ماهی کیلکا با جثهی بسیار کوچک (به طول متوسط ۷ تا ۱۰سانتیمتر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم و یکی از مهمترین انواع ماهیهای اختصاصی دریای خزر است.
با این روش صید انبوه و عدم رها سازی جایگزین بخصوص از طرف جاهایی مثل "به اصطلاح" جمهوری آذربایجان نسل این ماهی استراتژیک برای خوراک طیور ما هم بزودی منقرض میشودء
همه می دانیم که ماهی کیلکا غذای اصلی ماهی ازون برون است که تولید کننده خاویار می باشد. با صید بی رویه ماهی کیلکا و کمبود ماده غذایی ازون برون این ماهی از سواحل متعلق به ایران به سمت دیگر خواهد رفت که در آینده نزدیک سبب کاهش تعداد این ماهی و در نتیجه کاهش تولید و صادرات خاویار ایران خواهد شد.
ماهی کیلکا، همانطور که در متن مقاله ذکر شده، در سایز کوچک و سبک میباشد ولی خوشمزه و بسیار بسیار مفید است. مثلا می توان کیلکا را سرخ کرده و میل کرد( که به دلیل کوچکی آن، پس از سرخ کردن، تیغ های ماهی هم برشته می شود و خورده میشود، چون قابل تفکیک نیست) و یا میتوان چرخ کرده و با آن کتلت ماهی درست کرد که آن هم خوشمزه است. در ضمن نظر نویسنده مقاله در مورد سایز و وزن ماهی، کاملا درست و صحیح می باشد.