آخرین تحولات میدانی سوریه؛

آغاز عملیات «الرقه»، فروپاشی داعش در شرق حلب و آزادی مناطق اشغال شده دمشق

سد استراتژیک «الفرات» نیز که برق بخش وسیعی از سوریه را تأمین می‌کند، در منطقه «الطبقه» واقع شده است. جنگنده‌های آمریکایی نیز به شدت در حال بمباران مواضع تروریست‌های داعش هستند و موج وسیعی از فرار غیر نظامیان از شهر الطبقه و الرقه آغاز شده است.
کد خبر: ۶۷۹۴۵۰
|
۰۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰ 25 March 2017
|
15789 بازدید
منابع نظامی از ورود نیروهای دموکراتیک کرد سوریه و نیروهای آمریکایی به داخل شهر «الطبقه» در غرب الرقه خبر می‌دهند.

به گزارش «تابناک»، پایگاه خبری شبکه روسیا الیوم، با اعلام این خبر افزود: سد استراتژیک «الفرات» نیز که برق بخش وسیعی از سوریه را تأمین می‌کند، در منطقه «الطبقه» واقع شده است. جنگنده‌های آمریکایی نیز به شدت در حال بمباران مواضع تروریست‌های داعش هستند و موج وسیعی از فرار غیر نظامیان از شهر الطبقه و الرقه آغاز شده است.
 
در همین حال، یک فرمانده نیروهای کرد، به پایگاه خبری القاسیون (وابسته به معارضان) گفته است که نیروهای تفنگدار آمریکایی به همراه نیروهای کرد می‌جنگند و توپخانه آمریکا از هفت نقطه در حال موشک‌باران مواضع داعش در داخل شهر الرقه هستند. او همچنین مدعی شده است که نیروهای کرد و آمریکایی وارد بخش شرقی شهر الرقه شده‌اند.

به گفته این فرمانده کرد، شهرک «الکرامه» و چندین روستای پیرامون آن در حومه شرقی رقه آزاد و درگیری‌ها به شهر رقه کشیده شده است.

در همین حال، بالگردها و هواپیماهای آمریکایی تلاش دارند، نیروهای کرد را در اطراف سد موصل پیاده کنند که با مقاومت تروریست‌های داعش رو به رو شده‌اند.

دو روز پیش، نیروهای آمریکایی در غرب شهر «الطبقه» پیاده شده و مسیر الرقه به حلب را مسدود کرده بودند.

داعش در شرق حلب در آستانه فروپاشی کامل

 
در ادامه عملیات نظامی ارتش سوریه در دو جبهه ریف شرقی و شمال شرقی حلب، این نیروها روز گذشته (پنج شنبه) موفق شدند، شهرک «دیر حافر»، در ریف شمال شرقی حلب را به محاصره کامل خود درآورده و راه‌های امداد و کمک‌رسانی گروه تروریستی تکفیری «داعش» به این شهرک را قطع کنند.

بنا بر گزارش‌های میدانی، محاصره کامل شهرک دیر حافر که در 52 کیلومتری شهر حلب واقع شده، به عنوان مهمترین پایگاه داعش، در ریف شرقی استان حلب پس از آن صورت گرفت که ارتش سوریه موفق شد، در عملیاتی غافلگیرکننده شهرک‌ها و روستاهای قرار گرفته اطراف این شهرک مانند لالا محمد، تل السوس، الأحمدیة، الکباریة و العاکولة، در مسیر بزرگراه حلب – رقه و در شمال دیر حافر را آزاد کند.

ریف شرقی حلب؛ مناطق مسکنه، الجراح، دیرحافر، کوبرس در نقشه مشخص شده‌اند

یک منبع آگاه میدانی در این خصوص توضیح داد: ارتش و نیروهای مسلح سوریه از دو محور شمالی و جنوبی حملات گسترده و سنگینی را با هدف پیشروی به سمت دیر حافر آغاز کردند که در نتیجه آن موفق شدند، شهرک‌های جنی السلامة و أم المرا و در ادامه شهرک‌های ام عدسة و خلیلة را در شرق دیر حافر آزاد کنند.

به گفته این منبع آگاه میدانی با آزادسازی شهرک ام عدسه و خلیلة و در دست گرفتن کنترل آن و به موازات پیشروی نیروهای سوری به سمت لالا محمد در شمال شرقی دیر حافر، دیگر یگان‌های ارتش سوریه نیز پیشروی از محور شمالی به سمت دیر حافر را آغاز کردند که با آزادسازی شهرک‌های رسم الکبار، الأحمدیة، تل السوس و الکباریة همراه بود.

با احتساب این پیشروی‌ها که تا روز پنجشنبه سوم فروردین حاصل شده بود، گروه تروریستی تکفیری داعش از سه طرف در دیر حافر به محاصره ارتش سوریه درآمده و این شهرک زیر پوشش آتش مستقیم ارتش سوریه قرار گرفته بود.

اما با ادامه عملیات ارتش سوریه اطراف دیر حافر و آزادسازی روستای «ام تینه» در شمال شرقی این شهرک، داعش از روز جمعه از چهار جهت در دیر حافر به محاصره کامل ارتش سوریه درآمده و تمام راه‌های ارتباطی این گروه با دنیای خارج قطع شده است.

بزرگراه بین المللی حلب – رقه

ابعاد و نتایج آزادسازی شهرک دیر حافر

آزادسازی شهرک دیر حافر، ابعاد و نتایج متعددی در عرصه میدانی ریف شرقی حلب بر جای می‌گذارد که اولین آن هموار شدن راه رسیدن ارتش سوریه به بزرگراه بین المللی حلب – رقه است.

شهرک دیر حافر آخرین پایگاه بزرگ و مهم داعش در ریف شرقی حلب به شمار می‌آید و با آزادسازی آن موجودیت داعش در ریف شرقی حلب به روستاهای کوچکی محدود خواهد شد که حوالی شهرک «مسکنه» و رودخانه فرات قرار دارند و آزادسازی آنها به راحتی صورت خواهد گرفت.

به این ترتیب، آزادسازی شهرک «مسکنه» هدف بعدی ارتش سوریه پس از آزادسازی شهرک دیر حافر خواهد بود که راه ارتش سوریه به سمت فرودگاه نظامی «کویرس» و بهره برداری از آن را هموار کوتاه خواهد کرد.

فرودگاه نظامی «کویرس»

بنابراین با آزادسازی شهرک دیر حافر بر اساس نقشه‌های میدانی و اولویت‌های نظامی، هدف بعدی ارتش سوریه شهرک «مسکنه» خواهد بود که دروازه ورود به شهر «طبقه» و سد «فرات»، در ریف جنوبی استان رقه به شمار می‌آید و با آزادسازی این دو منطقه، طرف سوری این امکان را می‌یابد تا نقش خود در عملیات آزادسازی رقه را پر رنگ تر کند.

البته تردیدی نیست که این ارتش سوریه ملاحظات خاص حاکم بر شهر طبقه را در نظر خواهد گرفت که مهمترین آن حضور نظامیان آمریکایی در این شهر است.

همچنین نمی‌توان تلاش‌های گسترده گروه‌های مسلح موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» را ـ که از حمایت بی‌سابقه آمریکا در شمال سوریه و استان رقه برخوردار هستند ـ نادیده گرفت و اینکه این نیروها تلاش می‌کنند، با حمایت نظامی آمریکا که اکنون شکل و قالب مستقیم به خود گرفته، پیش از موعد مقرر فتح رقه را از آن خود کنند.

موقعیت شهرک مسکنه در ریف شرقی حلب

اهمیت آزادسازی مسکنه

اما آزادسازی شهرک مسکنه، صرف نظر از اینکه دروازه ورود به شهر طبقه به شمار می‌آید، از ابعاد دیگر نیز حائز اهمیت است که مهمترین آن پایان دادن به حضور داعش در ریف شرقی حلب است، چراکه مسکنه آخرین پایگاه این گروه در شرق حلب شمرده می‌شود.

از سوی دیگر، آزادسازی مسکنه راه را بر آزادسازی فرودگاه نظامی «کشیش» یا «الجراح» هموار می‌کند که هم اکنون ارتش سوریه تنها 4 کیلومتر با آن فاصله دارد؛ هرچند این فرودگاه از فرودگاه‌های کوچک سوریه به شمار می‌آید، از ابعاد مختلف بااهمیت است.

با آزادسازی فروگاه الجراح که اواخر سال 2012 میلادی به دست گروه‌های مسلح و سپس طی اکتبر سال 2014 میلادی به تصرف داعش درآمد، همه فرودگاه‌های نظامی واقع در ریف شرقی حلب به کنترل ارتش سوریه درخواهد آمد.

اهمیت دیگر آزادسازی فرودگاه نظامی جراح، جلوگیری از امکان استفاده داعش از هواپیما و بالگرد نظامی است. برخی گزارش‌های میدانی تأکید می‌کند، داعش در این فرودگاه، سه فروند هواپیمای جنگی احیانا از نوع میگ 23 و یا میگ 21 در اختیار دارد که تلاش می‌کند، آنها را به پرواز درآورد و در این راستا با کمک افسران نیروی هوایی وابسته به رژیم بعث عراق توانسته یک هواپیما را در ارتفاع پایین به پرواز درآورد.

با آزادسازی فرودگاه نظامی جراح، هدف بعدی ارتش سوریه برای آزادسازی فرودگاه‌های تحت اشغال این کشور، فرودگاه نظامی «طبقه» در ریف طبقه خواهد بود.

اهداف ارتش سوریه از عملیات نظامی در ریف شرقی حلب

یکی از مهمترین اهداف عملیات نظامی ارتش سوریه در ریف شرقی حلب، بستن راه پیشروی نظامیان ترکیه به سمت دیر حافر پس از تصرف شهر «الباب» و ایجاد سدی دفاعی در برابر هر گونه پیشروی نظامیان ترکیه به سمت رقه است.

پیشروی ارتش سوریه در ریف شرقی حلب بالطبع تا مناطق «میل ویران» و «ابو مندیل» در 25 کیلومتری شهرک «تادف» ادامه می‌یابد که هر دو منطقه تحت تصرف نیروهای سوریه دموکراتیک است و خط تماس کُردهای مورد حمایت آمریکا با ارتش سوریه خواهد بود.

به موازات این محور، ارتش سوریه در اندیشه گشودن محوری جدید است که محور فرودگاه نظامی «کویرس» به سمت دیر حافر خواهد بود. اهمیت عملیات نظامی در این محور، تأمین بخشی از آب مورد نیاز شهر حلب است. ایستگاه پمپاژ آب «بابری» در این منطقه قرار دارد. علاوه بر اینکه راه پیشروی نیروهای سوری به سمت مسکنه و سرانجام شهر طبقه را تسهیل خواهد کرد.

 تمام مناطق تازه اشغال شدۀ شرق دمشق آزاد شد
 
 نیروهای ارتش سوریه توانستند پس از درگیری‌های چند روز اخیر، همه مناطق اشغال شده در شرق دمشق را آزاد کنند.

شبکه تلویزیونی راشاتودی، از آزاد سازی همه مناطقی خبر داد که تروریست‌ها طی چند روز گذشته توانسته بودند در شرق شهر دمشق، این مناطق را اشغال کنند.

بنا بر اعلام شبکه تلویزیونی راشاتودی، ارتش سوریه در ادامه پیشروی‌های خود طی چند روز گذشته، همه مراکز و مناطقی را که تروریست‌ها توانسته بودند در محله‌های القابون و جوبر دمشق اشغال کنند، پس گرفته است.

تروریست‌ها از آغاز هفته جاری سنگین ترین عملیات خود را از محله القابون و جوبر به مواضع ارتش سوریه شروع کردند و توانستند در حد فاصل این دو منطقه پیشروی کنند.

ارتش سوریه در دومین روز از حمله تروریست‌ها توانست با اعزام نیرو و تجهیزات بیشتر به منطقه درگیر، از پیشروی‌ها جلوگیری کند.
نیروهای ارتش سوریه و مردم حاضر در منطقه‌های اطراف پس از عملیات موفق امروز به خیابان‌ها آمده و این پیروزی را جشن گرفتند.

شبکه تلویزیونی المیادین نیز گزارش داد، صفوف تروریست‌ها در شرق دمشق در هم شکسته شده و ارتش در حال پیشروی است
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟