«تابناک» بررسی کرد؛

راستی‌آزمایی برخی از ادعاهای مطرح در نخستین مناظره انتخاباتی

نخستین مناظره کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر جمعه و با محوریت مسائل اجتماعی با حضور شش کاندیدا برگزار شد و محل مناقشه کاندیداها در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌ اقتصادی بود. در این مناظره هر یک از کاندیداها در پاسخ به یک پرسش که به قید قرعه انتخاب می شد، پاسخ دادند و پاسخ آنها مورد نقد بقیه کاندیداها قرار گرفت.
کد خبر: ۶۸۹۴۱۱
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۰ 29 April 2017
|
17512 بازدید
|
نخستین مناظره کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر جمعه و با محوریت مسائل اجتماعی با حضور شش کاندیدا برگزار شد و محل مناقشه کاندیداها در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌ اقتصادی بود. در این مناظره هر یک از کاندیداها در پاسخ به یک پرسش که به قید قرعه انتخاب می شد، پاسخ دادند و پاسخ آنها مورد نقد بقیه کاندیداها قرار گرفت.

به گزارش «تابناک»؛ هرچند مکانیزم تعیین شده برای دریافت پاسخ های معین در برابر سؤالات مشخص بود، در میانه مباحث مطرح  شده پاره ای ادعاها توسط برخی کاندیداها مطرح شد که تا حدی محل مناقشه قرار گرفت و علاوه بر جلسه مناظره در افکار عمومی و شبکه های اجتماعی فضای مجازی نیز مورد بحث قرار گرفت. برای روشن تر شدن برخی ادعاهای مطرح شده از سوی چند کاندیدا، تابناک ضمن بررسی دقیق آنها، ادعاهای طرح شده در جلسه مناظره را راستی آزمایی می کند.

ادعای جهانگیری مبنی بر بیمه همه حاشیه نشین ها در دولت یازدهم

اسحاق جهانگیری در بخشی از سخنان خود که در نوبت نقد پاسخ میرسلیم به پرسش مجری درباره راهکارهای مدیریت حاشیه نشینی در شهرها ادعا کرد که تقریبا همه حاشیه نشینان در کشور بیمه شده اند، گفت: شورایی درست کردیم به نام شورای بازآفرینی مناطق سکونتی که مردم بافت های میانه‌ای و حاشیه‌نشینی برای سلامت آنها برنامه‌ریزی دقیقی شد و تقریبا همه آنها در این دولت بیمه شدند.

آمار منتشره از مسئولان دولتی، میزان بالایی از افراد حاشیه نشین را در کشور تخمین زده است. انوشیروان محسنی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در آبان ماه 95 به وجود ۱۲ تا ۱۳ میلیون جمعیت حاشیه‌نشین در کشور اشاره کرده است.

طرح بیمه سلامت که احتمالا منظور اسحاق جهانگیری از بیمه حاشیه نشینان همین نوع بیمه باشد در دولت یازدهم چند نفر را تحت پوشش خود قرار داد؟

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در تابستان گذشته اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید، نزدیک 11 میلیون تن را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دادیم.

با این اوصاف، اگر همه بیمه شدگان بیمه سلامت در دولت یازدهم حاشیه نشین های کشور باشند، باز هم ادعای بیمه همه حاشیه نشین ها در دولت یازدهم با واقعیت منطبق نیست؛ هرچند بدیهی است از این 11 میلیون تن، شمار بسیاری بودند که در سطح شهرها و روستاهای کشور فاقد پوشش بیمه بوده و جزو آمار حاشیه نشین ها محسوب نمی شوند. طبق گزارش هایی که در رسانه ها منتشر می شود، حاشیه نشین های شهرهای مختلف، کپرنشین ها و برخی سکونتگاه های فراموش شده در برخی نقاط کشور فاقد امکانات اولیه نیز هستند، چه رسد به پوشش بیمه سلامت.

ادعای قالیباف مبنی بر تقدیر روحانی از مفسد اقتصادی

روز گذشته، محمد باقر قالیباف دیگر کاندیدای ریاست جمهوری در نخستین مناظره انتخاباتی در بخشی از سخنانش در بخش پایانی مناظره ادعایی مبنی بر تقدیر روحانی در یک جلسه از کسی که از آن به عنوان دلالان زالو صفت نام برد مطرح کرد.

قالیباف خطاب به روحانی گفت: من با جدیت این را می‌گویم؛ این 4 درصد همین دلالان زالو صفت هستند که امروز می‌آیند شما می‌گویید، بله با آن فرد برخورد کنند و گرفتند ولی شما می‌گویید در زندان است؛ چه کسی از او تقدیر کرد؟ به عنوان کسی که نمونه کار اقتصادی انجام داده است، متأسفم که این کار را انجام می‌دهید.

حسن روحانی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این ادعای قالیباف گفت: صادرکننده‌ها جلسه‌ای گذاشتند و از من دعوت کردند و من هم رفتم برای سخنرانی. آنجا یک عده‌ای به عنوان صادرکننده برتر بودند، جوایزی را آوردند و ما هم این جوایز را دادیم و اصلا نمی‌دانستیم و نمی‌شناختیم که آنها چه کسانی هستند.

اما واقعیت امر چیست و فرد مورد اشاره چه کسی است؟ خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، در سال ۱۳۸۶ در یکی از این جشنواره ها که در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، در پایان مراسم از چند واحد تولیدی و مدیر در بخش صنایع و معادن در رشته و گروه های مختلف بر مبنای ارزیابی انجام یافته، با اهدای لوح و تندیس تقدیر کرد. مقام های رسمی مدعوی که در این مراسم از دولت نهم و مجلس شورای اسلامی بین المللی و بخش خصوصی حضور یافتند عبارتند از: معاون وقت وزیر صنایع و معادن و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایران، مشاور وریس حوزه مشاوران جوان، ریس سازمان ملی جوانان، وزیر تعاون، استاندار تهران، وزیر صنایع و معادن، رئیس سازمان صنایع و معادن استان تهران، ریاست محترم کمسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، رئیس کنفدراسیون صنعت ایران، نماینده سازمان ملل آژانس یونیدو در ایران.

علاوه بر آنان در این مراسم حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام آقای نوبخت معاون برنامه ریزی ایشان، یکی از مدعوین بودند که سخنرانی کرده و در بخش پایانی مراسم به درخواست این تشکل، یکی از مقاماتی بودند که لوح و تندیس منتخبین را اعطا کردند.

یکی از افراد مورد تقدیر قرار گرفته توسط خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، بابک زنجانی بود که بعدها به خاطر مفاسد اقتصادی دستگیر شده و الان در زندان است.
 با این حساب، تقدیر خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان از عده ای با عنوان کارآفرین و اهدای لوح به واسطه مدعوین آن جلسه لزوما به معنی تقدیر روحانی از یک مفسد اقتصادی محسوب نمی شود. هرچند این اتفاق به سال 86 مربوط می شود.

ادعای روحانی مبنی بر صدور مجوز برج 33 طبقه توسط قالیباف

در بخشی دیگر از مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری، حسن روحانی، دیگر کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به انتقادات محمدباقر قالیباف در مورد تفکیک جامعه به 4درصد و 96 درصد ادعای دادن {مجوز} برج 33 طبقه به فردی که به گفته روحانی اموال مردم را غارت کرد، مطرح نمود.

روحانی خطاب به قالیباف گفت: شما مدام دنبال فقیر و غنی کردن هستند. مگر شما برج 33 طبقه را به همان آدمی که اموال مردم را غارت کرد و 3/8 میلیارد پول مردم را خورد، ندادید؟

قالیباف در پاسخ به این ادعای روحانی گفت: اگر بحث بلندمرتبه سازی را شما می‌گویید، این قانون دولت 4 درصدی است. وزارت راه شما، شورای عالی شهرسازی است. ما کار اداری آن را انجام می‌دهیم.

و اما واقعیت امر چیست و مجوز بلندمرتبه سازی چگونه صادر می شود؟

طبق ماده (5) قانون تأسيس شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران، مجوز بلندمرتبه سازی توسط کمیسیون ماده 5 صادر می شود.

تغييرات نقشه‌هاي تفصيلي اگر براساس طرح جامع شهري مؤثر باشد، بايد به ‌تأييد مرجع تصويب‌كننده طرح جامع (شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران يا مرجع تعيين‌شده از طرف شوراي عالي) برسد.

تبصره1ـ بررسي‌هاي فني اين كميسيون بر عهده كارگروه (كميته) فني كميسيون متشكل از نمايندگان كميسيون و مشاور طرح تفصيلي شهر است.

تبصره2ـ دبيرخانه كميسيون در سازمان مسكن و شهرسازي استان مي‌باشد.

تبصره3ـ در مورد شهر تهران معاونين ذي‌ربط وزرای مسكن و شهرسازي، كشور، نيرو، جهاد كشاورزي و معاونين رؤساي سازمان هاي حفاظت محيط‌زيست و ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و شهردار تهران (رئيس كميسيون) و همچنين رئيس شوراي اسلامي شهر تهران بدون حق رأي، اعضای كميسيون هستند.

محل دبيرخانه اين كميسيون در شهرداري تهران خواهد بود. جلسات كميسيون با حضور اكثريت اعضا رسميت يافته و تصميمات كميسيون حداقل با چهار رأي موافق معتبر است.

بنا بر تبصره 3 ماده 5  اعضای کمسیون مورد اشاره در تهران متشکل از معاونين ذي‌ربط وزرای مسكن و شهرسازي، كشور، نيرو، جهاد كشاورزي و معاونين رؤساي سازمان هاي حفاظت محيط‌زيست و ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و شهردار تهران (رئيس كميسيون) است و شهردار تهران صرفا یک رأی دارد.

البته گفتنی است، مجوز ساخت برج 33 طبقه در زمان استقرار دولت فعلی صادر نشده و اعضای شرکت کننده در کمیسیون ماده 5 نمایندگان دولت های نهم و دهم بوده اند.

با این حساب، ادعای روحانی مبنی بر صدور مجوز ساخت برج مذکور توسط شهردار تهران عملا نمی تواند با واقعیت منطبق باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳۶
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
فقط خواستید بگید جهانگیری و روحانی ادعای خلاف مطرح کردن ؟ نتیجه فرمایشات آقای قالیباف چی بوده ؟
ضمن اینکه یک مملکت 70 میلیونی چطور فقط 12 میلیون حاشیه نشین که غالبا" به کپر نشینها اطلاق میشه داشته باشه
ناشناس
|
Australia
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
عزیز من شهردار تهران و دولت نهم و دهم که همفکر و از یک جناح بودند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
خب بخشی از حاشیه نشین ها بیمه بوده اند
حمیدخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
گر حکم شود که مست گیرند ، در شهر هر آنکه هست گیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
صحبت های آقای جهانگیری خیلی زیرکانه و صد البته ناجوانمردانه بود.چرا....؟؟؟
در میان صحبت هایش اعلام کرد که اصلاح طلبان خانه نشین شده اند...من شما را به نتیجه انتحابات در مجلس اخیر سوق میدهم....(خانه نشینی برخی از اصولگرایان )بنابراین چنین نشده است-----نتیجه: مظلوم نمایی
تابته مظلوم نهایی یکی از تاکتیک های جریان اصلاح طلب هست... و موارد دیگر
بنده نه اصلاح طلب هستم و اصولگرا....
چون نمیدانم فرق این دو چه هست!!!
اگر این سوال را از طرفداران هر دو طیف بپرسین جوابها متناقض می باشد(دلیل: عدم روشنگری صریح و استفاده از فضای مبهم و نفه خود)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
تابناک خواهشا بقیه اش را هم بگو ....
آلودگی هوا
بافت فرسوده
مترو
آمار اشتغال
کارخانه کمپوست
و ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
این نیروگاه بیومس(biomas) رو هم پیگیری کنید ببینیم کجاست؟
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
یکی باید خود شما رو راستی آزمایی کنه
hamid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
گقتم اگر توصیه های رهبری با این نامزدها نبود اوضاع وخیم تر از سال 88 می شد و بگم بگم ها هم بیشتر.چون هر 3 نامزد اشتباهات مدیریتی و غیره زیاد داشتند و دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۹
استاد تشریف بیاورید منطقه ۲۲ و ببینید چه کسی مجوز برجهای بلند مرتبه را داده و به چه کسانی داده
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟