«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در نشست آمریکایی-اسلامی در حضور «ملک سلمان» پادشاه عربستان سخن گفت. ترامپ ابتدا از میهماننوازی سعودیها تعریف کرد و گفت که زبان از توصیف این میهماننوازی قاصر است.
به گزارش تابناک، رئیس جمهور آمریکا در جریان اجلاس با اعراب در ریاض ادعا کرد که هدفش تحقق صلح، امنیت و شکوفایی در این منطقه و دیگر نقاط جهان است.
وی در ادامه مدعی شد: هدف ما تحقق صلح، امنیت و شکوفایی در این منطقه و دیگر نقاط جهان است. این نشست در بهبود و تقویت امنیت متحدان ما نقش دارد. ما قراردادهایی به ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد دلار با سعودی ها امضا کردیم.باید یک اتحادی برای حل بحران های خاورمیانه و جهان تشکیل شود.
رئیس جمهور آمریکا افزود: مسلمان در مبارزه با تروریسم نقشی بزرگ دارند. برای تقویت امنیت متحدان خود که در ریاض حضور دارند، اقداماتی نظامی انجام خواهیم داد. قول داده ام که دوستی های مردم آمریکا را افزایش دهم و ائتلافات جدیدی ایجاد کنم.
وی در ادامه گفت: توافقات همکاری نظامی به ارتش سعودی کمک خواهد کرد که بیش از پیش ایفای نقش کند.
ترامپ افزود: امروز فصل جدیدی از روابط واشنگتن با ریاض آغاز می شود. دیدارهای من با ملک سلمان و ولیعهد و جانشین وی، تاریخی بود.
ترامپ مدعی شد: آمریکا به هیچ وجه تلاش نمی کند که سبک زندگی خود را بر دیگران تحمیل کند.
رئیس جمهور آمریکا بدون توجه به نقش این کشور در ایجاد گروه های تروریستی و به خاک و خون کشیدن مردم بی گناه منطقه در ژستی صلح طلبانه و خیرخواهانه ادعا کرد: جنگ علیه تروریسم دینی نیست اما این جنگ علیه جنایت ها است. زمانی که به قربانیان خشونت نگاه می کنیم، به دین آنها کاری نداریم. تروریست ها خدا را نمی پرستند بلکه بنده مرگ هستند. آمارها نشان می دهد که بیشترین قربانیان تروریسم در جهان، مسلمان هستند. این نشست آغازی برای صلح است نه فقط در خاورمیانه بلکه برای تمام جهان.
وی اضافه کرد: باید منطقه را به گونه ای جذاب برای سرمایه گذاران بسازیم. این منطقه دارای آثار دینی و فرهنگی بسیاری است.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنانش گفت: نشست های من با مقامات عربستان به ایجاد تعهد در همکاری عمیق میان دو کشور و همچنین تشکیل اتحاد برای حل بحران های خاورمیانه و تمام جهان منتهی شد.
ترامپ اضافه کرد: این نشست سرآغازی برای صلح در خاورمیانه خواهد بود و مرکز مبارزه با تروریسم، اعلامی آشکار به کشورهای اسلامی برای ایفای نقش در مبارزه با تروریسم است.
وی گفت: اکثر قربانیان تروریسم شهروندان عادی بوده و 95 درصد از قربانیان تروریسم نیز مسلمان هستند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنرانی خود در نشست ریاض گفت: باید گروه های تروریستی نظیر داعش، حزب الله، القاعده و حماس را تحت پیگرد قرار دهیم و عدم مقابله با تروریسم باعث انتشار گسترده آن خواهد شد.
وی افزود: مبارزه با تروریسم، مبارزه علیه دین نبوده بلکه مقابله با جرم است. مبارزه با تروریسم جنگ میان خیر و شر بوده و باید همگی در مقابله با تروریسم متحد باشیم.
رئیس جمهور آمریکا در بخشی از سخنان گفت: توافقنامه هایی که میان آمریکا و عربستان به امضا رسید ایجاد هزاران فرصت شغلی را تضمین می کند.
وی گفت: عربستان سرزمین مقدس ترین مکان هاست و مسیر مبارزه با تروریسم از این سرزمین مقدس آغاز می شود و ما به دنبال صلح و نه جنگ هستیم.
ترامپ اضافه کرد: عربستان و ائتلاف منطقهای اقدام بزرگی علیه شورشیان در یمن انجام دادند.
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: حزب الله سازمانی تروریستی بوده و باید در برای جلوگیری از کشته شدن بی گناهان از هر طائفه ای در کنار یکدیگر قرار بگیریم.
ترامپ در ادامه سخنرانی خود گفت: همه در منطقه خاورمیانه باید از زندگی با کرامت و مساوی بهره مند باشند و از رهبران دینی میخواهم که در توضیح افکار اشتباه تروریستی مشارکت داشته باشند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنرانی خود به سخنان ضد ایرانی پرداخت و گفت: نظام ایران مسئول بی ثباتی در خاورمیانه بوده و نظام این کشور تسلیحات سازمان های تروریستی را تامین می کند.
وی افزود: نظام بشار اسد به کمک ایران توانست علیه مردم خود مرتکب جنایت شود و ملت ایران به دلیل تلاش رهبران این کشور در مسیر تروریسم در یأس به سر می برند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه سخنرانی خود در نشست ریاض گفت: باید جلوی ایران در تامین مالی سازمان های تروریستی را بگیریم. ملت هایمان در انتظار پاسخ و اقدامات ما در زمینه صلح هستند.
اظهارات ضد ایرانی پادشاه سعودی
«سلمان بن عبدالعزیز» نیز در افتتاحیه نشست «سران اسلامی-آمریکایی» در ریاض با اتخاذ مواضع تند و شدیداللحن، ایران را حامی اصلی تروریسم در منطقه خواند.
شاه عربستان که در حضور ترامپ و دیگر سران عربی و کشورهای اسلامی در ریاض سخنرانی میکرد، بعد از سخنانی در باب همزیستی و ویژگیهای مسالمتآمیز دین اسلام، بشدت ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد.
بنا بر ادعای سلمان، ایران از زمان شکلگیری انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، به «نوک پیکان تروریسم» در منطقه تبدیل شده است.
در حالی که بیشتر اعضای تکفیری و تروریستی داعش و دیگر گروههای تروریستی در سوریه و عراق و منطقه ملیت عربستانی دارند، سلمان تأکید کرد که ایران از طریق گروههای مسلح در منطقه در حال توسعه تروریسم است.
وی ایران، حزب الله، حوثیها، داعش و القاعده را مشابه هم خواند و تاکید کرد که «ما در مقابله با تروریسم موفق عمل کردیم.»
ملک سلمان تصریح کرد: ایران قوانین بین المللی بویژه قوانین مربوط به حسن همسایگی را رعایت نمی کند. رژیم ایرانی برای گسترش طایفهگری با همکاری گروه های حامی خود اقدام می کند.
شاه عربستان در این سخنان از تاسیس مرکزی جهانی برای مقابله با تروریسم خبر داد و مدعی شد که ایران همه قوانین بینالمللی در خصوص همجواری بیتوجه بوده است.
سلمان بن عبدالعزیز حل مسئله فلسطین را ضروری توصیف کرد و گفت که این مسئله خواستهای ضروری و عادلانه است.