مهمترین علت اختلال حافظه را بشناسید

کد خبر: ۶۸۷۱۴۸
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰ 22 April 2017
|
13233 بازدید
متخصص مغز و اعصاب با اشاره به مهم‌ترین علت اختلال حافظه گفت: مصرف امگا ۳ در تقویت حافظه مؤثر است.

به گزارش فارس، فرامرز امیری حافظه را ماده اولیه ای دانست که مغز می تواند یکسری اطلاعات را در خودش ثبت کند و اگر لازم باشد، بازیابی می کند و افزود: هوش یک مرحله پیشرفته تر از حافظه و تجربیات قبلی و کارکردهای دیگر مغز است که فرد می تواند مشکلی یا مسئله ای را حل کند و بین این دو ارتباطی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه حافظه نمره بندی دارد، ادامه داد: ما حافظه حسی، کوتاه مدت و بلند مدت دارمم که هرکدام از اجزاء، نمره بندی می شود. تستهای استاندارد شده ای وجود دارد که با توجه به سن، جنس و تحصیلات در هر زیر گروهی می توان انجام داد.

این متخضض مغز و اعصاب در پاسخ به این پرسش که آیا شما برای یک سن خاص ارزیابی حافظه را به طور پیشگیرانه توصیه می کنید؟، گفت: نه، اصلا نیاز نیست. اولا ما به فراموشی نیاز داریم. مغز ما باید بعضی از اطلاعات را سرپوش گذاری کند تا اطلاعات جدید را درون خود قرار دهد .اختلال حافظه در دو صورت ارزشمند است و اختلال حافظه در دو صورت نیاز به بررسی دارد؛ اول اینکه اختلال در کارکردهای اجتماعی داشته باشد مثلا در مسیریابی، پول شمردن، چانه زدن و ... مانند قبل نباشد.

وی در شبکه رادیویی سلامت حافظه با تاکید بر اینکه چه بیماری صرع چه سایر بیماری ها در تشکیل حافظه، در ذخیره حافظه و در بازیابی حافظه تاثیر نمی گذارند، افزود: داروهای بیماری صرع می تواند اختلال حافظه ایجاد کند بار هیجانی بیماری صرع و سایر بیماری های مزمن مانند پرفشاری خون، دیابت، خود استرس، هیجان و نگرانی در تشکیل حافظه و تمرکز اثر سوء می گذارد. خُلقِ پایین این افراد اختلال حافظه ایجاد می کند و اگر همزمان این افراد دچار اضطراب هستند باید درمان شوند.

امیری در ادامه بیان کرد: دوم کنترل بیماری صرع باید انجام شود چراکه فرد نباید تشنج کند. چون تشنج های مکرر اثر سوء دارند. البته بعضی داروهای ضد صرع بیشتر از سایر داروهای ضد صرع، اختلال کارکرد شناختی و اختلال حافظه ایجاد می کنند در این موارد یکی از کارها تغییر داروهای ضدتشنج است .

وی در خصوص مهم ترین مسئله ای که باعث اختلال حافظه در افراد مسن ، جوان و حتی پیر می‌شود، گفت: عوامل محیطی مداخله گر و انگیزه که عوامل محیطی مانند نور، گرما، شرایط تغذیه ای، گرسنگی، زمان آمادگی مغز برای یادگیری یعنی ساعاتی در روز مغز آماده یادگیری است و در ساعت هایی هم نمی تواند یادگیری داشته باشد . ورزش ذهنی و جسمی یعنی مطالعه کردن و یادگیری مهارت جدید و آلاینده ها نیز مفید است.

 این متخصص مغز و اعصاب در پاسخ به این سوال که آیا بار هیجانی منفی موجب اختلال در حافظه فرد می شود؟، افزود: این مسئله بخصوص در افراد مسن ممکن است دیده شود . مثلا فرد مسن به علت سکته قلبی، عفونت ریه، جراحی زانو و غیره در بیمارستان بستری می شود بعد از چند روز اختلال حافظه پیدا می کند این افراد بعد از 3-2 هفته به حالت عادی بر می گردند.

وی در ادامه آنتی اکسیدان ها، ویتامین های گروهB و E  امگا 3 را از جمله عوامل تغذیه ای موثر بر حافظه و پیشگیری کننده از اختلال حافظه دانست و گفت: برای یادگیری بهتر ارتباط بین مطالب پیدا کنید. رمزگذاری و تکرار مطالب را داشته باشید. مطالعه و کار را با علاقه و ژرف اندیشی انجام دهید.دقیق خواندن و طبقه بندی مطالب را مدنظر قرار دهید همچنین کدگذاری روی اطلاعات داشته باشید.

امیری در پایان بروز اختلال حافظه بعد از درمان سرطان را به سرطان مربوط نداست و اظهارداشت: این فرد باید شیوه زندگی خود را تغییر بدهد. ورزش فکری و جسمی داشته باشد. فعالیت هوازی مانند پیاده روی، شنا موثر است همچنین خواب کافی، تغذیه مناسب، دور بودن از آلاینده ها به این افراد توصیه می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟