پیمانه اقتصادی؛

از «فضای کسب و کار سه سال بدون تغییر» تا «بی‌حالی بهاری بازار خودرو»

این پیمانه موضوعاتی همچون کاهش ۱۵۰ میلیون دلاری صادرات ایران به آفریقا، افزایش دلار در برابر ین، افزایش بهای نفت با امیدواری به تمدید قرارداد اوپک، طلا در حال ثبت بدترین عملکرد در هفت هفته اخیر، تأثیر انتخابات بر بازار طلا و ارز و سبقت ایران از ۱۷۱ کشور جهان در رشد واردات را در بر دارد.
کد خبر: ۶۸۹۱۳۰
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 29 April 2017
|
9298 بازدید
|
۵
از «فضای کسب و کار ۳ سال بدون تغییر» تا «بی‌حالی بهاری بازار خودرو»در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.


به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون کاهش ۱۵۰ میلیون دلاری صادرات ایران به آفریقا، افزایش دلار در برابر ین، افزایش بهای نفت با امیدواری به تمدید قرارداد اوپک، طلا در حال ثبت بدترین عملکرد در هفت هفته اخیر، تأثیر انتخابات بر بازار طلا و ارز و سبقت ایران از ۱۷۱ کشور جهان در رشد واردات را در بر دارد.


کاهش ۱۵۰ میلیون دلاری صادرات ایران به آفریقا

مدیر کل دفتر بازرگانی کشورهای عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران از کاهش حجم صادرات ایران به قاره آفریقا در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ خبر داد. فرزاد پیلتن در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که در سال ۱۳۹۴ حدود ۸۵۰ میلیون دلار کالا و خدمات به کشورهای آفریقایی صادر شد، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ صادرات ایران به قاره آفریقا به رقمی معادل ۷۰۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۱۳۹۴ با کاهش حدود ۱۵۰ میلیون دلاری همراه بود. وی در مورد کاهش صادرات ایران به قاره آفریقا خاطر نشان کرد: دلیل اصلی کاهش صادرات ایران به کشورهای آفریقایی، کاهش شدید صادرات به مصر است که این مسأله در دست بررسی است و باید ببینید که این کشور محصولات مورد نیاز خود را که تا پیش از این از سوی ایران تأمین می‌شد، از کشور دیگری وارد می‌کند یا این‌که ما محصولات خودمان را به کشورهای دیگری غیر از مصر می‌فرستیم.

افزایش دلار در برابر ین و کاهش در برابر یورو

روز جمعه ارزش یورو در برابر دلار افزایش یافت که عمده علت آن انتشار آمارهای نرخ تورم منطقه یورو بود. این در حالی بود که دلار در مقابل ین، بعد از پیشنهادهایی مبنی بر اینکه فدرال رزرو امکان دارد، در سال جاری، دو مرتبه دیگر نرخ بهره را بالا ببرد، افزایش یافت. برآورد رسمی نرخ تورم در منطقه یورو در سه ماهه اول سال 1.9 درصد بوده و این رقم بسیار نزدیک به هدف بانک مرکزی اروپا مبنی بر نگه داشتن تورم زیر 2 درصد می باشد. انتشار این آمار، منجر به افزایش ارزش یورو و رسیدن به 1.0947 دلار شد که تنها اندکی کمتر از رکورد به دست آمده در ۵.۵ ماه گذشته است که 1.0950 دلار بود. این در حالی بود که ارزش دلار در برابر ین ۰.۴ درصد افزایش داشت و به 111.71 ین رسید که تنها اندکی کمتر از رکورد به دست آمده در ۴ هفته گذشته است که 111.77 ین بود. این افزایش بعد از آن حاصل شد که آمارهایی توسط وزارت کار آمریکا مبنی بر افزایش ۰.۹ درصدی حقوق ها و دستمزدهای خصوصی در سه ماهه اول سال منتشر شد.

فضای کسب و کار سه سال بدون تغییر

مرکز پژوهش های مجلس گزارش «سهولت انجام کسب و کار» بانک جهانی که برای سال ۲۰۱۷ منتشر شده را اعلام کرد. در جدیدترین گزارش سهولت انجام کسب و کار رتبه ایران سه رتبه تنزل یافته به طوری که از ۱۱۷ به ۱۲۰ در بین ۱۹۰ کشور دنیا رسید که بر این اساس در واقع وضعیت واقعی کسب و کار ایران طبق گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ تفاوت محسوسی با سال ۲۰۱۶ نداشته است. بر اساس این گزارش در نهایت می توان نتیجه گرفت از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۷ جایگاه ایران ۳۲ رتبه بهبود یافته که به دلیل اصلاح اطلاعات توسط بانک جهانی بوده است. علاوه بر این ۳۲ رتبه بهبود، رتبه واقعی ایران به دلایلی طی سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ سه رتبه بهتر و درسال ۲۰۱۷ نیز سه رتبه تنزل داشته است. براساس نتایج مرکز پژوهش های مجلس می توان ادعا کرد وضعیت نماگرهای ایران در گزارش کسب و کار بانک جهانی طی سه سال منتهی به سال ۲۰۱۷ به طور واقعی تفاوت چندانی نکرده و کسب و کار در ایران سهل تر نشده است. البته گزارش های پایش محیط کسب و کار که توسط تشکل های اقتصادی سراسر کشور به طور رسمی از سال ۸۹ به بعد اعلام می شود، نیز نتایج گزارش بانک جهانی را تأیید می کنند. وضعیت ایران در گزارش های انجام کسب و کار طی سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ و همچنین داده های بازنگری شده بر اساس گزارش ۲۰۱۷ بانک جهانی در جدول زیر قابل مشاهده است. به نقل از مهر.



افزایش بهای نفت با امیدواری به تمدید قرارداد اوپک

روز جمعه با افزایش امیدها برای تمدید قرارداد کاهش تولید میان تولید کنندگان اوپک و غیر اوپک، قیمت نفت افزایش یافت، اما همچنان ادامه ی تردید هایی که در توانایی اوپک برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا وجود دارد، موجب شده است تا این افزایش قیمت نتواند جبرانی برای کاهش این هفته باشد. قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته،  ۴۲ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۱.۸۶ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۳ سنت افزایش، بشکه‌ای ۴۹.۴۰ دلار صورت گرفت.

طلا در حال ثبت بدترین عملکرد در هفت هفته اخیر است

بهای هر اونس طلا روز جمعه به 1264 دلار رسیده است که نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نداشته است. قیمت طلا در هفته جاری تاکنون بیش از 1.6 درصد کاهش داشته که این میزان کاهش از هفته منتهی به 10 مارس بی سابقه بوده است. البته قیمت طلا در ماه آوریل تاکنون با رشد 1.2 درصدی روبرو شده است. این گزارش افزود: شاخص ارزش دلار آمریکا نیز در بازارهای بین المللی با رشد 0.2 درصدی روبرو شده و به 99.23 واحد رسیده است. به نقل از سایت طلا، شاخص سهام در بازارهای آسیایی نیز امروز جمعه با افزایش همراه شده است. نشست بانک مرکزی اروپا نیز روز گذشته برگزار شد و مقام های این بانک تصمیم گرفتند تا سیاست های پولی و نرخ بهره را تغییر ندهند. این مساله موجب شد تا ارزش یورو در برابر دلار آمریکا با کاهش روبه رو شود.

انتخابات چه تأثیری بر بازار طلا و ارز دارد؟

رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره بازار داخلی طلا و سکه گفت: در بازار داخلی در حالی که روند قیمت ها در سه هفته قبل به همین دلایل رو به افزایش داشته و قیمت سکه تا یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان هم افزایش یافته بود، به تدریج قیمت ها رو به کاهش رفت و به کمتر از یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان هم رسید اما در چند روز اخیر قیمت ارز تا حدودی افزایش پیدا کرده و این افزایش قیمت باعث شد روند نزولی قیمت طلا و سکه متوقف شود. کشتی آرای در گفت و گو با ایسنا، اضافه کرد: با این وجود قیمت های هفته گذشته نسبت به قیمت های سه هفته قبل افزایش نیافته است و می توان گفت قیمت ها در هفته ای که گذشت در شرایط ثبات قرار داشت و نوسان زیادی پیدا نکرد. وی با اشاره به دیگر عوامل تاثیرگذار در بازار طلا و سکه در هفته گذشته گفت: از سوی دیگر به دلیل مصادف شدن با ایام رجب و شعبان مقداری تقاضا در بازار افزایش یافته است و مناسبت های مذهبی در ۱۵ روز آینده می تواند تقاضای بیشتری را در بازار ایجاد کند و بعد از آن که ماه رمضان فرا می رسد قیمت ها به سمت کاهش خواهد رفت. رئیس اتحادیه طلا و جواهر همچنین درباره تاثیر ایام انتخابات ریاست جمهوری بر بازار طلا و سکه تصریح کرد: به هیچ عنوان انتخابات به طور مستقیم در بازار تاثیری ندارد اما به طورغیرمستقیم می تواند روی قیمت ارز تاثیر گذاشته باشد و وقتی قیمت ارز تحت تأثیر قرار بگیرد، غیر مستقیم بر قیمت طلا و سکه اثر خواهد گذاشت.

سبقت ایران از ۱۷۱ کشور جهان در رشد واردات

جدیدترین آمار منتشره از سوی صندوق بین المللی پول نشان می دهد واردات ایران در سال 2016 برابر با 1395 رشد قابل توجه 22 درصدی داشته است و این کشور از نظر میزان رشد واردات در میان 175 کشور جهان رتبه چهارم را به خود اختصاص داده و در کنار کشورهای کوچک آفریقایی همچون گینه استوایی و اتیوپی قرار گرفته است. گینه استوایی با رشد 38.6 درصدی واردات در سال 2016 رتبه نخست جهان را از این نظر به خود اختصاص داده است. بورکینافاسو با رشد 25.3 درصدی و گرجستان با رشد 22.6 درصدی به ترتیب در رتبه های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند. پس از ایران که در رتبه چهارم جای گرفته است کشور آفریقایی اتیوپی قرار دارد. رشد واردات این کشور در سال 2016 برابر با 21.8 درصد بوده است. بر اساس این گزارش 29 کشور با رشد منفی واردات در سال 2016 مواجه شده اند. ونزوئلا با رشد منفی 41 درصدی واردات، در انتهای رده بندی جهانی قرار گرفته است. به گزارش تسنیم، میزان رشد واردات برخی کشورهای دیگر در این سال عبارت است از: فیلیپین 19.9 درصد، مراکش 13.2 درصد، مصر 11 درصد، پاکستان 8.7 درصد، اوکراین 7 درصد، قطر 6.8 درصد، امارات 6.2 درصد، بلژیک 12 درصد، چین 4.8 درصد، ترکیه 4.4 درصد، آلمان 3.7 درصد، انگلیس 2.8 درصد و آمریکا 1.1 درصد. میزان رشد واردات ایران در 4 ساله دولت یازدهم به ترتیب منفی 7.2 درصد، 14.4 درصد، منفی 8.3 درصد و 22 درصد بوده است. این ارقام برای 4 ساله دولت دهم به ترتیب 4.8 درصد، منفی 0.7 درصد، منفی 8.7 درصد و منفی 13.5 درصد بوده است.

خرید و فروش خودرو همچنان در رکود است

بازار خودرو ایران هفته گذشته را نیز با رکود پشت‌ سر گذاشت تا مشخص شود مشتریان همچنان میل چندانی به خرید و فروش ندارند و فعلا قرار بر بازگشت رونق به نمایشگاه‌های ماشین کشور نیست. از ابتدای امسال و به رسم هر سال، خرید و فروش خودرو (چه داخلی‌ها و چه خارجی‌ها) به رکودی سنگین فرو رفت و آن طور که فعالان بازار می‌گویند، فعلا خبری از رونق در بازار نیست. جدا از اینکه رکود فصلی در هفته‌ها و حتی ماه‌های ابتدایی سال طبیعی بوده و مورد عجیبی به‌ شمار نمی‌رود، امسال در پیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری نیز به نوبه خود بر رکود بازار اثر گذاشته است. البته بدون شک اثر انتخابات دلیل اصلی این رکود سنگین نبوده و ریشه آن در رسم هر سال بازار (کاهش خرید و فروش در هفته‌ها و ماه‌های ابتدایی سال) نهفته است. مسأله دیگر اینجاست که حدود یک ماه دیگر ماه رمضان نیز آغاز خواهد شد و این موضوع نیز اثر رکودی خود را بر بازار خواهد گذاشت. به گزارش دنیای اقتصاد، با این حساب، انتظار نمی‌رود بازار خودرو تا اوایل تابستان که مشتریان معمولا در آن مقطع روی خوش به بازار نشان می‌دهند، از رکود خارج شده و رنگ رونق را به خود ببیند. اما شرایط رکودی بازار در حالی است که گفته می‌شود خودروسازان داخلی هنوز درخواستی مبنی‌بر افزایش قیمت محصولات خود به شورای رقابت ارائه نداده‌اند، هرچند با اعمال مجوزهای قبلی، عملا قیمت محصولات خود را در سال جدید بالا بردند. با توجه به رکود بازار، شاید خودروسازان به این زودی‌ها درخواست افزایش قیمت به شورای رقابت ندهند، چه آنکه بالا رفتن قیمت‌ها می‌تواند بر فروش‌شان اثر منفی بگذارد.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
علت رکود بازار خودرو انتخابات نیست.
علت معلوم است. کیفیت بد و بنجولی خودروهای داخلی در کنار قیمت بالا و کاذب خودروهای وارداتی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
تولیدات بی کیفیت عاقبتش بهتر از این نخواهد بود استاندارد قلابی نطارت وکنترل صقر
Hossein
|
Germany
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
تا وقتی ماشین اشغال با قیمت بالا دست مردم میدن و جون مردمو میگیرن بهتر ورشکست کنن این بیکارای جدیدم رو قبلیا
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
فروش خودرو فصل وماه نمی شناسد وقتی پول نیست ویک گارگر با ماهی یک میلیون تومان باید سی سال کار کند وهیچی نخورد تا بتواند یک پراید بخرد خدایا این عدالت را از ما نگیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
کار کردن در غربت مشکل بزرگی است که فقط اونایی کار کردند می دونند چون ملاک فقط کار بود باید دوبرابر بومی کار می کردی اگه بومی توربینی را نابود می کرد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟