جمعی از چغندرکاران دشت مغان به دلیل آنچه که عدم دریافت خسارت ناشی از سرمازدگی چغندرشان عنوان میکنند، امروز مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعتراض کردند.
به گزارش فارس، پیش از ظهر امروز جمعی از کشاورزان چغندرکاران دشت مغان در استان اردبیل صبح امروز در پی عدم پرداخت خسارتهای خود ناشی از سرمازدگی آذرماه سال گذشته مقابل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعتراض کردند.
علی اکبر نوروز زاده به عنوان نماینده کشاورزان معترض در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: سرمازدگی و خسارت چغندر قند در دشت مغان همزمان با خسارات باغات مرکبات استان مازندران اتفاق افتاد، ولی نمیدانیم چرا آقای نوبخت برای مرکبات مازندران بودجه اختصاص داده و خسارات را پرداخت کردهاند، اما ما همچنان بلاتکلیف هستیم.
وی در پاسخ به سئوال فارس مبنی بر اینکه آیا محصولات شما بیمه شده بودند، گفت: بیمه به ازای هر 10 هکتار 200 هزار تومان به ما خسارت میدهد در حالی که ما در هر هکتار 7 تا 8 میلیون تومان خسارت دیدهایم.
این چغندرکار تصریح کرد: طبق برآوردهای انجام شده، مجموع چغندر آسیب دیده در زمین و دپو شده در انبارها 20 میلیارد تومان برآورد شده که 6.5 میلیارد تومان آن سهم کشاورزان و 13.5 میلیارد تومان مربوط به کارخانه قند مغان به عنوان بزرگترین کارخانه قند خاورمیانه میشود و ما به دنبال طلب 6.5 میلیارد تومانی خودمان هستیم.
نوروز زاده به این نکته هم اشاره کرد که کشاورزان این منطقه به حدی دچار ضرر و زیان شدهاند که از کشت مجدد باز ماندهاند که این موضوع در نهایت به ضرر تولید داخلی است.
این اعتراضات در حالی مطرح می شود که چغندر قند ردرکنار نیشکر به عنوان دو محصول استراتژیک در تولید شکر و خودکفایی داخلی محسوب می شود و افزایش تولید منجر به کاهش واردات شکر میشود.