وزیر پیشنهادی نیرو در دولت دوازدهم بر ضرورت استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر تاکید کرد و گفت: اینکه بتوانیم از نظر مصرف به حدی برسیم که با توجه به محدودیت ها کمترین مصرف را داشته باشیم اقدام قابل قبولی است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نشست فراکسیون اشتغال امروز دوشنبه (23 مردادماه) با حضور حبیب الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو در دولت دوازدهم برگزار شد.
حبیب الله بیطرف بعد از استماع صحبت های نمایندگان در توضیح برنامه های خود، گفت: یکی از مسایل مهم کشور تداوم تولید و گسترش آن و همچنین افزایش اشتغال برای جوانان تحصیل کرده و پر انرژی کشور است؛ در این راستا وزارت نیرو در طرح ها و برنامه های توسعه ای خود به طور مستقیم و غیر مستقیم مانند پروژه های سد سازی، نیروگاه ها و خطوط انتقال، اشتغال ایجاد خواهد کرد.
وی یادآور شد: از سویی دیگر برای چرخیدن چرخ صنعت و معدن، توجه به خدمات زیربنایی مانند برق و آب، یکی از ضرورت ها است و ما باید بتوانیم برق و آب مطمئن و پایدار برای صنعت تامین کنیم که برای رسیدن به این هدف، از شرکت های صنعتی و واحدهای تولیدی باید حمایت کنیم تا با فعال بودن این شرکت، شاهد اشتغال مفید و صدور خدمات آنها به کشورهای دیگر باشیم.
وزیر پیشنهادی نیرو یادآور شد: واقعیت آن است که خدمات وزارت نیرو در بخش اشتغال تاثیرگذار است و باید با جهت گیری توسعه اشتغال در ایران فعالیت های خود را با کیفیت بالاتر انجام دهیم.
بیطرف درباره برنامه های وزارت نیرو در زمینه انرژی های نو، تاکید کرد: این زمینه، یک فاز جدید از فعالیت بخش انرژی در ایران است که پتانسیل خوبی در این حوزه وجود دارد که می توان از آن بهره گرفت.
وی افزود: تا قبل از برجام حتی در زمینه فناوری ساخت مولدهای بادی نیز هیچ کشوری حاضر به حمایت از ایران نبود به همین دلیل پژوهشگاه نیرو، پروژه بومی سازی مولد بادی را در دست گرفت و حال این موارد نشان می دهد که زمینه برای توسعه وجود دارد و باید انتقال فناوری نیز ظرفیت سازی شود.
وزیر پیشنهادی نیرو یاداور شد: از سویی دیگر بحث اقتصادی نیز بسیار حائز اهمیت است؛ متوسط قیمت تمام شده انرژی برق از مولد بادی حدود 300 تا 350 تومان است و از خورشیدی بین 600 تا 800 تومان شده است درحالی که در حال حاضر فروش برق در کشور حدود 70 تومان است و این فاصله رقم قابل توجهی است و باید برای آن راهکاری پیدا کرد.
بیطرف تصریح کرد: توان دولت محدود است و صنعت برق نیز به نوعی ورشکسته شده و با بلایی که در دولت نهم و دهم بر سر صنعت برق آمده باید راجع به آن فکری کرد و راهکاری برای آن درنظر گرفت.
وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه در زمینه قیمت ها به دنبال راهکار اساسی هستیم، گفت: تلاش داریم تا سیستم نهاد تنظیم مقررات در بخش برق و آب را با رویکرد محلی و منطقه ای برقرار کنیم تا هزینه های تولید و انتقال توزیع تامین شود و از سویی فشار بر مردم نیز تحمیل نگردد.
وی درباره برنامه وزارت نیرو در حوزه مهار آب ها، افزود: مهار آب در بخش زیرزمینی دچار بحران و تنش های جدی است؛ از سوی دیگر در بحث آب های سطحی دچار تعارض های منطقه ای هستیم و در این زمینه بهره وری ما نیز پایین بوده و باید به دنبال راهکار اساسی باشیم، شاید تنها راهکار خروج از بحران استقرار مدیریت یکپارچه در منابع آبی است تا بتواند هم بخش تامین و مصرف را ببیند و هم بهره وری را مورد بازبینی قرار دهد در این مسیر می توان نیازهای مناطق مختلف را باهم دید و راهکارهای جامع و سنجیده ای را ارایه کرد.
بیطرف تاکید کرد: باید به تدریج به سمت پایدارسازی تامین آب حرکت کنیم و باید قطرات آبی که از سایر نزولات به سطح زمین می رسد را مدیریت کنیم در این میان نیازمند استقرار مدیریت توانمند و دارای اختیار هستیم که بدوت شک از توانایی مجلس و کمیسیون ها برای اجرای برنامه های خود استفاده خواهیم کرد.
در ابتدای نشست غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار و عضو هیات رئیسه مجلس با مثبت ارزیابی کردن انتخاب حبیب الله بیطرف به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو، افزود: واقعیت آن است که در حوزه آب با بحران جدی مواجه هستیم و شرایط حساسی نیز پیش رو داریم.
وی ادامه داد: مجلس طی سال های گذشته همکاری قابل قبولی با وزارت نیرو داشت و تلاش کرد تا با تزریق اعتبارات، شرکت های وابسته به وزارت نیرو را سرپا نگه داشته و از ورشکستگی آنها جلوگیری کند.
کاتب گفت: این درحالی است که هزینه های جاری دولت بسیار زیاد است تاجایی که امروزه این هزینه های جاری قابل کنترل نیست و باید با مدیریت صورت گرفته تلاش کرد تا فشاری بر دوش مردم وارد نشود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تاکید کرد: بخشی از افزایش هزینه های برق، آب و گاز قابل قبول است اما بخش دیگری از این افزایش قیمت نباید صورت گیرد از سویی دیگر آنچه که باید در اولویت قرار گیرد توجه به بخش اشتغال و تولید است که امیدواریم در وزارت نیرو مورد تاکید قرار گیرد.
در ادامه اسدالله قره خانی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس افزود: وزارت نیرو نسبت به برنامه های آتی خود عقب است ، از این رو باید اراده لازم برای جبران این عقب ماندگی ها وجود داشته باشد این درحالی است که می توان از پتانسیل مجلس در این زمینه بهره گرفت.
احمد همتی نماینده مردم سمنان در مجلس بر ضرورت استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر تاکید کرد و گفت: اینکه بتوانیم از نظر مصرف به حدی برسیم که با توجه به این محدودیت ها کمترین مصرف را داشته باشیم اقدام قابل قبولی خواهد بود.
نماینده مردم سمنان در مجلس درباره افزایش قیمت برق، آب و گاز یادآور شد: زمانی که بتوانیم حقوق مردم را افزایش دهیم می توان شاهد قیمت برق و آب و گاز باشیم و این موضوعی است که باید به آن توجه کرد.
به گزارش خانه ملت، سید مهدی مقدسی نماینده مردم اراک در مجلس نیز افزود: باید از ظرفیت شرکت های داخلی استفاده کرد تا حمایت ازتولید داخل شکل گیرد و بتوان به آنچه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، دست پیدا کنیم در این میان توجه به تولید انرژی های پاک نیز امری ضروری است.
در ادامه پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به وزیر نیرو یادآور شد: باید مشخص شود که قرار است در حوزه تولید انرژی پاک چه برنامه ریزی صورت گیرد زیرا در دوره قبل ظرفیت قانونی برای انرژی پاک ایجاد شد اما امکان اشتغال را فراهم نکرد.
وی یادآور شد: مشکلات آبی در کشور نیز با بحران روبرو است چه برنامه ای قرار است برای رفع این مشکلات اتخاذ شود همچنین باید حوزه سدسازی ها مورد توجه قرار گیرد از سویی دیگر برنامه شما برای مشکلات بدهی بالای وزارت نیرو به نیروگاه های خصوصی چیست.