محققان دریافتند که بین تغییرات سیستم ایمنی با زایمان زودرس ارتباط وجود دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از هلثدی، چه اتفاقی برای سیستم ایمنی در دوران بارداری رخ میدهد؟ دانشمندان امیدوارند با درک تغییرات سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری، روزی بتوانند زایمان زودرس را تشخیص دهند.
چرا سیستم ایمنی بدن چنین نقش بزرگی در بارداری ایفا میکند و چگونه با زایمان زودرس مرتبط است؟ بارداری یک حالت ایمونولوژیک منحصربهفرد است.
بریس گادلیهر از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا اظهار کرد: زمانبندی تغییرات سیستم ایمنی از یک الگوی دقیق و قابل پیشبینی در حاملگی طبیعی پیروی میکند.
امروزه به طور گسترده پذیرفته شده است که تعامل دقیقی بین سلولهای مادر و جنین برای حمایت از بارداری سالم وجود دارد. مطالعات بسیاری از این دسته بر روی موشها انجام شده است، اما این بررسی نیاز به مطالعه و تحقیق بیشتر دارد.
دانشمندان امیدوارند با درک تغییرات سیستم ایمنی، دلایل زایمان زودرس را شناسایی کنند.
در نهایت، ما قادر به پرسیدن این جملات هستیم که آیا ساعت ایمنی بدن شما در بارداری خیلی آهسته حرکت میکند یا سریع؟
به گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در واقع زایمان زودرس تولد نوزاد قبل از هفته ۳۷ بارداری تعریف شده است و عامل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال است. این موضوع در سال ۲۰۱۵ باعث مرگ یک میلیون نفر در سراسر جهان شد.
تقریبا ۱۰ درصد از نوزادان ایالات متحده سه یا چند هفته زودتر به دنیا میآیند و در سطح جهانی، تعداد زایمان زودرس افزایش یافته است.
در حال حاضر پزشکان راه قابل اعتمادی برای پیشبینی اینکه نوزادان زودتر متولد میشوند یا خیر، ندارند.
محققان نحوه رفتار سلولهای ایمنی بدن انسان را در دوران بارداری طبیعی مورد بررسی قرار دادند. آنها با انجام این آزمایش قصد دارند که دریابند آیا زایمان زودرس با تغییرات سیستم ایمنی بدن در ارتباط است؟ و آیا میتواند به عنوان نشانه هشدار عمل کند یا خیر.
در این مطالعه، محققان نمونه خون ۱۸ زن که بارداری کامل داشتند را جمعآوری کردند.
محققان نمونههایی از گروه دیگری از ۱۰ زن که همچنین بارداریهای طولانی مدت داشتند را نیز مورد بررسی قرار دادند.
عوامل متعددی بر چگونگی رفتار سیستم ایمنی بدن در حین بارداری تأثیر میگذارند و دانشمندان بر این باورند که میکروبیوم مادر نقش مهمی دارد.
این مطالعه تایید کرد که سلولهای کشنده طبیعی و برخی گلبولهای سفید خون در دوران بارداری فعالیت بیشتری دارند.
این بررسی در مجله Science Immunology منتشر شده است.