نامه چند چهره برجسته جهان به پوتین و ترامپ

کد خبر: ۷۰۹۷۱۴
|
۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲ 06 July 2017
|
5143 بازدید
چند چهره برجسته جهان در آستانه برگزاری اجلاس سران گروه- ۲۰ در هامبورگ آلمان با انتشار نامه‌ای سرگشاده از رؤسای جمهور روسیه و آمریکا خواستند تا مخاصمه را کنار بگذارند.

به گزارش مهر، چند چهره برجسته نظامی، علمی و دیپلماتیک از کشورهای روسیه، فرانسه، آلمان، انگلیس و لهستان با انتشار نامه ای سرگشاده با عنوان «چگونگی مدیریت صلح سرد میان روسیه و غرب» که یک نسخه از آن در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است از ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهور دوکشور روسیه و آمریکا خواستند تا رویکرد مخاصمه را کنار گذاشته و با یکدیگر همکاری کنند.

بر این اساس، شبکه رهبری اروپا (ELN) با اتخاذ ابتکاری دیپلماتیک به تشکیل «گروه اقدام با محوریت همکاری در اروپائی بزرگتر» نمود و در آستانه برگزاری اجلاس سران گروه ۲۰ موسوم به «جی- ۲۰» در هامبورگ آلمان، با تنظیم نامه ای آن را به رؤسای جمهور دو کشور مذکور ارسال می کنند تا چگونگی مدیریت «صلح سرد» میان مسکو و غرب و نیز کاهش مخاطرات نظامی میان طرفین را به آنها گوشزد نماید.

نام برجستگانی از قبیل «ایگور ایوانف» (Igor S. Ivanov) وزیر خارجه اسبق روسیه، «دس برون» (Des Browne) وزیر دفاع اسبق انگلستان، «ادم دانیل راتفلد» (Adam Daniel Rotfeld) وزیر خارجه پیشین لهستان، «حکمت چتین» (Hikmet Çetin) وزیر خارجه اسبق ترکیه، «مَلکوم ریفکیند» (Malcolm Rifkind) وزیر خارجه و دفاع اسبق انگلیس و ... به عنوان تنظیم کنندگان این نامه مشهود است.

این افراد از سران دو کشور خواسته اند تا از بکارگیری زور علیه یکدیگر خودداری کرده، رویکرد احتیاطی و محدودتری را در قبال آرایش پتانسیل های نظامی توسط همه کشورها در حوزه اروپا- آتلانتیک به کار ببندند و بالاخره از فرصت های موجود به منظور کنترل تسلیحات و اعتمادسازی متقابل بهره گیرند.

امضاء کنندگان نامه مذکور از این رهبران نظامی و سیاسی خواسته اند تا دست کم به صورت ضمنی بر ۴ نکته اساسی زیر توافق کنند.

* درگیری میان روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برنده ای نداشته و نباید به وقوع بپیوندد. همچنین هرگونه تلاش برای دست یابی به اهداف سیاسی با استفاده از تهدید و یا زور بیهوده و بی فایده خواهد بود.

* تلاش ها برای حصول توافق نظامی در اروپا و یا هر یک از مناطق مرتبط از طریق توسعه و یا استقرار سیستم های تسلیحاتی جدید در نهایت رَه به جائی نمی برند؛ چرا که سایر کشورها به مقابله با چنین تحرکاتی خواهند پرداخت.

* مخاطرات شدیدی در روابط بازدارنده‌ی فاقد مدیریت و بدون سازمان دهی وجود دارند که ممکن است به تشدید ناخواسته تنش ها نیز منتهی گردند.

* فقدان یک توافق رضایت بخش دوجانبه در باب تثبیت روابط طرفین دارای تبعات منفی بر اولویت های ملی هر یک از کشورهای متبوع از قبیل رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی خواهد بود.

لذا مطابق با ارزیابی اعلام شده، پیشنهادات زیر در این نامه مطرح می شوند:

۱- بررسی تصمیمات ملی درباره داشته های دفاعی و استقرار ادوات جدیدی که موجب تنش هائی در اروپا می شود

۲- رعایت الزامات طرفین در خویشتنداری که در قانون ایجاد روابط ناتو- روسیه نیز آمده است

۳- حفظ و تضمین اجرای کنترل تسلیحات کنونی و توافق پیرامون اعتمادسازی

۴- جستجو برای یافتن فرصت هائی پیرامون توافقاتی در خصوص کنترل تسلیحات

۵- آغاز گفتگوهای کارشناسی جامع درباره شرایط ثبات راهبردی در اروپا

در پایان این نامه، امضاء کنندگان تصریح کردند که فراتر از تثبیت روابط متخاصمانه کنونی، اجرای رایزنی هائی منظم درباره آینده نظم امنیتی در اروپا در طولانی مدت باید به عنوان اولویت مورد توجه قرار گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟