پوتین: آنکارا میزبان مذاکره نظامی ایران، روسیه و ترکیه

کد خبر: ۶۹۴۹۰۸
|
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۴ 17 May 2017
|
4865 بازدید
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه تفاهم مسکو، تهران و آنکارا برای محدوده های کاهش تنش در سوریه ساز و کار مهمی با هدف تقویت آتش بس است، اعلام کرد که نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه مذاکرات نظامی مربوط به توافق انجام گرفته را در این کشور برگزار می کنند.

به گزارش ایرنا، پوتین در جمع خبرنگاران گفت: در مورد ایجاد چهار محدوده کاهش تنش در سوریه بسیار امیدوارم که نخستین دستاورد آن فراهم آمدن ابزار و ساز و کار موثری باشد تا آتش بس در این کشور حفظ و پایدار شود.
 
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز سه شنبه به نقل از سخنان رئیس جمهوری روسیه نوشت: در شرایط کنونی، تقویت آتش بس هدف اصلی است تا بر اساس آن شرایط سازش و آغاز روند حل و فصل سیاسی بحران این کشور فراهم شود.
 
وی گفت: اگر وضعیت مطابق برنامه پیش بینی شده پیش برود، می توان گفت به اهداف تعیین شده دست می یابیم، اما بدون آتش بس روند حل و فصل سیاسی آغاز نخواهد شد و به همین دلیل در مرحله کنونی باید برای این منظور(شکل گیری محدوده های کاهش تنش) اقدام کرد.
 
پوتین در باره اینکه چگونه می توان به این هدف دست یافت؟ اظهار کرد: در نشست اخیر آستانه به توافق (ایجاد محدوده های کاهش تنش) رسیدیم. در شرایط کنونی باید در سطح نظامی برای تحقق این ایده اقدام کنیم و در حال انجام آن هستیم. در نشست پیش روی آنکارا نیز نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه در این مورد گفت وگو می کنند و بدیهی است که با طرف سوری هم دائم در باره مسائلی مانند مرزهای محدوده های کاهش تنش و ساز و کار کنترل رایزنی می کنیم.
 
آتش بس فراگیر کنونی در سوریه که از 10 دی ماه سال گذشته با طراحی ایران، روسیه و ترکیه پشتیبان مذاکرات آستانه برقرار شده در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تائید قرار گرفته است و اجرای چهار منطقه امن مورد توافق سه کشور هم از 16 اردیبهشت عملیاتی شده است.
 
پوتین همچنین در ادامه گفت وگو با خبرنگاران در مورد واکنش آنکارا به همکاری مسکو با کردهای سوریه، گفت که با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در مورد این مساله گفت وگو کردیم و وی نگرانی خود را نسبت به این مساله اعلام کرد.
 
پوتین گفت: به اردوغان گفتم و اینجا نیز بدون اینکه رازی در میان باشد، اعلام می کنم، مانند برخی کشورها سلاح به کردهای سوریه نمی دهیم، زیرا آنان نیازی به دریافت تسلیحات از روسیه ندارند و از منابع دیگری برای تامین سلاح برخوردارند.
 
رئیس جمهوری روسیه در پایان اظهار کرد: اما با توجه به اینکه کردها یکی از نیروهای اصلی در وضعیت سوریه هستند، در عملیات نظامی ضدداعش شرکت می کنند و یکی از قدرتمندترین نیروها محسوب می شوند، به خود حق می دهیم با گروههای کرد سوری در ارتباط باشیم.
ایران، روسیه و ترکیه 14 اردیبهشت و در چهارمین مذاکرات سوری آستانه، تفاهم نامه ایجاد چهار منطقه امن در سوریه را امضا کردند که در برگیرنده مناطقی در استان های ادلب، بخش هایی از حمص، غوطه شرقی، درعا و قنیطره با هدف کاهش زودهنگام خشونت ها است.
 
توقف همه اقدام های جنگی بین طرف های مناقشه شامل نیروهای دولتی و معارضان پیوسته به آتش بس، تسهیل دسترسی ساکنان به کمک های انسانی، بازسازی زیرساخت ها، تامین شرایط ارائه کمک های پزشکی و بازگشت آوارگان نیز در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفته است.
 
ایجاد کمربند امنیتی برای جلوگیری از بروز وقایع و حوادث از جمله برخوردهای جنگی بین طرف های مناقشه در امتداد مرزهای مناطق کاهش تنش، فعالیت ایستگاههای بازرسی و گذرگاهها همراه مقرهای ویژه نظارت بر آتش بس از دیگر تدابیر پیش بینی شده است.
 
بنا به این تفاهم نامه، کشورهای ضامن روند مذاکرات آستانه (روسیه، ایران و ترکیه) متعهد می شوند، همه تدابیر لازم را در چارچوب تامین شرایط ایجاد مناطق امن برای تمامی طرف های مناقشه بکار گیرند. اقدام های لازم با هدف ادامه مبارزه ضدتروریستی علیه داعش، جبهه النصره و همه گروههای مرتبط با آنها اعمال می شود و همزمان تلاش ها برای پیوستن گروههای معارض به آتش بس ادامه می یابد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟