استراتژی جدید عربستان برای نفوذ در بازار نفت آسیا

تور پر هزینه و لوکس پادشاه عربستان که در هر کشور با پله های برقی طلایی و بیش از 400 تن وسایل و اسباب سفر همراه بوده است دارای هدف هوشیارانه ای بود. عربستان برای یک مأموریت بازاریابی آمده بود تا جایگاه خود را به عنوان عرضه کننده پیشرو در بزرگترین منطقه مصرف کننده نفت جهان تثبیت کند.
کد خبر: ۶۷۸۶۶۴
|
۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰ 20 March 2017
|
8895 بازدید
تور پر هزینه و لوکس پادشاه عربستان که در هر کشور با پله های برقی طلایی و بیش از 400 تن وسایل و اسباب سفر همراه بوده است دارای هدف هوشیارانه ای بود. عربستان برای یک مأموریت بازاریابی آمده بود تا جایگاه خود را به عنوان عرضه کننده پیشرو در بزرگترین منطقه مصرف کننده نفت جهان تثبیت کند.

به گزارش تابناک اقتصادی و به نقل از رویترز، زنجیره قرارداد ها و معاملاتی که در تور سه هفته ای پادشاه عربستان به مالزی، اندونزی، ژاپن و چین امضاء شده است به استراتژی جدید عربستان اشاره دارد و آن افزایش اهرم فشار این کشور در بازارهای پتروشیمی و محصولات پالایش شده می شود که به بخش پایین دستی مشهور است.

استراتژی جدید عربستان برای نفوذ در بازارهای نفت آسیا

روز یکشنبه امین ناصر مدیر ارشد اجرایی شرکت نفت دولتی «سعودی آرامکو» به رویترز گفت " استراتژی ما رشد در قسمت پایین دستی است. برای ما رشد در این قسمت دارای اهمیت بسیاری است و هر چیزی که به پالایش، پتروشیمی، بازاریابی و توزیع مربوط است مورد علاقه ما قرار می گیرد."

تأثیر و نفوذ عمده عربستان دربازارهای نفت از طریق سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) می باشد که این کشور در حال حاضر ریاست آن را به عهده دارد. با این حال توانایی اوپک برای کنترل قیمت ها فقط با یک اشاره و باز و بسته کردن سر لوله ها رو به افول داشته است و این سازمان دیگر کنترل قیمت ها را مانند سابق در دست ندارد چرا که تولید کننده های خارج از اوپک مانند روسیه  و اخیرا حفاران نفت شیل در ایالات متحده آمریکا تولید خود را افزایش داده اند و قبضه سهام بازار را از دست عربستان گرفته اند.

یکی از نشانه های تغییر استراتژی عربستان در اولین دور سفر پادشاه این کشور در کوالا لامپور آشکار شد. آرامکو در سرمایه گذاری مشترکی با شرکت دولتی نفت مالزی به نام «پتروناس» در پروژه پالایشگاه و پتروشیمی مشهور به رپید (توسعه منسجم پتروشیمی و پالایشگاهی» قراردادی با ارزش 7 میلیارد دلار امضاء کرد.

آرامکو همچنین قراردادی با «پرتامینا»ی اندونزی به ارزش 5 میلیارد دلار و برای گسترش بزرگترین پالایشگاه نفتی این کشور امضاء کرد. آرامکو نفت خام این پالایشگاه را تأمین خواهد کرد.

«احسان بوهولایگا» اقتصاد دان سعودی می گوید "این سرمایه گذاری ها به منظور افزایش جایگاه رقابتی آرامکو در جنوب شرق آسیا است"

سرمایه گذاری در مالزی همچنین به سعودی ها اجازه می دهد تا به مرکز پالایشگاه ها در سنگاپور و اطراف آن ملحق بپیوندند که این مسئله به عربستان کمک خواهد کرد تا در تعیین قیمت های سوخت در منطقه نقش تعیین کننده داشته باشند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟