در جامعه ای که بسیاری افراد، فارغ از مشکلات بزرگ زندگی آرام و شیرینی را تجربه می کنند، بخش زیادی از مردم با مشکلات کوچک و بزرگ دست به گریبان هستند و آرامش برای آنها معنا و مفهوم مشخصی ندارد. همانند افرادی که خود یا یکی از اعضای خانواده آنها دچار مشکلات پزشکی است و علاوه بر نداشتن آرامش، درگیر تأمین هزینه های درمان نیز هستند.
به گزارش «تابناک»؛ در میان همه افرادی که با مشکلات پزشکی و درمانی رو به رو و برای رفع مشکل خود ناچار به صرف هزینه های هستند، شرایط زوج های جوانی که مشکل ناباروری دارند، دشوارتر است؛ افرادی که اگر جدا از مشکل اولیه دچار مشکلات بعدی نیز شوند، توصیف حال و روزشان کار زیاد آسانی نیست. مثل پدر و مادر نوزاد یک ساله ای که فرزندشان مری ندارد و عمل های جراحی متعدد و سنگین هم درمان این نوزاد را ممکن نساخته است.
نوزادی که از او سخن می گوییم، فرزند پدر و مادری است که به دلیل مشکل ناباروری والدین در فرایندهای پزشکی درمان ناباروری جنینش شکل گرفت و متولد شد.
محمد چعب، پدر این نوزاد در گفت و گو با خبرنگار «تابناک»، در مورد جزئیات مشکلی که دارد، گفت: با اینکه من و همسرم یک نوزاد شش ساله داریم، پزشکان تشخیص دادند که دیگر امکان به دنیا آوردن فرزند را نداریم و اگر تصمیم به این کار داشته باشیم، باید فرایندهای پزشکی موجود را طی کنیم.
وی ادامه داد: از آنجایی که اقدامات پزشکی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه نیست، برای اینکه صاحب فرزند شویم، چندین میلیون تومان هزینه کردیم و هنگامی که همسرم باردار شد، پزشکان ضمن اعلام موفق آمیز بودن اقدامات درمانی، نوید تولد یک نوزاد سالم را به ما دادند.
این پدر افزود: با این حال پس از چند ماه که دیگر امکان سقط جنین وجود نداشت، به ما گفتند که نوزاد دچار مشکل و نقص هایی است که سلامتی او را تهدید می کند؛ اما تأکید کردند که جای هیچ نگرانی نیست و پس از تولد با عمل جراحی، این مشکلات قابل رفع است.
وی افزود: پس از تولد فرزند معاینات پزشکی مشخص کرد که این نوزاد فاقد مری است و نارسایی های قلبی نیز دارد که پزشکان گفتند، با انجام چند عمل جراحی، این مشکلات برطرف خواهند شد.
این پدر رنجور در مورد نتیجه اقدامات درمانی و هزینه های سنگینی که این فرایند بر وی و خانواده اش تحمیل کرده است، افزود: بیش از یک سال است، کار و زندگی ما شده پیگیری فرایند درمان نوزادم در بیمارستان های خصوصی تهران و علت این موضوع هم آن است که بیمارستان های دولتی از پذیرش نوزاد ما آ به دلیل اینکه نتیجه فرایند درمان ناباروری است ـ خودداری می کنند.
وی تأکید کرد: تاکنون چیزی حدود 250 میلیون تومان برای تولد و درمان این نوزادم هزینه کردم اما هنوز مشکلات پزشکی فرزندم پا برجاست و گاهی تصور می کنم مسئولان بیمارستانی تنها هدفشان گرفتن پول بیشتر از ماست. این در حالی است که من برای تأمین این هزینه ها، خانه و اتومبیل خودم و اتومبیل پدرم را فروخته ام.
او در مورد آخرین تصمیم خود در این مسیر گفت: هنوز نوزاد من سلامتی خود را به دست نیاورده است و با شرایط موجود، تصمیم دارم برای تأمین مابقی هزینه ها یکی از کلیه های خودم را بفروشم.
در مورد مشکلات این نوزاد دکتر توکلی، متخصص زنان با بررسی برخی اسناد پزشکی به خبرنگار «تابناک» گفت: گويا جنين اترزي مري دارد؛يعني مري در قسمت هايي تشكيل نشده كه باعث ايجاد انسداد در مسير گوارش مي شود. با اسناد موجود، اينكه با سونوگرافي چقدر می شود مستقيم اترزي مري رو تشخيص داد، دقيق نمی شود این کار را کرد.
این متخصص زنان افزود: نكته اي كه الان مهم است اينكه اترزي مري، جزو اينديكيشن هاي سقط جنين نيست. منظور من این است که حتي اگر در همان ١٨هفتگي يا حتي زودتر هم تشخيص داده مي شد، توصيه ما اين بود كه صبر كنند تا نوزاد به دنیا بیاید و بعد معالجه اش كنند؛ يعني تشخيص زودهنگام اين اختلال در كل ماجرا تأثيري نداشته است.
با توجه به آنچه بر این خانواده و نوزادشان آمد و نظر تخصصی یکی از پزشکان حوزه زنان، می توان این موضوع را قید کرد که مشکل کنونی بیشتر حول محور هزینه های سنگین درمان می چرخد؛ هزینه هایی زندگی پدر این نوزاد را به کلی دچار چالش کرده و او را برای تأمین هزینه های بعدی به کارهای خطرناک سوق داده است.
شاید بزرگ ترین نقدی که در این فرایند بتوان داشت، این باشد که روند درمان مشکلات ناباروری تحت پوشش بیمه های خدمات درمانی نیست و این موضوع مشکلات مالی را در کنار مشکلات روحی برای خانواده هایی که پا در این مسیر می گذارند، ایجاد می کند؛ افرادی که شاید بتوان با برخی تدابیر خاص مدیریتی از دردهایی که دارند، کاست و آنها را به آینده امیدوار کرد.