به دنبال حملات گسترده باج افزار پتیا در اروپای شرقی و احتمال وجود اغراض سیاسی در پس این حمله، ناتو اعلام کرده که واکنش به این موضوع را بررسی میکند.
به گزارش فارس به نقل از ورج، مرکز دفاع سایبری ناتو بیانیه ای صادر کرده و ادعا کرده که این حملات احتمالا توسط یک بازیگر دولتی یا توسط گروهی که مورد حمایت یک دولت بوده اند، انجام شده است.
این بدان معناست که ناتو حملات یاد شده را اقدام جنگی تلقی می کند. بر طبق ماده 5 معاهده واشنگتن ناتو می تواند در برابر چنین اقدام جنگی به منظور حمایت از متحدان خود واکنش نظامی نشان دهد.
کارشناسان می گویند با توجه به اینکه به دنبال حمله مذکور سیستم های مهم دولتی هدف قرار گرفته اند، این کار را می توان به معنای نقض حاکمیت دولت ها تلقی کرد. لذا دولت های هدف حمله می توانند خواستار اقدام متقابل شده و به این منظور به پیمان های سیاسی و نظامی که در آنها عضویت دارند، متوسل شوند.
تصمیم گیری نهایی در این زمینه منوط به شناسایی ماهیت اصلی عوامل طراحی حمله باج افزار پتیاست. این باج افزار با حمله به دهها نهاد دولتی و خصوصی در اوکراین فایل های کلیدی ذخیره شده بر روی رایانه ها را رمزگذاری کرده و از دسترس خارج کرد.
اوکراین رسما روسیه را به دخالت در طراحی باج افزار پتیا و سازماندهی حملات آن متهم کرده است، اما روسیه این اتهامات را بی اساس دانسته و رد کرده است.