قیمت نفت:

بررسی بازار نفت در هفته ای که گذشت

هفته گذشته بازار نفت با فراز و نشیب های فراوانی همراه بود. از یک طرف، کاهش تقاضای چین و عدم اطمینان از توانی اوپک در ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای نفت به وسیله قرار داد کاهش تولید و از طرف دیگر کاهش موجودی و تولید نفت آمریکا و همچنین احتمال تمدید قرارداد کاهش تولید برای ۶ ماهه دوم سال و آمادگی روسیه و عربستان برای پیوستن مجدد به این قرارداد اهم وقایعی بود که در هفته گذشته بازار نفت را تحت تاثیر خود قرار داد. در نهایت دیروز قیمت نفت به کمترین حد خود از اواخر ماه نوامبر رسید.
کد خبر: ۶۹۳۶۷۲
|
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۶ 13 May 2017
|
4559 بازدید
هفته گذشته بازار نفت با فراز و نشیب های فراوانی همراه بود. از یک طرف، کاهش تقاضای چین و عدم اطمینان از توانی اوپک در ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای نفت به وسیله قرار داد کاهش تولید و از طرف دیگر  کاهش موجودی و تولید نفت آمریکا و همچنین احتمال تمدید قرارداد کاهش تولید برای ۶ ماهه دوم سال و آمادگی روسیه و عربستان برای پیوستن مجدد به این قرارداد اهم وقایعی بود که در هفته گذشته بازار نفت را تحت تاثیر خود قرار داد. در نهایت دیروز قیمت نفت به کمترین حد خود از اواخر ماه نوامبر رسید.

به گزارش تابناک اقتصادی، روز گذشته در حالی بازار نفت به فعالیت های خود در هفته پایان بخشید که قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته  ۷ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۵۰.۸۴ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱ سنت افزایش نسبت به روز قبل، بشکه‌ای ۴۷.۸۴ دلار صورت گرفت.

بررسی بازار نفت در هفته ای که گذشت

این در حالی ست که در هفته گذشته که بازار بسته شد قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته  ۷۲ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۴۹.۱۰ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۰ سنت افزایش نسبت به روز قبل، بشکه‌ای ۴۶.۲۲ دلار صورت گرفت.

افزایش قیمت های دیروز به خاطر افزایش امید ها برای تمدید قرارداد کاهش تولید میان تولید کنندگان اوپک و غیر اوپک مبنی بر ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، و همچنین کاهش موجودی نفت آمریکا می باشد.

در آخرین روز بازار نفت یعنی روز جمعه، با کاهش موجودی آمریکا به کمترین حد خود از ماه فوریه و همچنین انتظار تجار نفت به تمدید قرار داد کاهش تولید اوپک، قیمت نفت تا این لحظه ثابت مانده است و نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته تغییری نداشته. این در حالی ست که دیروز پس از چنر هفته کاهش قیمت، نفت دوباره به بالای ۵۰ دلار بازگشت.

این در حالی ست که در روز سه شنبه هر دو قرار داد برنت و وست تگزاس اینترمدیت ۱.۲ درصد کاهش قیمت داشت، که دومین کاهش شدید قیمت از ۲۹ نوامبر می باشد، یعنی درست از همان روزی که اوپک برای کاهش تولید در نیمه اول سال توافق کرد. با اینکه قیمت ها پس از توافق اول اوپک برای کاهش تولید بلافاصله افزایش یافت، اما در هفته های اخیر شاهد آن هستیم که با افزایش تولید آمریکا، قیمت نفت شدیدا کاهش یافته است.

تحلیل گران صنعت نفت بر این عقیده اند که نفت خام آمادگی آن را دارد که دوباره افزایش قیمت چشمگیری داشته باشد. این افزایش قیمت را می تواند زمانی باشد که کشور های عضو و غیر عضو اوپک قرار داد کاهش تولید نفت را برای ۶ ماه دیگر تمدید کنند.

سران اوپک در ۲۵ ام ماه می قرار است در وین گرد هم آیند. این ۱۷۲امین نشست اوپک است و انتظار می رود، مهمترین موضوعی که در این جلسه به آن پرداخته می شود، بررسی ابعاد تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید نفت باشد. پیشتر عربستان سعودی و روسیه، تلویحا به قصد اوپک مبنی بر تمدید توافق خود با تولید کنندگان خارج از اوپک، برای کاهش عرضه نفت در نیمه دوم امسال اشاره کرده اند. این روشن ترین پیامی است که تاکنون از جانب اعضاء اوپک و خارج از آن درباره مسئله تمدید داده شده است.

انتظار می رود که موجودی نفت آمریکا در سال ۲۰۱۷ به بیش از آنچه که قبلا پیش بینی شده بود، یعنی ۹.۳۱ میلیون بشکه در روز، برسد. این در حالی ست که موجودی نفت این کشور در سال ۲۰۱۶ ۸.۸۷ میلیون بشکه نفت در روز بوده.

طبق آمار آژانس اطلاعات انرژی آمریکه، در هفته منتهی به ۵ می، موجودی نفت این کشور ۵.۳ میلیون بشکه کاهش داشته است و به ۵۲۲.۵ میلیون بشکه رسیده که کمترین مقدار از ماه فوریه است.

روز دوشنبه الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه با اعلام موضع پشتیبانی کشورش درباره تمدید قرارداد کاهش تولید نفت توسط تولید کنندگان پیشرو این محصول گفت این اقدام به تسریع بازگشت رونق به بازار کمک خواهد کرد.

نواک در اظهاراتی که توسط وزارت انرژی روسیه فرستاده شده است هیچ اشاره ای به مدت زمانی که قرار است این کاهش ها ادامه یابد نکرد. با این حال سخنگوی وزارت گفت یکی از گزینه هایی که توسط دولت روسیه مورد بحث قرار گرفته است تمدید کاهش ها تا حتی بعد از پایان سال است.

نوامبر گذشته سازمان کشورهای صادر کننده نفت و سایر تولید کنندگان از جمله روسیه متعهد شدند تا تولید خود را در نیمه اول امسال تا حدود 1.8 میلیون بشکه در روز کاهش دهند تا بدین وسیله بتوانند از بازار نفت حمایت کنند.

این در حالی ست که وزیر انرژی عربستان سعودی خاطر نشان کرد اوپک قرارداد کاهش خود را برای حداقل شش ماه دیگر تا انتهای 2017 و شاید هم بعد از آن تمدید خواهد کرد. در روز دوشنبه خالد الفلیح اعلام کرد "بنابر مشورت هایی که با اعضای شرکت کننده داشتم به این اطمینان رسیدم که توافق موجود برای نیمه دوم امسال و شاید هم بعد از آن تمدید خواهد شد"

خالد الفلیح به مخاطبان خود در کوالا لامپور گفت "من باور دارم که روزهای سخت را پشت سر گذاشته ایم و شاخص های متعدد نشان از حرکت بازار به سمت تعادل است. با این وجود ما شاهد رونق بازارها خواهیم بود"

تولید کنندگان از همان ابتدای قرارداد پیشبینی کرده بودند که شاید کاهش ها برای تعدیل کامل بازار نفت تمدید شود.

توافق اصلی اوپک برای تجدید نظر در سطح تولید در 30 نوامبر سال گذشته بدست آمد و در کنفرانس بعدی وزراء این گروه در 25 می مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟