مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: برچسب های چراغ راهنما یا نشانگرهای تغذیه ای -که نشان دهنده میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی این محصولات است- تاکنون روی بیش از 80 درصد محصولات غذایی نصب شده است.
به گزارش ایرنا دکتر بهروز جنت افزود: برچسبهای چراغ راهنما در 6 ماهه نخست امسال نیز روی 20 درصد باقیمانده محصولات غذایی نصب خواهد شد و پس از پایان نصب این برچسبها ، اطلاع رسانی گستردهای در خصوص آنها صورت خواهد گرفت تا مردم بتوانند برای سلامت هرچه بیشتر خود، محصولات غذایی سالم تر را براساس این برچسبها انتخاب کنند.
وی اظهار داشت: مقرر شده در مورد نوع برچسبها نیز اصلاحاتی صورت گیرد بطورمثال برخی از این برچسبها خیلی ریز است و لازم است ویرایش و اصلاحی روی خود برچسبها انجام شود.
مدیر کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو یادآور شد: مهلت شرکتهای تولیدکننده برای نصب چراغ راهنما روی محصولات تمام شده و فقط برخی از آنها در انبار برچسب های قدیمی داشتند و تعدادی از آنها به معاونتهای غذا و دارو اعلام کردند تا همچنان از این برچسبهای قدیمی استفاده کنند تا آنکه آنها تمام شود و برچسب های جدید را جایگزین کنند.
گفتنی است با نصب چراغ راهنما یا نشانگرهای تغذیهای روی فرآورده های غذایی، مردم بر اساس رنگهای قرمز، زرد یا نارنجی و سبز که روی برچسب های انواع این محصولات نصب شده، می توانند برای سلامت خود تصمیم گیری کنند.
رنگ های مشخص شده روی برچسب های محصولات غذایی، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی را برای مردم مشخص می کند.
رنگ قرمز نشاندهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند. رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار است و رنگ سبز هم یعنی اینکه این خوراکی مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
همچنین نشانگرهای تغذیه ای علاوه بر داشتن اطلاعات یادشده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نیز نشان میدهد که در صورت عدم صحت یا نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی، محصول مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و قاچاق یا غیر مجاز به شمار می آید.