کمیته آموزشوپرورش مجلس شورای اسلامی با حضور مسئولان پلیس فتا و آموزشوپرورش ماجرای خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی را بررسی کردند و در حالیکه برخی اعضا از صحت امتحانات خبر میدهند برخی دیگر افشای آن را مطرح میکنند.
به گزارش تسنیم، امتحانات خرداد دانشآموزان در شرایطی تمام شد که برخی از آنها نسبت به لو رفتن سؤالات امتحانات نهایی معترضند، همین مسئله منجر به ورود پلیس فتا به ماجرا و دستگیری برخی افراد در این رابطه شد.
بحث خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی به جهت اهمیت آن و سهم 30 درصدی نمرات در کنکور 96 باعث شد تا مجلس شورای اسلامی نیز به بررسی موضوع بپردازد و در همین رابطه کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی با تشکیل جلسه به بررسی موضوع خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی پرداخت.
در همین رابطه حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در رابطه با جلسه اخیر کمیته آموزشوپرورش مجلس با حضور مسئولان آموزش و پرورش و پلیس فتا درباره لو رفتن سوالات امتحانات نهایی گفت: در این جلسه تمامی مواردی که در ارتباط با لو رفتن سوالات در فضای مجازی مطرح شده بود، بررسی شد. در مجموع نظرات، پلیس فتا با قدرت اعلام کرد؛ سوالهایی که در فضای مجازی قبل از امتحان پخش شده بود، مربوط به سالهای قبل بوده و تنها عنوانش تغییر کرده و سال 96 بر
سربرگ آن نوشته شده است که در این رابطه چندین نفر در اقصی نقاط کشور دستگیر شدند.»
وی با اشاره به اینکه بیش از 100 نوع سوال در رشتههای متخلف در ابتدای خرداد تا پایان امتحانات طرح میشود، اظهار داشت: «با این حجم سوال، هر لحظه ممکن است در گوشهای تخلفی صورت گیرد، اما اینکه این تخلفات تاثیری روی امتحانات گذاشته یا خیر، اینطور نبوده است.»
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با بیان این مطلب که امکان تکرار سوالات سالهای قبل در امتحانات هر سال وجود دارد و این مساله طبیعی است، ادامه داد: «البته ممکن است قبل از ساعت شروع امتحانات یعنی 8 صبح، مدرسهای براساس تعداد دانش آموزان، یک ربع یا بیست دقیقه زودتر سوالات را توزیع کرده باشد و در این فاصله دانشآموزی از سوالات عکس گرفته و اقدام به انتشار آن در فضای مجازی کند که البته در این موارد افرادی دستگیر شدهاند.»
اما روایت این جلسه از سوی عضو دیگر کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس بدین شرح است:
جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به موارد مطرح شده در این جلسه گفت: با توجه به اینکه ضریب معدل دانشآموزان در آزمون کنکور موثر است، لذا کمیسیون آموزش مجلس به عنوان کمیسیون تخصصی به موضوع لو رفتن سئوالات امتحانات نهایی متوسطه ورود کرد.
وی با بیان اینکه گزارشهایی درباره لو رفتن سئوالات امتحانات دوره متوسطه به کمیسیون آموزش مجلس ارسال شده، افزود: در جلسه اخیر کمیسیون آموزش موضوع لو رفتن سوالات امتحانات دوره متوسطه با حضور مسئولان آموزش و پرورش، پلیس فتا و همچنین اولیای دانشآموزان بررسی شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: براساس گزارش پلیس فتا و گزارشهایی که به کمیسیون واصل شده و شهادت اولیای دانشآموزان مشخص شد که سوالات امتحانات دوره متوسطه افشا شده است.
کوچکینژاد با تاکید بر اینکه تاکنون آمار دقیقی از اینکه لو رفتن سوالات به صورت فراگیر بوده یا تنها در چند شهرستان و یا یک استان جنوبی کشور بوده، وجود ندارد، گفت: قرار است در اولین جلسه کمیسیون آموزش پس از سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه، موضوع فراگیر بودن و یا اینکه در چه شهرستانها و استانهایی سوالات لو رفته با حضور مسئولان پلیس فتا و آموزش پرورش بررسی شود.
به گزارش تسنیم، دانشآموزان و معلمان براساس برخی مدارک مدعی لو رفتن سوالات امتحانات نهایی هستند که این موضوع ضرورت ورود پلیس فتا و مجلس به ماجرا را جدیتر میکند اما هنوز مسئولان مربوطه در رابطه با لو رفتن سوالات امتحانات نهایی به جمعبندی واحدی نرسیدهاند.
در همین رابطه پلیس فتا با تاکید بر اینکه در تمام بررسیهای انجام شده پلیس فتا، هیچ مستنداتی مبنی بر صحت ادعای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی به دست نیامد، عنوان کرده است: در تحقیقات انجام شده پلیس، سه نفر کلاهبردار که مدعی فروش سوالات امتحانات نهایی بودند شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شد ادعای این افراد مبنی بر داشتن سوالات اصلی، کذب است و این افراد با وعدههای دروغ از دانشآموزان کلاهبرداری میکردند.
نمایندگان مجلس نیز در رابطه با لو رفتن سوالات امتحانات نهایی اظهار نظرات متفاوت و متناقضی را دارند، به هر حال به نظر میرسد با توجه به مستندات دانشآموزان و صحبتهای برخی معلمان در رابطه با فروش سوالات امتحانات نهایی در فضای تلگرام به نظر میرسد نیاز است تا مسئولان مربوطه با بررسی بیشتر و دقیقتر به این مسئله وارد شوند چرا که نمرات امتحانات نهایی سرنوشت ورود دانشآموزان به دانشگاهها را نیز تعیین میکند.