مسئولیت محدود) در حال برنامه ریزی برای گسترش تسهیلات تولید خود در ایالات متحده آمریکا و جابجایی بعضی از مراکز تولید خود از مکزیک می باشد. وال استریت ژورنال این خبر را به نقل از افراد آشنا با این مسأله اعلام کرد. این شرکت کره ای در حال گفت ,گوهای اولیه خود برای افتتاح کارخانه جدید ساخت لوازم خانگی در ایالات متحده آمریکا می باشد. سخنگوی شرکت سامسونگ با اعلام این خبر افزود این شرکت در اوایل پاییز سال گذشته شروع به بررسی مجدد عملیات تولیدی خود کرده است. هنوز سامسونگ اظهار نظری درباره اینکه آیا کارخانه تولیدی خود را از مکزیک منتقل خواهد کرد یا نه نکرده است. 

کاندیدهای بهترین خودروی سال2017

در روزهای گذشته و همزمان با روزهای آغازین نمایشگاه ژنو، قدبلند جدید فرانسوی‌ها عنوان بهترین خودروی اروپا را از آن خود کرد. عنوانی که که احتمالا فروش و اعتبار این خودرو را چند برابر خواهد کرد. اینک با سپری شدن این مرحله، نوبت به انتخاب بهترین خودروی سال رسیده است. کاری که از میان شمار زیاد خودرو چندان آسان و راحت نیست. به نقل از "کاراسکوپ"، سفر این انتخاب از ماه سپتامبر گذشته و از پاریس آغاز شد. این سفر 5 روز در نمایشگاه خودرویی لس آنجلس 2016 متوقف شد، تا تست‌های جدیدی روی خودروها صورت گیرد. اینک در نمایشگاه ژنو سه کاندیدای برتر در بخش‌های مختلف خودروها مشخص شدند. 75 کارشناس و متخصص مجلات و ژورنال‌های رسانه‌ای خودرو از 23 کشور جهان به عنوان هیات ژوری در انتخاب این خودروها نقش دارند؛ بنابراین، جنگ خودرو و سازندگانشان از اینک تا نمایشگاه خودرویی نیویورک 2017 به شکلی جدی‌تر آغاز خواهد شد. تا از میان سه کاندید انتخابی هر بخش یک خودرو برنده نهایی در بخش‌های اصلی می باشد. به گزارش خودروکار، در این فهرست، آئودی Q5، جگوار "اف- پیس" و فولکس‌واگن تیوگان کاندیدای بهترین خودروی سال 2017 قرار دارند.



قیمت اونس جهانی طلا کاهش یافت

تقویت ارزش دلار آمریکا در آستانه انتشار گزارش مهم بازار کار آمریکا در اواخر روز جمعه موجب شد تا قیمت طلا به زیر 1200 دلار برسد و در آستانه ثبت بدترین عملکرد هفتگی در چهار ماه اخیر قرار بگیرد. بر اساس این گزارش، بهای هر اونس طلا روز  جمعه با 0.4 درصد کاهش به 1196 دلار و 21 سنت رسید. قیمت فلز زرد روز جمعه تا رقم 1195 دلار و 85 سنت پایین امد که پایین ترین رقم از 31 ژانویه تاکنون بود. قیمت طلا از ابتدای هفته جاری تاکنون بیش از 3 درصد کاهش یافته که بیشترین کاهش هفتگی از هفته منتهی به 11 نوامبر 2016 تاکنون است.

آخرین روز کاری سیستم بانکی کشور در سال جاری

دبیرکل کانون بانک‌های خصوصی و مؤسسات اعتباری بااشاره به اینکه ۲۸ اسفند آخرین روزکاری سیستم بانکی کشور است، گفت:کلیه دفاتر حسابداری بانک ها در این تاریخ بسته خواهد شد. به گفته جمشیدی دوم فروردین ماه سال ٩٦ اولین روز کاری بانک هاست و شعب منتخب هر یک از بانک ها در این تاریخ فعال و آماده ارائه خدمات به مشتریان هستند.

ضرر ۳۰۰ میلیاردی ذوب آهن صحت ندارد

احسان دشتیانه در مورد اظهار نظر یکی از تولیدکنندگان فولاد مبنی بر ضرر 300 تومانی ذوب آهن در هر کیلو تولید، اظهار داشت: اعلام سود و زیان یک شرکت بر خلاف قوائد بورس است البته باید بگویم این ارقام اصلا صحت ندارد. معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن در گفت و گو با تسنیم، با بیان اینکه بیشترین زیان تولیدکنندگان فولاد کشور بابت هزینه های مالی و بانکی است، افزود: برخلاف مباحث اعلام شده مشکل آنها تأمین مواد اولیه نیست. وی با اشاره به اینکه دپو 6 ماهه مواد اولیه هم در ذوب آهن صحت ندارد، گفت: میزان تولید سالانه ذوب آهن حدود 2 میلیون و 300 هزار تن است که 30 درصد این رقم صادرات می شود.

اقتصاد ونزوئلا هر روز بدتر از دیروز

کنگره ونزوئلا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که این کشور، همچنان در شرایط بحران زده به سر می برد و قیمت کالاهای مصرفی به طرز سرسام آوری رو به افزایش است. در همین حال، در بررسی های انجام گرفته از سوی کنگره ونزوئلا با گردآوری اطلاعات قیمت کالاها، مشخص شد که قیمت ها در ۱۲ ماه اخیر منتهی به فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی ۷۴۱ درصد روند صعودی به خود گرفته اند؛ این در حالی است که فقط در ماه گذشته میلادی ۲۰.۱ درصد، نرخ کالاها در این کشور افزایش پیدا کردند. همچنین در دو ماه نخست سال جاری میلادی، مجموع افزایش قیمت کالاها ۴۲.۵ درصد گزارش شده است. این در حالی است که تازه ترین آمار رسمی تورم در ونزوئلا که در سال گذشته میلادی منتشر شد، حاکی از افزایش ۱۸۰.۹ درصدی قیمت ها در سال ۲۰۱۵ میلادی است. به گزارش مهر، بر همین اساس، اقتصاد ونزوئلا از سال ۲۰۱۴ میلادی، همزمان با سقوط آزاد قیمت نفت در ورطه نابودی قرار گرفت و مسئولان این کشور را از کنترل بر روی قیمت ها باز داشت. البته «مادورا»، رئیس جمهور ونزوئلا معتقد است کشورش قربانی «جنگ اقتصادی» است که توسط مخالفان سیاسی وی که توسط واشنگتن حمایت می شوند، کلید خورده است.

رکود صنعت فولاد سال ۹۶ ادامه می‌یابد

عضو انجمن فولاد با اشاره به تداوم رکود در صنعت فولاد گفت: شمش فولاد طوری قیمت‌گذاری می‌شود که قیمت آن در داخل گران‌تر از قیمت میلگرد تمام می‌شود. به گزارش فارس، بهمن قاسمی در یک نشست خبری اظهارداشت: رکود در صنعت فولاد همچنان ادامه دارد و پیش‌بینی ما این است که در سال آینده نیز ادامه داشته باشد. وی با بیان اینکه رکود باعث شده کارخانه‌های داخلی، تولید محصولاتشان را بر مبنای سفارش روزانه انجام دهند، گفت: در حال حاضر کارخانه‌ها به اندازه چند روز فروش خود برای تولید محصول اقدام می‌کنند و اگر رونق اتفاق بیفتد در مدت چند روز نمی‌توانیم پاسخگوی نیاز بازار باشیم. قاسمی با بیان اینکه در حال حاضر 15 درصد ظرفیت کارخانه ما فعال است، گفت: به دلیل رکود مجبور شدیم 600 نفر از 1100 نفر کارگر کارخانه را تعدیل کنیم. وی اظهارداشت: در شرایط فعلی رونقی اتفاق نخواهد افتاد: سرانه مصرف فولاد در ایران در حال حاضر 200 کیلوگرم به ازای هر نفر است که در شرایط رونق باید به 350 کیلوگرم برسد اما با توجه به برنامه‌ریزی‌های دولت برای مهار تورم، این اتفاق عملی نخواهد شد.

رشد واردات طلای هند در ماه فوریه

واردات طلای هند که با چین برای تصاحب عنوان بزرگترین مصرف کننده جهان رقابت می‌کند، در فوریه نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا سه برابر افزایش یافت. یک منبع آگاه از آمار اولیه وزارت دارایی هند گفت: واردات طلا در فوریه ۱۷۵ درصد افزایش یافت و به ۹۶.۴ تن رسید. با این تفاسیر، میزان خرید خارجی در ۱۱ ماه منتهی به فوریه ۳۲ درصد کاهش یافت و به ۵۹۵.۵ تن رسید. پس از اقدام دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند در جمع آوری اسکناس های درشت که به تقاضا برای طلا لطمه زد؛ جواهرفروشان در آستانه فصل فستیوال مذهبی و جشنهای عروسی که ماه آینده آغاز می شود، با پیش بینی بهبود تقاضا در حال پر کردن موجودی خود هستند.

روسیه بخشی از تحریم‌های ترکیه را لغو کرد

روسیه بخشی از تحریم‌های کشاورزی خود علیه ترکیه را برداشت. این توافق بعد از دیدار رسمی رجب‌طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور با پوتین همتای روسی‌اش انجام شد. براساس بیانیه‌ای اعلام شد: اکنون روسیه پذیرفته است که واردات پیاز، گل‌کلم و کلم بروکلی را از این کشور ادامه دهد اما ممنوعیت واردات کماکان روی محصولات کشاورزی مهم نظیر گوجه‌فرنگی برقرار است. بر اساس گزارش فارس، روسیه تحریم‌ها علیه واردات محصولات کشاورزی ترکیه را اوایل سال گذشته اعمال کرد. این عمل بعد از آن صورت گرفت که ترکیه یک جت جنگی روسیه را بر فراز مرزهای ترکیه ـ سوریه ساقط کرد. دو کشور روسیه و ترکیه طی ماه‌های اخیر به دنبال بازسازی روابط اقتصادی‌شان هستند. کرملین اعلام کرد: رهبران دو کشور قرار است درباره چشم‌انداز روابط‌شان در آینده با لحاظ انتفاع از قراردادهای اقتصادی و تجاری بپردازند. این همکاری‌ها به ویژه درباره خط لوله گاز «ترکیش‌استریم» و کارخانه هسته‌ای «آکوانوکلیر» خواهد بود. 

کشف ۴.۵ تن میوه قاچاق در تهران

رئیس اداره تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان تهران از کشف ۴ و نیم تن انواع میوه قاچاق در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران خبر داد. رئیس اداره بازرسی میدان مرکزی میوه و تره بار نیز با اشاره به اینکه میوه های مکشوفه از کشورهای مختلف جهان است گفت: سیب فرانسه، سیرچینی، بلوبری کشور شیلی، شاه بلوت ترکیه، تمرهندی تایلندی، آواکادو کنیا، لیموترش برزیل و پاکستانی، پرتقال مصری و دراگون که از کشور تایلند و ویتنام کشف شده است. سبزعلی با اشاره به اینکه این میوه ها منفعت زیادی برای قاچاقچیان دارد، ادامه داد: این میوه ها دارای قیمت بسیار پایینی در کشور مبدأ هستند که در بازار ایران 3 تا 5 برابر قیمت اصلی فروخته می شود.

سوئیفت 3 بانک کره‌ای را تحریم کرد

سوئیفت همکاری خود را با سه بانک کره شمالی که پیش از این هم در فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد بود را قطع کرد. بر اساس گزارش رویترز، به دلیل اقدامات تحریک‌آمیز کره شمالی از جمله پرتاب موشک‌های پیشرفته، باعث شد که وزارت خارجه بلژیک چنین تصمیمی را اعلام کند. 3 بانک «ایسلند کوریا، دیسانگ‌بنک و کوریاکونگسون» بانک هایی هستند که توسط شبکه بانکی سوئیفت تحریم شده‌اند. 

تأثیر فرمان تجارتی ترامپ بر ایرلاین‌های امارات

میزان پرواز ایرلاین‌های امارات متحده عربی بعد از صدور فرمان مهاجرتی ترامپ 35 درصد کاهش یافت. روز دوشنبه گذشته ترامپ در دور دوم فرمان تجارتی‌اش شهروندان 6 کشور که اکثراً‌ مسلمان هستند ایران، لیبی، سوریه، سومالی و یمن را از مسافرت به این کشور منع کرد. در دور دوم فرمان تجارتی ترامپ عراق از فهرست کشورهایی که ممنوع هستند برداشته شده است. این فرمان از 16 مارس به مدت 90 روز اجرایی خواهد شد.
 
سهم ۶ درصدی قطعه ساز ایرانی در پژو ۲۰۰۸

بهمن ماه سال گذشته بود که همزمان با سفر روحانی قرارداد جدید ازسرگیری همکاری‌ ایران خودرو و پژو  نهایی شد به این صورت که با حضور رییس جمهور ، نخست وزیر فرانسه، وزیر صنعت، معدن و تجارت این قرارداد به امضای مدیران عامل دو شرکت خودروساز رسید. به گزارش تسنیم، در این قرارداد طی 5 سال تا 400 میلیون یورو (451 میلیون دلار) سرمایه گذاری در زمینه تولید محصولات جدید، تحقیق و توسعه انجام خواهد گرفت. در حال حاضر بیش از 12 ماه از امضاء این قرارداد می‌گذرد و براساس اعلام رئیس جهمور خط تولید 2008 اسفند ماه امسال رونمایی خواهد شد. اما هنوز روند داخلی سازی تولید اولین محصول مشترک ایران خودرو و پژو (2008) با مشکلاتی همراه است. براساس اعلام وزارت صنعت و مسئولان ایران خودرو اولین تولید مشترک باید در سال نخست به 40 درصد ساخت داخل برسد ولی هنوز تعامل قطعه سازان کشور و تأمین کننده های زنجیره پژو با کندی همراه است و قطعه ساز داخلی همچنان در کش و قوس دریافت تأییدیه از سوی شرکت پژو برای تولید قطعات محصولات مشترک هستند. براساس اخبار رسیده مراسم آغاز خط تولید خودروی 2008 این هفته برگزار خواهد شد اما سؤال اینجاست که این خط تولید در نهایت با چه میزان داخلی سازی شروع خواهد شد و سهم قطعه ساز داخلی در تولید مشترک این محصول فرانسوی چقدر است؟ 
 
دبیر انجمن قطعه سازان با اشاره به اینکه در خط تولید یک محصول جدید نخست قطعات تأیید شده مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: هم اکنون محصول 2008 حدود 20 درصد داخلی سازی شده است اما باید گفت سهم قطعه ساز ایرانی در این داخلی سازی حدود 6 درصد و 14 درصد سهم مونتاژ بدنه و رنگ خودرو است. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
قطعه سازان داخلی سابقه بسیار بسیار بدی در پیش مصرف کنند گان دارند، کیفیت بسیار پایین ، تعهد بسیار ضعیف برای تعویض قطعات معیوب ، بازسازی قطعات تعویض شده معیوب و بسته بندی مجدد آن به اسم نو ، و هزینه های سر سام آوری که برای مصرف کنند گان در پرونده تاریخی خودرو سازان و قطعه سازان وجود دارد.
در واقع آنها در سایه عزم ملی جهت حمایت از صنایع داخلی کمال سو استفاده را برده و اکنون کار را به جائی رسانده اند که سهم 6 درصدی در ساخت قطعات پژو 2008 حتی اگر صفر هم بشود مردم خوشحال تر میشوند.
یعنی ماشین خارجی فقط مونتاژ شود و دست خودرو سازان و قطعه سازان داخلی به آن وارد نشود که دیگر آن ماشین منبع سود آوری کلان و بدون کیفیت برای عده ای میشود که باز همان داستان قبلی ادامه پیدا میکند.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
عزیزم 100 میلیون برای امثال این خودرو پول بده تاحالش ببری هر چی پول بدی آش می خوری
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
من کارم قطعه سازی و سوالم اینه که چرا باید قطعه ساز ایرانی تو تولید خودرویی مشارکت کنه که تعدادش تو سال ۵۰ هزار هم نمی‌شه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
پس حتما باید 50 میلیون باشه تا سود داشته باشه.؟؟؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
اگر از همون ۶ درصد سهم شروع کنن و با کیفیت بالا بزنن، تا ۲۰ سال دیگه میتونیم بهترین خودروهای دنیا رو هم تولید کنیم، ولی از همون اول کم کاری میشه. از کارگر گرفته تا مدیرها.
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
وقتي قطعه بي كيفيت است معلومه كه پژو اعتبار محصول روزش رو به خطر نمياندازه، و كار درست هم همينه، حكايت ٢٠٦ هاي جديده ماشين به اين خوبي رو به گند كشيده ايرانخودرو. بدنه و زيربندي انگار از كاغذ ساخته شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
"کاندیدهای بهترین خودروی سال2017"
حاجی پراید یادت رفته ، به این لیست اضافه اش کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
باز حق ما رو خردن ،باید پرااااااید بهترین ماشین 2017 می شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
هرچه داخلی سازی کمتر باشدآسایش وامنیت مردم بهتر است.فقط جیب خودروسازان داخلی با حقوقهای میلیونی پر می شود.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟