معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان گفت: کودکان مجهول الهویه از طرح جامع بیمه سلامت جا ماندهاند زیرا این کودکان کد ملی ندارند و نمیتوانند از این طرح استفاده کنند و امید است در مکاتبات بهزیستی با دانشگاه علوم پزشکی توافق کتبی صورت گیرد.
مرضیه فرشاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در سالهای اخیر با فرایند اعتیاد زنان مواجه هستیم و متاسفانه این نوع اعتیاد نیز افزاینده است و به همان نسبت که اعتیاد زنان زیاد میشود، اعتیاد زنان باردار نیز زیاد شده است و ما شاهد تولد نوزادانی هستیم که ممکن است از مادرهای آسیب دیده و مادران معتاد متولد میشوند.
وی افزود: بهزیستی در پیشنهادی به دانشگاه علوم پزشکی تقاضا دارد که اگر نوزادی به دنیا میآید و یا کودکی به دلایلی به بیمارستان مراجعه میکند و نگرانی از آسیبهای اجتماعی برای مادر آن کودک و یا نوزاد وجود دارد، مثلا نگران کودک آزاری، فروش نوزاد و اعتیاد نوزاد هستیم انتظار میرود مددکاران دانشگاه علوم پزشکی به 123 خبر دهند و امید است این پیشنهاد مورد قبول واقع شود.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان گفت: البته 123 ممکن است مداخلهای نکند اما حداقل این است که برای بهزیستی امکان پذیر میشود که خط و ربط آن مادر را پیگیری کند و اگر در چند ماه آینده با فروش نوزاد و یا مشکل دیگری مواجه شدیم بتوانیم ارتباط آن را حدث بزنیم. اگر این تعامل اتفاق بیافتد امید است کمتر شاهد آسیبهایی به نوزادان باشیم.
فرشاد تصریح کرد: نوزادانی هستند که پس از به دنیا آمدن معتاد هستند و ممکن است مادر تا بهبود نیافته است صلاحیت نگهداری از فرزند خود را نداشته باشد مواردی مانند کودک آزاری اتفاق بیفتد یا با مرگ طفل مواجه شویم و همه این موارد نشان میدهد که تعامل میان بهزیستی و بیمارستانها باید اتفاق بیافتد.
وی با بیان اینکه برخی کودکان مجهول الهویه بهزیستی در بیمارستان هستند و حتی برخی کودکان را خود بیمارستانها به بهزیستی تحویل می دهند، اظهار کرد: روند کار در گذشته به این صورت بوده است که بهزیستی در تعامل خود با بیمه این کودکان را تحت عنوان فرزندان بهزیستی و به صورت مجهول الهویه بیمه میکردند و هزینه درمان این کودکان به صورت بیمه شده محاسبه میشد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان افزود: با ایجاد طرح جامع بیمه سلامت کودکان مجهول الهویه از این طرح جا ماندهاند زیرا این کودکان کد ملی ندارند و نمیتوانند از این طرح استفاده کنند.
فرشاد گفت: گرفتن کدملی برای این کودکان زمان بر است وخدمات درمانی آنها با نرخ آزاد محاسبه می شود و قسمت عمده آن به صورت بدهی بهزیستی به دانشگاه است که قادر به پرداخت آن نیستیم.
وی افزود: البته قول مساعدی از رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی گرفته شده است و ایشان شفاها مسئله را حل کردهاند و در حال ترخیص این کودکان هستند و امید است در مکاتبات نیز این توافق صورت گیرد و این بخشودگی برای پرداخت هزینه درمان شامل کودکان مجهول الهویه شود.