مراسم امضای معاهده منع تسلیحات هستهای در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک روز چهارشنبه برگزار شد. براساس گزارشها ۵۰ کشور این معاهده را امضاء کردند.
به گزارش ایسنا، براساس مفاد این معاهده استفاده از تسلیحات هستهای، ساخت و توسعه آنها ممنوع اعلام شده است.
این معاهده در ماه ژوئیه سال جاری با رای مثبت ۱۲۲ کشور به تصویب سازمان ملل رسیده بود. معاهده منع استفاده از تسلیحات هستهای پس از تنفیذ ۵۰ کشور امضاء کننده لازم الاجرا خواهد شد.
قدرتهای اتمی چون ایالات متحده آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس، چین، هند، پاکستان، اسرائیل و کره شمالی از امضای معاهده خودداری کردند.
کشورهایی چون فرانسه، آمریکا و انگلیس با انتقاد از این معاهده و با اشاره به بحران اتمی کره شمالی، در اختیار داشتن سلاحهای هستهای را اجتناب ناپذیر ارزیابی کردهاند.
کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو همچنین ژاپن از امضای آن سرباز زدند.
به نقل از یورو نیوز، ناتو با انتشار بیانیهای در روز چهارشنبه از اینکه این معاهده حقایق مربوط به مسائل امنیت بینالمللی را نادیده گرفته ابراز تاسف کرده است. در بخش دیگر از این بیانیه آمده است: در حالی که دنیا باید در برابر تهدیدات روز افزون، بویژه تهدید مربوط به برنامه هستهای کره شمالی متحد باشد، این معاهده چالشهای امنیتی موجود را در نظر ندارد.
ناتو اعتقاد دارد ممنوعیت سلاحهای اتمی توسط یک معاهده نمیتواند برای کشورهایی که صاحب چنین سلاحهایی هستند الزام آور باشد، در نتیجه میزان سلاح های هستهای هرگز کاهش نخواهد یافت، امنیت هیچ کشوری تقویت نخواهد شد و به روند صلح و ثبات بینالمللی نیز کمکی نخواهد شد.