وزارت نیرو اوج مصرف برق دیروز را 53 هزار و 162 مگاوات اعلام کرد که نسبت به روز پیش از آن (جمعه) 6 هزار و 600 مگاوات افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، نگاهی به مصرف برق دیروز صنایع و مقایسه آن با روز جمعه نشان می دهد فقط 300 مگاوات از افزایش بار مصرفی مربوط به این بخش است.
به عبارت دیگر می توان گفت دیروز مصرف برق در بخش غیرمولد کشور، حدود 6 هزار و 300 مگاوات افزایش یافت.
کارشناسان صنعت برق معتقدند افزایش هر یک هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور بیش از 20 هزار میلیارد ریال هزینه بر این صنعت تحمیل می کند.
برآوردها حاکی از این است که در چهار سال گذشته حدود هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولیدی نیروگاه های کشور افزوده شده؛ ظرفیتی که با احتساب هزینه های توزیع و انتقال برق نیروگاهی بیش از 200 هزار میلیارد ریال برای وزارت نیرو هزینه در بر داشته است.
به عبارتی دیگر، در چهار سال گذشته برای پوشش میزان افزایش مصرف برق کشور بویژه در اوج مصرف تابستان بودجه ای به اندازه کل بودجه عمرانی کشور هزینه شده است اما پاسخگوی رشد شتابنده میزان مصرف نیست.
آمارها نشان می دهد 20 هزار مگاوات از مصرف برق کشور مربوط به استفاده بی رویه از وسایل سرمایشی در کشور است که بیشتر آنها از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.
به گزارش ایرنا، وزیر نیرو چندی پیش در مراسم بهره برداری مشترک 59 طرح ساخت، توسعه و بهینه سازی شبکه های انتقال و فوق توزیع شرکت برق منطقه ای تهران اعلام کرد: مهمترین مساله این روزهای وزارت نیرو، رشد بالای مصرف برق است؛ این رشد وجود یک بیماری در ساختار اقتصادی کشور را نشان می دهد که باید علاج شود.
«حمید چیت چیان» تاکید کرد این افزایش مصرف با دلایلی از جمله افزایش درجه حرارت، رشد فعالیت واحدهای صنعتی و ازدیاد جمعیت قابل توجیه نیست.
وزیر نیرو افزود: روند رشد مصرف برق نشان می دهد صنعت برق ایران با توجه به مجموعه شرایطی که در آن فعالیت می کند، هر ساله باید پاسخگوی رشد حدود هشت درصدی در کل کشور باشد.