دومین جشنواره فیلم سلامت در شرایطی به پایان رسید و دبیر این جشنواره به سرعت حکم دبیری جشنواره فیلم فجر را گرفت که مشخص نشد، دستاورد جشنواره سلامت برای ارتقای سلامت عمومی چیست و آیا علاوه بر هزینه میلیاردی و سخنرانی آقای وزیر بهداشت در اختتامیه حاصل دیگری داشته است؟!
به گزارش «تابناک»؛ جشنوارههای موضوعی هر روز بر شمارشان افزوده میشود و اوضاع به گونه ای شده که مسئولان و عوامل برگزاری این جشنواره ها، گاه از یک جشنواره به جشنواره دیگر نقل مکان میکنند و بدین ترتیب، برگزاری جشنواره به حرفه عدهای تبدیل شده است. هرچه بر شمار این جشنوارهها افزوده و از بازدهی و کارآمدی چنین رویدادهایی کاسته میشود و چنین دورهمیهای پرهزینهای صرفاً بودجه عمومی را بر باد میدهند.
این جشنوارهها در واقع دنبالههایی بر جشنواره فیلم فجر هستند و عمدتاً فیلمهایی را که در جشنواره فجر اکران میشوند، دوباره اکران میکنند و یک عنوان موضوعی نیز برای این ریخت و پاش در نظر میگیرند؛ برای نمونه اگر فیلمی در لوکیشین بیمارستان یا یکی از کاراکترهای داستانِ فیلم بیمار یا پزشک و یا یک معضل روانپزشکی باشد و یا حتی یکی از کاراکترها در فیلم عطسه کند، با یک فیلم مرتبط با حوزه سلامت مواجه هستیم!
در چنین شرایطی، مؤسسه ای با نام آوای هنر سلامت زیر نظر وزارت بهداشت تأسیس شد و با هیأت مدیرهای متشکل از حسین مبارکی، محمد امیر امیرخانی داریان و محمد مهدی گلمکانی، ابراهیم داروغه زاده به عنوان مدیرعامل این مؤسسه دولتی منصوب میشود. مشخص نیست ماهیت این موسسه دولتی یا غیردولتی است اما عنوان شده که این مؤسسه توسط وزارت بهداشت و درمان تاسیس شده؛ بنابراین، باید با اعضای آن همچون دارندگان پست دولتی برخورد کرد؟
در این شرایط اولین دوره جشنواره سلامت سال گذشته با محوریت داروغه زاده برگزار شد و در شرایطی که داروغه زاده معاون سازمان سینمایی شد، همچنان به عنوان مدیرعامل این مؤسسه نیز فعالیت کرد و در قامت دبیر دومین جشنواره سلامت اخیراً این جشنواره را برگزار کرد. با پایان جشنواره سلامت، امروز حکم دبیری جشنواره فیلم فجر نیز به نام ابراهیم داروغه زاده صادر شد.
اکنون آیا دبیر جدید جشنواره فیلم فجر دو شغله است و اساساً مؤسسه آوای هنر سلامت وزارت بهداشت شغل دولتی محسوب میشود و میتوان همزمان هم مدیرعامل این مجموعه دولتی بود و هم معاون سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؟ این پرسشی است که سازمان بازرسی کل کشور باید پاسخ دهد.
اما سوای فرمول پیچیده پشت پرده این تشکیلات، اصل برگزاری این جشنواره محل نقد است. اینکه وزارت بهداشت با هدف ارتقای سطح دانش و بینش عمومی در حوزه نظام سلامت با استفاده از بسترهای فرهنگی و هنری کشور و رویکرد ترویج اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی اسلامی (آنچه توسط این مؤسسه عنوان شده) دست به تولید آثار فرهنگی بزند، اتفاق ارزشمندی است اما واقعاً وزارت بهداشت در کدام کشور جهان جشنواره فیلم سینمایی برگزار میکند و برگزاری جشنواره فیلم سینمایی چه کمکی به توسعه سلامت عموم میکند؟!
آیا مسئولان وزارت بهداشت میتوانند گزارشی از دستاوردهای ملموس این جشنواره در ارتقای سلامت عمومی و دستاوردهای این جشن که با هزینه میلیاردی برگزار شده، به افکارعمومی ارائه کنند؟ آیا بهتر نبود این هزینه میلیاردی در حوزه پیشگیری با طرحهای تبلیغاتی موثرتر انجام میشد؟ آیا وزیر محترم بهداشت و درمان قید سخنرانی اختتامیه این جشنواره را میزند و دستور میدهد به جای برگزاری این جشنواره بی حاصل، بودجه این جشنواره صرف تولید آثار تبلیغاتی برای حوزه سلامت شود؟