مرگ در راه ترک اعتياد

کد خبر: ۷۰۳۵۴۴
|
۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸ 14 June 2017
|
5813 بازدید
|
۲
روايت مرگ کامران يکي از روايت‌هاي افرادي است که قرباني کمپ‌هاي غير قانوني و غير اصولي شده‌اند. طي سال‌هاي اخير کمپ‌هاي غير مجاز ترک اعتياد همواره خبرساز بوده‌اند.

به گزارش روزنامه وقایع اتفاقیه، زماني که به داخل منزل کامران رفتيم، آنجا شبيه محل زندگي ارواح و تمام ديوارها سياه بود. کامران را به داخل خودرو برده و به کمپ انتقال داديم، کامران داخل خودرو تقلا مي‌کرد که دوستان من چندين ضربه به او زدند. زماني که به کمپ رسيديم کامران مقابل در حالش بد شد که با اورژانس تماس گرفتيم اما کامران جان خودش را از دست داده بود.» روايت مرگ کامران يکي از روايت‌هاي افرادي است که قرباني کمپ‌هاي غير قانوني و غير اصولي شده‌اند. طي سال‌هاي اخير کمپ‌هاي غير مجاز ترک اعتياد همواره خبرساز بوده‌اند. تاکنون معتادان زيادي در جريان درگيري يا سوءمديريت گردانندگان اين کمپ‌ها دچار حادثه شده يا جان خود را از دست داده‌اند. در اين ميان، سازمان‌هاي نظارتي نيز درصدد تعطيل‌ کردن اين مراکز بوده اما کمپ‌هاي غير قانوني همچنان فعال هستند و روز به‌ روز بر تعدادشان افزوده مي‌شود.

مرگ در کمپ اعتياد


خبر مرگ مشکوک يک مرد جوان به نام کامران از سوي مأموران کلانتري ۱۴۲ کن به بازپرس امور جنايي تهران اعلام شد. بنا بر اظهارات مأموران چند پسر جوان براي انتقال کامران به کمپ ترک اعتيادي اقدام کرده بودند اما مقابل در کمپ اعتياد کامران جان خودش را از دست داده بود. همچنين شواهد حاکي از آن بود که کامران مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. دقايقي پس از اعلام خبر، قاضي دشتبان، بازپرس ويژه قتل پايتخت، به همراه اکيپ تشخيص هويت آگاهي تهران در محل اعلام خبر حاضر شدند. بررسي اکيپ صحنه جرم و کارشناسان پزشکي قانوني نشان داد که دستان کامران قبل از مرگ بسته شده و همچنين آثار ضرب و شتم و شوکر روي بدن او مشهود بود. در جريان رسيدگي اوليه به پرونده، چهار پسري که کامران را به کمپ منتقل کرده بودند، بازداشت و به دادسراي امور جنايي تهران منتقل شدند.

تناقض‌گويي متهمان


بهرام يکي از متهمان اين پرونده در اظهاراتش به بازپرس گفته است: «من و ديگر متهمان بازداشت‌شده چندين سال قبل، از اعتياد رهايي يافته و خدمتگزار کمپ بوديم. روز گذشته برادر کامران تماس گرفت و از مسئولان کمپ خواست تا کامران را به کمپ ببريم که من، شايان، پژمان و حامد به محل زندگي کامران رفتيم. زماني که آنجا رسيديم برادر کامران گفت که کامران خطرناک است و چندين چاقو در منزل نگهداري مي‌کند. ممکن است در جريان بردن او به کمپ به شما حمله کند و برايتان مشکلي ايجاد شود. برادر کامران به ما اسپري اشک‌آور داد اما ما اسپري را نگرفتيم. زماني که به داخل منزل کامران رفتيم، آنجا شبيه محل زندگي ارواح و تمام ديوارها سياه بود. کامران را به داخل خودرو برده و به کمپ انتقال داديم. کامران داخل خودرو تقلا مي‌کرد که دوستان من چندين ضربه به او زدند. زماني که به کمپ رسيديم کامران مقابل در حالش بد شد که با اورژانس تماس گرفتيم اما کامران جان خودش را از دست داده بود.»

اظهارات بهرام در حالي مطرح شد که ساير متهمان بازداشت‌ شده اظهارات متفاوت و ضد و نقيضي مطرح کردند. همچنين تمامي متهمان بازداشت‌ شده مدعي بودند که برادر کامران اسپري اشک‌آور را در اختيارشان قرار داده اما برادر کامران مدعي بود متهمان خود اسپري اشک‌آور و شوکر حمل مي‌کردند. پس از اين اظهارات بازپرس شعبه دهم دادسراي امور جنايي تهران دستور بازداشت متهمان را صادر کرد و آنها را براي ادامه تحقيقات در اختيار مأموران اداره آگاهي تهران قرار داد.

خانواده‌ها به کمپ غير قانوني مراجعه نکنند


سعيد صفاتيان، رئيس کارگروه کاهش تقاضاي اعتياد مجمع تشخيص مصلحت نظام معتقد است نخستين گام، ‌مراجعه‌ نکردن خانواده‌ها به اين کمپ‌هاست. او معتقد است وقتي مردم ميلي به استفاده از مراکز غير مجاز نداشته باشند، اين کمپ‌ها خود به‌ خود تعطيل خواهند شد. وي در گفت‌وگويي با همشهري به آسيب‌شناسي کمپ‌هاي غير مجاز ترک اعتياد پرداخته است. او در مورد راه‌اندازي کمپ ترک اعتياد و افراد واجد شرايط راه‌اندازي به همشهري‌آنلاين گفته است: «صدور مجوز براي کمپ‌هاي ترک اعتياد بر عهده سازمان بهزيستي است و اين سازمان بر اساس دستورالعمل‌هايي که وجود دارد، اقدام مي‌کند. معمولا افرادي که دنبال گرفتن مجوز کمپ‌هاي ترک اعتياد مي‌روند، معتادان بهبوديافته هستند که خودشان سال‌ها با اعتياد دست و پنجه نرم کرده و تصميم گرفته‌اند که به ديگران کمک کنند. اين تجربه در ساير کشورها نيز وجود دارد که از افراد بهبوديافته براي کمک به ديگران استفاده مي‌شود اما در اين بين نبايد فراموش کرد که بايد سوابق اين افراد نيز مورد بررسي قرار گيرد تا مثلا اينها سابقه‌دار نباشند. نکته ديگري که در اين ميان وجود دارد راه‌اندازي کمپ‌هاي ترک اعتياد غير مجاز است که در سال‌هاي اخير رشد‌شان چشمگير بوده است. به‌ نظر مي‌رسد يکي از دلايل ايجاد اين کمپ‌ها سخت‌گيري براي اعطاي مجوز باشد؛ يعني هر چه براي راه‌اندازي کمپ‌هاي مجاز سخت‌گيري بيشتري شود احتمال ايجاد کمپ‌هاي غير مجاز بيشتر شده و افراد براي رفتن به اين سو بيشتر ترغيب مي‌شوند.»

او در پاسخ به اين سؤال که کمپ‌هاي غير مجاز در چه بستري ايجاد مي‌شوند، مي‌گوید: «يکي از اين بسترها ممکن است درمان ناموفق اعتياد در کمپ‌هاي مجاز، آن‌ هم به دلايلي جز روش درمان اين کمپ‌ها باشد و همين موضوع خانواده‌ها را به امتحان‌ کردن ساير کمپ‌ها از جمله کمپ‌هاي غير مجاز سوق مي‌دهد. عامل ديگري که موجب راه‌اندازي کمپ‌هاي غير مجاز مي‌شود، شرايط سخت براي اخذ مجوز راه‌اندازي کمپ است. نکته ديگر شرايط بعضا سخت برخي کمپ‌هاي مجاز درباره پذيرفتن معتادان است.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۴
کاش روشتشخیص قانونی از غیر قانونی را هم میگفتین.
جانباز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۶
لطفا سانسور نکنید پیام را انعکاس دهید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟