۷میلیون ایرانی ۲ دفترچه بیمه دارند

کد خبر: ۷۲۷۲۷۰
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵ 04 September 2017
|
4823 بازدید
|
۱
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به کاهش هزینه‌های پرداختی از جیب مردم بابت هزینه‌های سلامت در قالب طرح تحول نظام سلامت، در عین حال با تاکید بر اینکه روند پوشش بیمه‌ای در سازمان بیمه سلامت ایرانیان همچنان ادامه دارد، از افراد فاقد پوشش بیمه‌ درمان خواست که به دفاتر این سازمان مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری، به یکی از دستاوردهای طرح تحول سلامت اشاره و اظهار کرد: بیش از ۲۰ سال پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت بیش از ۵۰ درصد بوده است. اگر سال ۹۱ را ملاک قرار دهیم، مردم به میزان ۵۴.۸ درصد هزینه‌های سلامت را از جیب‌شان پرداخت می‌کردند. این عدد در سال ۹۴ به ۳۸.۱ درصد رسیده که دستاورد بزرگی است؛ چرا که این کاهش ۱۶.۷ درصدی باعث شده تا در سال ۹۴ نسبت به دوره مشابه قبل از طرح تحول، مردم ۱۷ هزار میلیارد تومان کمتر در حوزه سلامت هزینه کنند.

حریرچی ادامه داد: اهمیت این موضوع وقتی مشخص می‌شود که بدانیم کل یارانه‌هایی که در کشور به مردم پرداخت می‌شود ۴۰ هزار میلیارد تومان است. این درحالیست که طرح تحول نظام سلامت حدود ۴۰ درصد پرداخت یارانه‌های نقدی از مردم حفاظت مالی به عمل آورده است.

روند پوشش بیمه‌ای در بیمه سلامت ایرانیان ادامه دارد

حریرچی با اشاره به تحت پوشش بیمه قرار دادن ۱۱ میلیون نفر از افراد فاقد بیمه در قالب طرح تحول نظام سلامت گفت: اخیرا آقای وزیر رفاه اشاره کردند که هفت درصد از مردم تحت پوشش بیمه قرار ندارند که البته این موضوع عللی چون وجود مشکلات در برخورداری از کارت ملی یا شناسنامه، کم اطلاعی، عدم نیاز و ... را دارد. اما نکته مهم این است که میزان پوشش بیمه‌ای ما از متوسط ۸۱.۵ درصد در قبل از آغاز طرح تحول به بالای ۹۳ درصد رسیده است. به طوریکه اکنون می‌توانیم اعلام کنیم، هیچ ایرانی نیست که به ما مراجعه کند اما تحت پوشش بیمه قرار نگیرد. بنابراین روند پوشش بیمه در بیمه سلامت ایرانیان همچنان ادامه دارد و مردم می‌توانند به این سازمان مراجعه کنند.

حریرچی با بیان اینکه میزان پوشش بیمه‌ای در روستاها ۹۶.۷ درصد و در شهرها ۹۱.۷ درصد است، ادامه داد: باید توجه کرد که از نظر پوشش بیمه‌ای در پنجک‌ها و دهک‌های مختلف تفاوت چندانی وجود ندارد. به طوریکه ۲۰ درصد فقیر جامعه با ۱۰ درصد ثروتمند از نظر پوشش بیمه‌ای فرق قابل توجهی ندارند. در عین حال پنجک سوم جامعه یعنی اقشار متوسط شهری که کار غیررسمی دارند، به میزان ۹۱.۹ درصد تحت پوشش بیمه هستند.

تفاوت قابل توجه در پوشش بیمه‌های تکمیلی

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه پوشش بیمه تکمیلی تفاوت‌های قابل توجهی میان مردم و اقشار مختلف وجود دارد، گفت: پوشش بیمه‌های تکمیلی در کشور ۲۰.۴ درصد است. بر این اساس ۵.۷ درصد روستانشینان و ۲۵.۷ درصد شهرنشینان دارای بیمه تکمیلی هستند. همچنین پنجک اول جامعه یعنی فقرا به میزان ۵.۵ درصد و پنجک‌های بعدی به ترتیب ۱۲.۳، ۱۵، ۲۳ و ۴۰ درصد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند.

هفت میلیون ایرانی ۲ دفترچه بیمه دارند

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه تخمین می‌زنیم هفت الی شش میلیون نفر از مردم کشورمان دارای دو دفترچه بیمه باشند، گفت: باید توجه کرد که ۸۱ میلیون و ۱۵۰ هزار دفترچه بیمه در دست مردم است که از این تعداد ۳۸ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۳۹۸ دفترچه برای بیمه سلامت ایرانیان است که ۴۷.۹۲ درصد از دفترچه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین ۳۶ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۸۴۳ دفترچه بیمه یعنی ۴۴.۶ درصد برای بیمه تامین اجتماعی، یک میلیون و ۲۴۵ هزار دفترچه بیمه یعنی ۱.۵۳ درصد برای کمیته امداد و چهار میلیون و ۸۰۰ دفترچه بیمه یعنی ۵.۹۱ درصد برای نیروهای مسلح است.

حریرچی با بیان اینکه رفع همپوشانی‌ها جزء قوانین برنامه ششم و بودجه سال ۹۶ اعلام شده است، گفت: باید توجه کرد که قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت اختلاف شدیدی از نظر بیمه‌ای میان مردم وجود داشت، اما بعد از این طرح تفاوت‌ها کاهش یافت.

چگونگی نظارت بر تبلیغات پزشکی

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نحوه نظارت بر تبلیغات خدمات پزشکی، گفت: در این زمینه سازمان نظام پزشکی و وزارت ارشاد مسئولیت مستقیم دارند و قسمتی از آن هم بر عهده وزارت بهداشت است. البته باید بدانیم که کنترل فضای مجازی یا کانال‌های ماهواره‌ای کاری دشوار است. اما اگر افرادی تبلیغات غیرقانونی انجام دهند با آنها برخورد قانونی انجام می‌شود.

وی افزود: البته قسمتی از اینها بر عهده مردم و رسانه‌هاست؛ چرا که مردم نباید به این تبلیغات توجه کنند و رسانه‌ها نیز نباید آنها را نشر دهند. در عین حال سازمان نظام پزشکی و وزارت ارشاد در این زمینه مسئولیت مستقیم دارند و دادگاه رسیدگی به جرایم پزشکی نیز به این مسائل رسیدگی می‌کند. البته در برخی از این تبلیغات فرد غیر پزشک اقدام به تبلیغ می‌کند که این موضوعات را هم از طریق مراجع مربوطه مانند نیروی انتظامی پیگیری و با آنها برخورد می‌کنیم.

حریرچی تاکید کرد: اگر در هر جایی متوجه شویم کسی با مهر پزشک دیگری کار می‌کند و یا پزشکی مهرش را در اختیار فرد دیگری قرار داده، وزارت بهداشت و نظام پزشکی با آن برخورد می‌کند و هیچ تعارفی با هیچ کس نداریم و برخورد قانونی لازم را انجام می‌دهیم. مردم هم اگر در این زمینه با مواردی روبرو شدند، حتما اطلاع دهند. البته وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی بازرسی‌های دوره‌ای خود را انجام می‌دهند، اما ممکن نیست که بتوانیم همه تخلفات را بلافاصله پیدا کنیم. اما به محض متوجه شدن برخورد قانونی انجام شده و بسته به جرم مجازات نیز اعمال می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال دیگری درباره دستاوردهای وزارت بهداشت در سند پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر گفت: در سه سال گذشته معاون سازمان بهداشت جهانی چهار بار به ایران سفر کرده که این موضوع ناشی از اقدامات مناسب ایران در حوزه بیماری‌های غیرواگیر بوده است که یک موردش امضای سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر توسط معاونین رئیس جمهور و وزرا بوده است.

وی افزود: در این حوزه اقدامات خوبی انجام داده‌ایم. به عنوان مثال با اقداماتی که در حوزه سکته‌های قلبی و مغزی انجام شد تا کنون ۲۵ هزار نفر که یا فوت می‌کردند و یا دچار عارضه شدید می‌شدند، نجات پیدا کرده‌اند و به زندگی بازگشته‌اند. همچنین اقدامات خوبی در حوزه کاهش نمک، شکر و حذف روغن‌های مضر انجام دادیم. به عنوان مثال میزان نمک مصرفی ایرانیان ۹ الی ۱۲ درصد است که باید به سه تا پنج درصد کاهش یابد. حال ۵۰ درصد نمک مصرفی ایرانیان ناشی از نان است و اینکه توانستیم میزان نمک مصرف مردم از طریق نان را یک درصد کاهش دهیم، قدم بزرگی بوده است. همچنین کاهش میزان شکر در محصولات فراوری شده نیز اقدام مناسبی بوده است.

وی تاکید کرد: البته بخش عمده‌ای از پیشگیری از بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی و عروقی، آگاهی بخشی است. در حال حاضر ۷۰ درصد از مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند. بنابراین این موضوع باید با آگاهی بخشی رفع شود و مهم‌ترین عامل در این حوزه نیز خود مردم هستند.

موضع وزارت بهداشت درباره محصولات تراریخته

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره موضع وزارت بهداشت در زمینه محصولات تراریخته گفت: هر محصولی که بخواهد در میزان وسیع وارد کشور شود باید تاییدیه وزارت بهداشت را دریافت کند. بنابراین محصولات تراریخته هم اگر قرار باشد وارد کشور شوند باید مجوزها، میزان سموم و نحوه فراوری آنها از سوی وزارت بهداشت بررسی شود. بنابراین این محصولات طبق قانون به ما معرفی می‌شوند و ما آنها را بررسی می‌کنیم و حتی در زمان‌هایی هم با همکاری سایر وزارتخانه‌ها از سطح بازار نمونه‌گیری‌هایی را انجام می‌دهیم تا محصولاتی که به صورت قاچاق عرضه می‌شوند را شناسایی کنیم.

حریرچی تاکید کرد: هر محصولی که به طور قانونی و رسمی در بازار کشور موجود باشد، مشکلی نداشته و تاییدیه‌های مربوطه را اخذ کرده است. بنابراین ما نمی‌توانیم درباره هیچ محصولی حکم کلی دهیم. بلکه این موضوع نیاز به کار علمی و کارشناسی دارد. تاکید می‌کنم که اگر محصول تراریخته‌ای به صورت رسمی و قانونی در بازار کشور موجود است، حتما تاییدیه لازم را گرفته است، اما ممکن است برخی محصولات را هم اصلا مجاز ندانیم.

امکان اعمال تغییرات بیشتر در ستاد وزارت بهداشت در دولت دوازدهم

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره احتمال اعمال تغییرات بیشتر در ستاد وزارت بهداشت گفت: عمده تغییرات در ستاد مرکزی انجام شده اما در بخش‌های محیطی مانند دانشگاه‌ها تغییراتی خواهیم داشت که به تدریج اعلام می‌شوند. در عین حال یکی از مهم‌ترین اقدامات‌مان این بود که یک مدیر خانم در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منصوب شد. البته ممکن است تغییرات دیگری هم انجام شود که هر کدام را در سر وقت خودش اعلام می‌کنیم.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره کاهش تعرفه‌های برخی رشته‌ها مانند بیهوشی گفت: در جریان کاهش تعرفه‌های برخی رشته‌های خاص هستیم و بیش از یک سال است که در این مورد بحث‌هایی می‌شود اما در نهایت نظر دبیرخانه شورای عالی بیمه و دولت بر این بوده است.

وی با بیان اینکه باید توجه کرد که تعرفه ابزار سیاستگذاری است، گفت: بنابراین تعرفه صرفا به معنی ارزشگذاری یک فرد با فرد دیگر نیست، بلکه یک ابزار سیاستگذاری است. به عنوان مثال سازمان بهداشت جهانی برای برخی کشورهای منطقه توصیه کرده که تعرفه سزارین را افزایش دهند؛ چرا که در این کشورها میزان سزارین کمتر از استاندارد است. حال در برخی کشورها مانند ایران نیز می‌گویند که تعرفه زایمان طبیعی را افزایش دهید؛ چرا که میزان سزارین بالاست. بنابراین تعرفه ابزاری است تا به وسیله آن یک رفتار بهداشتی درمانی بیشتر شود و در عین حال کنترل هزینه‌ها هم بهتر انجام شود.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره اخبار اعتصاب غذای یک بیمار سرطانی در بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: معاون درمان دانشگاه در این زمینه به طور مفصل توضیح داده‌اند. باید توجه کرد که ما هشت میلیون بار بستری در بیمارستان‌های دولتی داریم و در دو سال اخیر حدود ۱۶.۵ میلیون نفر از مزایای طرح تحول استفاده کرده‌اند. بنابراین پرسنل بیمارستان‌ها در این زمینه تلاش‌های زیادی کرده‌اند و امیدوارم رسانه‌ها طوری مسائل را انعکاس دهند تا پرسنل ما هم ناامید نشوند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
نه حالا دفترچه بیمه ها هم خیلی کارسازه والا با این اوضاع خراب و گرانی درمان اگه صدتا دفترچه هم داشته باشی کمه. مشکل سر تعداد دفترچه نیست مشکل سر خدمات اندک بیمه است متعجبم از مسئولین .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟