استقلال در یکی از بدترین روزها و هفتههای ده سال اخیر است. تیم دچار یک بحران بزرگ شده و تلاشها برای برون رفت از این بحران هم تاکنون جواب نداده است و استقلال تنها به مدد تفاضل گل آخرین تیم جدول و تنها گل زده این تیم در شش هفته هم دستمایه تمسخر آنها توسط رقبا قرار گرفته است.
اما در این وضعیت، استقلالیها باید چه رویکردی در پیش بگیرند؟به گزارش «تابناک»، درست زمانی که پرسپولیسیها یکی از بهترین تیمهای تاریخ خود را ساختهاند و با بازیهای زیبا و هیجانانگیزشان دل هوادارانشان را شاد کردهاند، دیگر تیم بزرگ و پر طرفدار پایتخت در یکی از بدترین روزهای تاریخ خود به سر میبرد؛ با چهار امتیاز از شش بازی در رده پانزدهم جدول و تنها با یک گل زده!
مسأله بغرنج برای استقلال این است که هنوز راهکار درستی برای برون رفت از این بحران پیدا نشده است. یک ماه پیش هیأت مدیره، بعد از نتایج ضعیف آغاز فصل به منصوریان چند بازی مهلت داد؛ اما فرصت تعطیلی لیگ به خاطر بازیهای ملی هم به مربی جوان استقلال کمکی نکرد تا تیمش را متحول کند و آنها با پیروزی خفیف برابر تیم دسته اولی گلگهر در جام حذفی و یک شکست دیگر در لیگ برتر همچنان روی نوار ناکامی گام برمی دارند.
غالبا در این مواقع، نخستین قربانی نتایج ضعیف تیم، سرمربی آن است؛ همان طور که این روزها بیشترین فشار روی علی منصوریان است. اما علاوه بر منصوریان، هیأت مدیره باشگاه هم مورد انتقاد شدید هواداران است. چند سال نتیجه نگرفتن و عقب ماندن از رقیب سنتیشان در کنار مقایسه حال و روز امروز استقلال در برابر پرسپولیس موجب شده آنها علاوه بر سرمربی از مدیریت باشگاه هم ناراضی باشند. چیزی که در نظرسنجی تابناک هم که با پرسش محوری بهترین راهکار برای خروج استقلال از بنبست به نظرخواهی گذاشته شد، بیش از پیش مشهود بود، نزدیک به 34٪ کاربران سایت خواهان تغییر هیأت مدیره و مدیرعامل باشگاه بودند.
یکی از ضعفهای مشهود هیأت مدیره باشگاه استقلال، حضور کور و ناموفق آنها در بازار نقل و انتقالات بود؛ هرچند روی کاغذ استقلال کلی بازیکن پیر و جوان و چند ستاره را در تابستان نقل و انتقالات جذب کرده، از دست دادن رابسون و کاوه رضایی، دو بازیکن کلیدی فصل پیش این باشگاه در خط دفاع و حمله، منجر به ضربه خوردن شدید این تیم در این شش هفته شد. چنانکه استقلال در این شش بازی هم از نبود یک مدافع شش دانگ ضربه خورده و مهمتر از آن در خط حمله با یک بحران بزرگ مواجه است.
البته محبوبترین گزینه کاربران تابناک در این نظرسنجی، استخدام یک مربی خوب خارجی بود که 34٪ آرا را از آن خود کرد که این البته از موفقیت چشمگیر پرسپولیس نشأت میگیرد.
موفقیت مدل برانکو در پرسپولیس نشان داد، حضور یک مربی با دانش خارجی چقدر در موفقیت تیمهای لیگ برتری تأثیر دارد و اگر تیمها به جای اینکه در دام دلالی فوتبال بیفتند و به سراغ گزینههای کور بروند با انتخابهای درست مربیان خوب خارجی استخدام کنند، چه میزان میتوانند موفق باشند، موجب شده تا هواداران استقلال هم انتظار داشته باشند، به جای تجربه چند باره چهرههای داخلی و تکراری استقلال باشگاه به سراغ یک گزینه مناسب خارجی بروند؛ کسی که نامش بزرگتر از لیگ ایران باشد و هم در لیگ و هم در آسیا خیال استقلالیها را راحت کند.
نکته مهم نظرسنجی تابناک اما رأی پایین گزینه «استخدام مربی خوب داخلی» بود که با 6٪ آرا، کمترین رأی کاربران را از آن خود کرد. در این روزها، کم نام داخلی برای نشستن روی صندلی منصوریان مطرح نشد. از کسانی که چند بار شانس خود را روی نیمکت استقلال آزموده بودند تا مربیان جوانی که در لیگهای پایینتر مشغول به فعالیت هستند؛ اما رأی پایین کاربران به این گزینه نشان میدهد که جایگزین کردن منصوریان با یک مربی داخلی، در واقع حرکت در مسیر شکست است و اگر قرار است برای استقلال مربی داخلی بیاورید همین منصوریان از همه نامها بهتر است. در واقع مقایسه این رأی با 23 درصد که به ابقای منصوریان رأی دادهاند، نشان میدهد در هر صورت، کاربران ابقای منصوریان را بهتر از هر چهره داخلی دیگری می دانند.