بیش از ۴۶۰ نفر از کنشگران حوزههای مختلف اجتماعی در بیانیهای خواستار لغو طرح «کارورزی» شدند.
به گزارش مهر، دولت یازدهم در روزهای پایانی کار خود به منظور کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال «برنامه اشتغال فراگیر» را به اجرا گذاشته است که طی آن قرار است، فارغالتحصیلان دانشگاهی بهعنوان کارورز بدون تعهد کارفرما به استخدام، مشغول کار در بنگاهها و شرکتهای تولیدی و خدماتی شوند. این طرح از همان ابتدا مورد انتقاد جامعه دانشگاهی، کارگری و مدنی قرار گرفت.
در آخرین رویداد مرتبط به اعتراضات گسترده به این طرح،بیش از ۴۶۰ نفر از کنشگران حوزه های مختلف اجتماعی از جمله یوسف علی اباذری، محمد مالجو، فریبرز رییسدانا، مراد فرهادپور، پرویز صداقت، فریدا آفاری و ناصر زرافشان در بیانیهای خواستار الغای فوری و صریح طرح «کارورزی» و طرحهای مشابه آن نظیر «مهارتآموزی در محیط کار» شدهاند و از آحاد جامعه درخواست کردند، نسبت به تصویب و اجرا شدن چنین طرحهایی تحت عنوان شعار «خارج کردن جامعه از بحران» اعتراض کنند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما امضاکنندگان این بیانیه ضمن تأکید بر ماهیت استثماری «برنامه اشتغال فراگیر» (بهویژه طرح کارورزی) اعلام میکنیم که این طرح هدفی جز تأمین نیروی کار بسیار ارزان و بیثبات برای سرمایهگذاران خارجی و داخلی ندارد و پیامد آن افزایش ناامنی شغلی و تضعیف بیش از پیش سطح زندگی برای طبقات فرودست است.»
به اعتقاد امضاکنندگان این بیانیه طرح «کارورزی» شرایط کاری را برای کارگران شکننده و بیثبات میکند و با اجرای چنین طرحی، کارفرما به راحتی میتواند کارگران موقت را که قراردادهای بیثبات و وضعیت بیمهی نامشخصی دارند، اخراج و به جای آنها، کارورزان ارزانقیمت را جذب کند.
در ادامه این بیانیه همچنین عنوان شده است: «ما با صراحت اعلام میکنیم که مشکل طرح کارورزی- و طرحهای مشابه- به هیچ عنوان محدود به نواقص آییننامهای و حقوقی نیست؛ بلکه این طرح از اساس استثماریست و مشکلات آن ریشهایتر است و پیامدهای اجتماعیِ آن فاجعه به بار میآورد. بی تردید قانون کار کنونی، خود بخشی از مشکلات وضعیت کارگران ایران است. به کار گماردن دانشآموختگان دانشگاهی به مدت چهار تا شش ماه- بی هیچ تضمینی برای استخدام- و سپس جایگزین کردن چند دانشآموختهی دیگر، تنها آمارهای مقطعی بیکاری را کاهش میدهد. از طرفی، طرح «کارورزی» تنها فرافکنی بحران در آموزش عالی و سرپوشگذاشتن بر آن است.»
در پایان این بیانیه نیز آمده است: «با استناد به تمام دلایل فوق و در همراهی با اعتراضات گستردهی اقشار مختلف، که آماج حملات چنین طرحهایی هستند، ما امضاکنندگان این بیانیه خواستار لغو «طرح کارورزی» هستیم. همچنین از آحاد جامعه میخواهیم تا نسبت به تصویب و اجرا شدن چنین طرحهایی تحت عنوان شعار «خارج کردن جامعه از بحران» اعتراض کنند. اینگونه طرحهای ضداجتماعی و سودمحور، نه تنها با کرامت و زیست انسانیِ کارگران، دانشجویان و بیکاران، که با قوانینی چون قانون کار که حداقل پشتوانههای حمایتی از نیروی کار را تأمین میکنند، مغایرت دارند. در نتیجه خواست فوری و صریح ما الغای طرح کارورزی و طرحهای مشابه آن نظیر «مهارتآموزی در محیط کار» است. ما مصرانه از معلمان، پرستاران، کارگران، دانشجویان و تمامی متعهدان به آرمان برابری و عدالت میخواهیم در برابر این حملات غیرانسانی به نیروهای کار بایستند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.