نتایج نظرسنجی «تابناک» در مورد نقاط ضعف رئیس جمهور؛

بی عملی و ناآشنایی به نیازهای مردم دو نقط ضعف عمده رئیس جمهور

منطبق بر نظرسنجی «تابناک» در مورد نقاط ضعف رئیس جمهور در عملکرد چهار ساله اش، نزدیک نیمی از مردم، تأکید بیش از حد بر تئوری و دوری جستن از اقدام عملی و 25 درصد آنان نیز عدم آشنایی او با نیازهای عامه مردم را مهم ترین نقاط ضعف رئیس جمهور دانستند؛ مواردی که انتظار می رفت کمتر از دیگر گزینه ها مثل برخورد تند با مخالفان مورد توجه قرار گیرد، ولی اینچنین نشد.
کد خبر: ۶۷۷۱۸۳
|
۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷ 14 March 2017
|
8665 بازدید
منطبق بر نظرسنجی «تابناک» در مورد نقاط ضعف رئیس جمهور در عملکرد چهار ساله اش، نزدیک نیمی از مردم، تأکید بیش از حد بر تئوری و دوری جستن از اقدام عملی و 25 درصد آنان نیز عدم آشنایی او با نیازهای عامه مردم را مهم ترین نقاط ضعف رئیس جمهور دانستند؛ مواردی که انتظار می رفت کمتر از دیگر گزینه ها مثل برخورد تند با مخالفان مورد توجه قرار گیرد، ولی اینچنین نشد.

به گزارش «تابناک»، در واپسین روزهای سال هزار و سیصدو نودو پنج، «تابناک» از طیف وسیع و فراگیر مخاطبانش یک پرسش ویژه را در مورد نقاط ضعف «حسن روحانی»، رئیس جمهور دولت یازدهم ایران مطرح کرد و کوشید با این سؤال چند موضوعی که در ماه های گذشته بیشتر به عنوان نقاط ضعف دولت مطرح شده بود، در معرض نظرسنجی عمومی قرار دهد؛ نظرسنجی که البته شاید نتوان به همه عموم مردم تسری داد، ولی با توجه به مشارکت 18781 خواننده منحصر بفرد در آن، نمونه قابل توجهی برای ارزیابی محسوب شود.

از این جامعه آماری پرسیدیم: «به نظر شما مهم ترین نقطه ضعف رئیس جمهور ایران را چه می دانید؟» و چهار گزینه «عدم آشنایی با نیازهای عامه مردم»، «برخوردهای تند با مخالفان و منتقدان»، «توجه ناکافی به توانایی های داخلی» و «تأکید بیش از حد بر تئوری و دوری جستن از اقدام عملی» را پیش روی مخاطبان قرار دادیم تا گزینه‌ای را انتخاب کنند و بدین طریق نظرشان را در مورد مهم ترین نقطه ضعف رئیس جمهور اعلام کنند.

در این میان، نقدهایی به این نظرسنجی قابل طرح بود. مثل این که در این نظرسنجی با توجه به حوزه های مختلف عملکرد رئیس جمهور و تبعات متنوع اعمالش، می توانست گزینه های دیگری نیز مطرح شود که البته به دلیل محدودیت گزینه و تلاش برای اخذ نظر کلی مردم تلاش شد تا آنجا که ممکن است، گزینه ها کلی و فراگیر باشد.
 
شاید یکی دیگر از انتقادهای وارد به این نظرسنجی، این باشد که چرا در آن به نقاط قوت دولت توجه نشده و یا اینکه چرا بر اساس روند طیف لیکرت در آن گزینه های مقابل قرار نگرفت، در اینجا باید دقت کرد که این نظرسنجی صرفاً برای ارزیابی نظر خوانندگان در مورد درجه و میزان نقاط ضعف طراحی شده و از این روی، تنها به این مسائل توجه شده است.

بر پایه نتیجه نهایی نظرسنجی آنلاین «تابناک»، نزدیک نیمی از مردم یعنی 48.72 درصد تأکید بیش از حد بر تئوری و دوری جستن از اقدام عملی را مهم ترین نقطه ضعف رئیس جمهور اعلام کردند. 26.68 درصد از خوانندگان نیز عدم آشنایی او با نیازهای عامه مردم را به عنوان نقطه ضعفش اعلام کردند. در این بین 18.37 درصد از رأی دهندگان نیز توجه ناکافی به توانایی های داخلی و 6.22 برخوردهای تند رئیس جمهور با مخالفان و منتقدان را نقطه ضعف «حسن روحانی»، دانستند.
 
بی عملی و عدم آشنایی به نیازهای مردم دو نقط ضعف عمده رئیس جمهور 
هرچند رأی تقریباً 50 درصدی مردم به تأکید بیش از حد رئیس جمهور بر تئوری گرایی و دوری جستن از اقدام عملی قابل توجه است و نشان از نیاز و خواست بالای عمومی مبنی بر ورود دولت به فضای عمل و محسوس کردن شعارها دارد، این مسأله نمی تواند مانع از توجه به سایر گزینه ها مثل برخوردهای تند با مخالفان و منتقدان با 6.22 درصد رأی و توجه ناکافی به توانایی های داخلی با  18.37 شود؛ گزینه هایی که انتظار می رفت بیش از اینها مورد توجه و نظر مردم باشد.
 
با وجود این تفاسیر، اکثریت مردم مسائلی مثل برخورد تند با مخالفان و بی توجهی به توانایی های داخلی را نقطه ضعف «حسن روحانی» نمی دانند و از او انتظار دارند، بیش از آنچه اکنون وجود دارد نسبت به نیازهای عامه مردم آگاهی پیدا کنند و در راستای برطرف کردن این نیازها و تأمین رفاه مردم فارغ از هر گونه شعار و مباحث تئوری در فضای عمل و اقدام گام بردارد.

در مجموع آنچنان که اشاره شد، دو گزینه عدم آشنایی با نیازهای عامه مردم و تأکید بیش از حد بر تئوری و دوری جستن از اقدام عملی، بیش از دو گزینه دیگر مورد توجه رأی دهندگان قرار گرفت و نیمی از مردم تأکید بیش از حد بر تئوری و دوری جستن از اقدام عملی را مهم ترین نقطه ضعف دولت تلقی کردند.

بنابراین، شاید نیاز باشد رئیس جمهور و دستیارانش موضوعاتی مثل نیازهای واقعی مردم و ورود به عرصه عمل و دوری جستن از تئوری گرایی صرف را در ماه های پایانی دولت یازدهم سرلوحه کار خود قرار دهند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟